Menjava pnevmatik
V tej trenutni euforiji se niti pod razno ne mislim gnečati na servisih za menjavo pnevmatik – razkuževanje gor dol, pa polivinil čez sedež, pa da mi v avto posegajo eventuelno okužene osebe, ali pa okuene osebe pripeljejo avto na servis.. Letos tako ali tako ne mislim nič dopustovati naokoli, avto je garažiran v zračni skupni garaži, ni na diekt soncu, potovanja za par tisoč km letos ne bo; lahko je z zimskimi gumami obut do 15. novembra, noben problem. Večji problem je letni servis, pa še to samo zato, ker je vozilo v tovarniški garanciji. Ker tako ali tako ne delam več kot 2000 km sedaj na leto s tem vozilom. BZVZ – ko bo iz tovarniške, pa servis lepo na dve leti, je popolnoma dovolj. Prišparam lepo 200 evrčkov iz tega naslova.
Mene tudi to malce skrbi vse skupaj, pa še zelo malo se vozim. Sedaj delam od doma, verjetno bo še nekaj časa tako. Ampak sedaj imam že datum za jutri. Upam, da bo vse vredu. Saj vse razkužijo in bi moralo biti potem ok. Če pa še čakam, potem bom pa začela v službo, potem pa spet ni toliko časa, sedaj imam pa čas, da to lahko uredim, ko sem doma.
Zdaj sem pa kar v dvomih, kaj narediti. Sem mislila, da bo gužva ko sem danes klicala, pa sem dobila že jutrišnji datum. Pa je kaj narobe, če poleti voziš z zimskimi gumami. Sicer pa jaz zelo malo vozim.
[/quote]
Nič ni narobe. Malo bolj glasna vožnja, malenkost večja poraba goriva, zimske gume se poleti bolj obrabijo. A če delaš malo kilometrov ali gume ne bodo še za eno zimo, se včasih ne splača menjati.
Jaz tudi še ne nameravam menjat, ker ne vem, koliko se bomo sploh vozili letos.
Kar se pa tiče možnosti okužbe, pri nas (večji vulkanizer v Kromberku) sam zapelješ avto na prostor, oni le podstavijo klocne in dvignejo, tako da se sploh nobeden ne usede v avto.
Nič ni narobe. Malo bolj glasna vožnja, malenkost večja poraba goriva, zimske gume se poleti bolj obrabijo. A če delaš malo kilometrov ali gume ne bodo še za eno zimo, se včasih ne splača menjati.
Jaz tudi še ne nameravam menjat, ker ne vem, koliko se bomo sploh vozili letos.
Kar se pa tiče možnosti okužbe, pri nas (večji vulkanizer v Kromberku) sam zapelješ avto na prostor, oni le podstavijo klocne in dvignejo, tako da se sploh nobeden ne usede v avto.
[/quote]
To je pa dobro. Tukaj so rekli, da bodo avto razkužili. V salonu se ne sme počakati (kar je razumljivo) in prideš čez dobro uro nazaj. V tem času grem pa na sprehod po naselju. Tudi sicer tako naredim.
Saj si jih lahko sam prešraufaš če maš 2 ločena kompleta s platišči.
Dvigalko maš itak v avtu (komplet za menjavo) sam še moment ključ pojdi kupit če ga še nimaš.
[/quote]
Pa ne biti taki “šparovci”: dajte možnost tudi drugim, da zaslužijo za preživetje. Nenazadnje se na svoj posel spoznajo, imajo izkušnje in ustrezno ordje. platišč
Pa ne biti taki “šparovci”: dajte možnost tudi drugim, da zaslužijo za preživetje. Nenazadnje se na svoj posel spoznajo, imajo izkušnje in ustrezno ordje. platišč
[/quote]
No za odšraufat in prišraufat 20 vijakov se ni treba neki ful spoznat. Doma imam vse potrebno, zakaj bi porabil čas za vožnjo tja in nazaj ter čakanje, če lahko hitreje opravim doma….
[/quote]
Zakaj? Zato da mi bodo spet pozabili šrauf pritegnit tako kot lani ? Sem bil ves zelen ko sem na petrolu pr avtocest ustavil in potem vidim glavo vijaka, kako gleda 2cm ven … in cigani bi ti potem še računali vsako malenkost vključno z zrakom iz kompresorja.
Pri takih storitvah na pošten način ni še nihče obogatel.
Zakaj? Zato da mi bodo spet pozabili šrauf pritegnit tako kot lani ? Sem bil ves zelen ko sem na petrolu pr avtocest ustavil in potem vidim glavo vijaka, kako gleda 2cm ven … in cigani bi ti potem še računali vsako malenkost vključno z zrakom iz kompresorja.
Pri takih storitvah na pošten način ni še nihče obogatel.
[/quote]
Nisi imel sreče z vulkanizerjem, če se ti je izšlo tako, kot pišeš.
Moj vulkanizer z zaslužkom preživlja sebe in svojega delavca. Ne bi rekla, da zabušava tisti čas, ko mi menja gume. Zaračuna toliko, kolikor prenese trg oz. kolikor sem pripravljena plačat. Če pomagam preživet frizerki (da me postriže), bom pa tudi cenila dober občutek, ko pohodim gas in se avto odziva tako, kot želim. Se pač veliko in rada vozim.
Nisi imel sreče z vulkanizerjem, če se ti je izšlo tako, kot pišeš.
Moj vulkanizer z zaslužkom preživlja sebe in svojega delavca. Ne bi rekla, da zabušava tisti čas, ko mi menja gume. Zaračuna toliko, kolikor prenese trg oz. kolikor sem pripravljena plačat. Če pomagam preživet frizerki (da me postriže), bom pa tudi cenila dober občutek, ko pohodim gas in se avto odziva tako, kot želim. Se pač veliko in rada vozim.
[/quote]
Popravek, nisem imel sreče z Vulkanizerji !
Cigani so vsi po vrsti.
Eden je celo pnevmatike premalo polnil in potem celo “modroval” da je to bolje za avto. Je kurac, na koncu sva se tko zmenila al naj mi napolne po tovarniški specifikaciji al bom pa zahteval reklamacijo na storitev.
Seveda vse medeno sploh če si pnevmatike pri njem vzel. Ampak ku-rac, če tlak v gumah ni ustrezen. Gumo ti začne neenakomerno močno požirat na robovih. Pri težjih avtomobilih je to še bolj izrazito. Na kolegovem terencu je gumo na robu požrlo da so se žice videle. Ugani kdo mu je delal premontažo, centriranje in naknadno polnjenje ? Seveda avto je imel na vseh pnevmatikah za 0.3 bara napolnjen POD tovarniško mejo. Taprvo kar sem vprašal če je prifuknjen, pol ti pa pove da mu je vulkanizer povedal da mora tko to bit.
Zarad mene lahko taki takoj zaprejo.