Menjava oken
Ja, lani.
Dobila sem ponudbo za lesene – a so mi bile predrage. Sploh, ker je Eko sklad zahteval RAL vgradnjo. Pa mi je proizvajalec povedal, da pri taki vgradnji in stari gradnji bi moralo biti okno kak dan odprto (odprtina za okno se mora pravilno dodelati). To in seveda cena je bila odločilno da smo se odločili za PVC.
Pri PVC sem pridobila več kot 20 ponudb. Na koncu smo izbrali troslojne, 7 komorne, doplačali PVC distančnike (da se ne nabira kondenz) in dobili precej dober popust. Vendar sem po tem v eni debati ugotovila, da smo imeli mi očitno z izvajalcem precej sreče. Pri nas je bilo vse ok. Dobili smo na količino in vse skupaj okoli 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, prišli so ko so rekli da bodo, vgradili kvalitetno in hitro… A kar nekaj ljudi pa je imelo z njimi težave, tako pri dobavi kot pri vgradnji, tako da… Ne upam priporočiti.
Vzeli PVC okna pri Miku, super zadovoljna s celotnim ‘projektom’, od kontakta, meritev, svetovanja, vgradnje in seveda z okni. Imamo ze njihova starejsa in nizjecenovna okna, s katerimi smo zadovoljni, pri teh novih se vidi ogromna razlika v kvaliteti, tako da predvidevam, da bodo enako dobro sluzila.
Vrat Mik ni imel po mojih zeljah, sem jih vzela pri Inplastu, ki prav tako ponujajo okna, kontaktna oseba je bila super, a izvedba katastrofalna, s tem, da so vrata 3x popravljali in da so na koncu montirali drugacna vrata, kot sem jih narocila, obdelava okoli vrat pa groza od groze! Tako da Inplast zelo odsvetujem!
Izmerila sem okna, napisala kaksna hocem in poslala vecim ponudnikom za izracun. Eni so me klicali za meritve, te sem vprvem krogu zavrnila, ker sem zelela od vseh predracun z istimi podatki. Potem sem izbrala 4, da so prisli izmerit in se odlocila za Mik, ker so mi dali najvec za ceno.
Za lesena se nisem odlocila zaradi komplikacij, enako kot zgornja.
leta 2016 septembra -odločili za lesena z alu zunanjo zaščito in zunanjimi roletami.
Izbrali Kli Logatec okna. Pomembno je bilo to, da je izmere delala ista oseba zraven, ki je potem tudi izvajala montažo.
koristili tudi subvencijo eko sklada… če se prav spomnim je bil predračun za 4 okna in ena balkonska vrata cca slabih 3000 e (je bilo pa to brez zunanjih polic, saj bomo te dobili zdaj nove, ko bomo delal fasado na bloku. Ti pa vse pomagajo glede dokumentacije za eko sklad, ti povedo kaj moraš prej poslikati in kako, v času montaže oni točno vedo kaj mora biti slikano zraven in oni poslikajo takrat, da imaš potem vse slike za priložiti zraven k vlogi.
leta 2016 septembra -odločili za lesena z alu zunanjo zaščito in zunanjimi roletami.
Izbrali Kli Logatec okna. Pomembno je bilo to, da je izmere delala ista oseba zraven, ki je potem tudi izvajala montažo.
koristili tudi subvencijo eko sklada… če se prav spomnim je bil predračun za 4 okna in ena balkonska vrata cca slabih 3000 e (je bilo pa to brez zunanjih polic, saj bomo te dobili zdaj nove, ko bomo delal fasado na bloku. Ti pa vse pomagajo glede dokumentacije za eko sklad, ti povedo kaj moraš prej poslikati in kako, v času montaže oni točno vedo kaj mora biti slikano zraven in oni poslikajo takrat, da imaš potem vse slike za priložiti zraven k vlogi.
