Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Menjava operaterja, ista številka

Menjava operaterja, ista številka

Pozdravljeni!

Sama sem uporabnica Mobitelovega omrežja. Vem da obstaja možnost menjave mobilnega operaterja istočasno pa obdržiš enako številko.
Zdaj pa se sprašujem ali je to pošteno. Mobitel omogoča vklop storitve ki te opozori da kličeš v drugo omrežje in bila sem šokirana koliko ljudi ki sem jih klicala ima drugega operaterja in Mobitelovo številko.

Ali ne obstaja kakšen zakon ki bi to prepovedoval, saj se mi to zdi zavajanje potrošnikov. Preseneča me tudi da se operateji ki so podelili številko in na koncu ostali brez uporabnika, s tem strinjajo. Menim da bi tisti ki želijo k “cenejšemu in boljšemu” operaterju morali to sprejeti, v povazavi z novo telefonsko številko.

Hvala za obrazložitev. LP

Lih po zakonu so morali operaterji omogočit prenos številke k drugemu operaterju in obdržiš tako klicno številko kot oz celotno številko….tak da si lahko pri Si.mobilu pa maš klicno številko 041 , 031, 051 , 071 , 064 in pa 070 tak da tukaj ni nič proti zakonito.. Apek je operaterjem zadal da morajo omogočit da uporabniku pove da kliče v drugo omrežje..

Tak da je vse po zakonu 😉

Hvala za pojasnilo.

Se mi pa to še vedno ne zdi pošteno. Jaz sem za to, da se že iz klicne številke vidi pri katerem operaterju je oseba.
V tem primeru bi marsikatero podjetje dva krat premislilo ali je menjava operaterja res nujna.

Čudi pa me, da se kakšno varovanje potrošnikov še ni oglasilo.

Malo naj se potrudijo za svoje uporabnike pa jih ne bodo izgubljali.Malo pomisli, koliko svojih kolegic,kolegov in nenazadnje tudi poslovnih partnerjev bi moral(a) obvestiti ob menjavi številke.Čisto prav je tako.Mene osebno popolnoma nič ne briga pri katerem operaterju je kakšen izmed mojih kolegov.Operaterji pa itak vsi po vrsti nategujejo.

Pri vseh ponudnikih si lahko vklopiš odzivnik, ki te opozori, da kličeš v drugo omrežje. Če te pa zanima pri katerem ponudniku je številka, pa prevri tukaj.

[url=http://www.kikilina.si]Otroška trgovina[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close