[/quote]
aja no mi imamo ral vgradnjo in troslojna lesena z alu zunanjo zaščito. Mi smo zadovoljni… prej smo imeli stara cca 40 let – dnevna je na zahodno stran, vsako poletje je bilo notri za popiiii vroče, nisi mogel biti notri, niti za dihat ni blo. Zdaj lani ko je bila najhujša vročina je mama v moji ohlajeni dnevni – pazi brez klime v stanovanju sploh, sedela in komentirala kako je prijetno hladno. Se enormno pozna razlika.
In sploh pri čiščenju teh oken – tale zunanja alu zaščita je majka res. samo obrišeš in top, okna očiščena 123.
mam les-les stare ene 4 leta, Jelovioca. jamontaža užas, okna vrh ponudba (pasivna) ni da ni
bi pa jaz na tvojem mestu poleg teh nasvetov šel še na strani ekosklada ter se pozanimal kako je s sofinanciranjem (nepovratna sredstva)…zna biti kar solidna pomoč
mam les-les stare ene 4 leta, Jelovioca. jamontaža užas, okna vrh ponudba (pasivna) ni da ni
bi pa jaz na tvojem mestu poleg teh nasvetov šel še na strani ekosklada ter se pozanimal kako je s sofinanciranjem (nepovratna sredstva)…zna biti kar solidna pomoč
[/quote]
ja, ampak to velja samo za les:(, jaz pa lesenih ne bi.
ja, ampak to velja samo za les:(, jaz pa lesenih ne bi.
[/quote]
https://www.ekosklad.si/uploads/f14dfc46-74a7-4743-8d6a-22eb1f839887/Seznam_okna—23.6.2020.pdf
maš tud les/alu (les notri, alu zunaj) tud to krije ekosklad…to je če mene prašaš top izbira
ja pride precej prahu. Nekaj folije (najlona) so prinesli tisti , ki so okna menjavali, nekaj mi. Oz pomagaoi smo si s starimi veliki odpadnimi krpami (brisale, zavese itd) Zaščiti omare, tv in podobno Nam so stanovnje (3x soba, cela dnevna stena v dnevni pa en okenček v kopalnici) menjali v roku 2 dni, če bi bilo možno bi to dal ina 3 dni, da pride malo bolj umirjeno vse skup
Tisti, kateri menjuje okna staro za novo je prikrajšan v diagonali okna. Pri novih oknih imaš minimalno 9cm manjšo diagonalo stekla. Prej veliki okni so zdaj očitno manjši. Kriv je pa okvir okna, ker ne morejo iste dimenzije okvirja, katerega so žagali in izruvali, dati novega not. Edino če razbiješ zid. Znanec je nazadnje menjal vsa okna v hiši, vzel mik, dobra kakovost ampak okna manjša kot šine za streljanje. Cena pa res ni bila majhna….
To pa ne drži. Mi smo vzeli Lesko okna (lesena, subvencija eko sklad (rulete gredo tudi notri)) in imamo sedaj 3 slojna in večjo stekleno površino, ker je okno izdelano drugače in je super. Med vročinskimi vali, smo imeli notri 23-24 stropinj max. Okna so resnično lepa. Se pa pozna na policah, ker so okna širša, vendar vseeno zelo lepo zgleda. Smo zelo zadovoljni z odločitvijo.
Stran od njih, vse od montaže in popravil, ki bi se morala urediti pred pol leta pa se niso, na reklamacije popolnoma neodzivni, … njihov močen člen je pisarna, zelo ciljno prijazni, vendar po plačilu mrknejo in z njimi tudi prijaznost. Pa slabega spomina so-ko ne vem kolikokrat pokličeš tja te še vedno sprašujejo kdo kliče in kaj bi rad…grrrr… monter iz druge firme, ki so prišli ostala okna menjat, je rekel, da že dolgo ni videl termopanov brez štemplja in da sigurno niso narejeni v Sloveniji niti v Avstriji. Da so najbrž to kakšna poljska okna to.