Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava sklopke

Menjava sklopke

Zdravo.

Nedavno sem dal menjevat sklopko (ponavadi si vse sam, ampak sklopka je prekompleksna za enega delavca). Imam Renault Megane Scenic 2005 96KW.

Sklopka za njega stane od 100€ pa do 300€ (nihče ne kupi najdražje).

Mehanik mi je menjal sklopko za 664€ (nimam pojma kako, a je to double sklopka pa lahka zdj faking rally furam z Scenicu al ka) PLUS 13 mehaničnih ur (koda bi delali invalidi v firmi), skupaj 179€. (posebaj 11 ur po 12€ ter 2 uri po 20€, nevem zakaj)

Menjal je še ročično gred (ker je pokala oz. obe pokata, ena manj, druga bolj), ko sem dobil nazaj avto, je bilo isto oz. identično, kar pomeni da SPLOH NI MENJAL NITI ENE.

Menjal je še (te stvari razumem zakaj so na računu):
– Motorno olje (25€)
– Potrošni material (5€)

Računal je še dodatne stvari, ko mi sploh niso jasne:
– Avtomatski menjalnik (30€) – Pač ka da fak? Nimam avtomatika
– Kot sem že omenik, neko čudno drago sklopko za 660€ (Strah me je še bolj da je menjal samo sklopko in ne zraven vzstrajnika, ker tega pač ne morem preveriti)
– Manšetno (20€), stane 5€ plus če jo je sam zjebal, zaka jo je men računu?
– Na koncu si je še računu avtooptiko, zakaj? Že tk al tk ni menjal ročične gredi, pa si je še to računu?

Vse skupaj je bilo 860€ (najbrž sem pozabil kaj dodat).

Zanima me, če je možno to kam prijaviti, ker je očitno nateg, zlo predrage cene glede na to koliko so posamezne stvari po dejanski ceni? A je možno dobit denar nazaj, ali se lahko prijavi inšpektorju? Mi lahko pokaže stare dele (čeprav tut če bi, bi našel nekaj od čist drugega avta in mi sploh nebi to pomagalo na koncu)?

Hvala za vašo pomoč, kar delajo avtomehaniki je zelo neprav in “nategujejo” ljudi in 900€ ne bom kar tako izpustil, glede na to da je sklopka dejansko 200€ (zelo kvalitetna) in delo max 4 ure.

Se opravičujem tudi za pravopisne napake, nisem šel gor in pregledal vsega, ker dejansko nimam volje do tega. Razumeli boste pa tako ali tako najbrž vsi.

Lep pozdrav in hvala za pomoč, Matic

Bumbar,zakaj si je nisi sam faking menjal? In ne idiot ni ti menjal vztrajnika ker pol bi faking placal cez jurja…in ja bumbar normativ za delo je 7 ur demontaza mintaza nenjalnika;0.3 ure zamenjava grt sklopke 0.2 ure zamenjava faking potisnega letaja,0.7 polnjenje praznje je olja menjalnika pol nit gre faking 2.7 l olj pa zamenja se faking zavorna tekocina ki je ista ki faking goni potisni lezaj itd ..pol pa racunaj 9ur dela po 40 eur pa pozabil sem se preizkus na cesti ena ura itd…ja faking se kar nabere stroskov ejga

Sklopka ni 660€ nikol, cene na nerealne in si dejansko sklopko za 200€ zaračuna za 660€, se da kaj glede tega naredit? Lp

Verjetno pričakuješ odgovore od moških, saj smo ženske bolj gluhe za popravila avtomobilov. Sprašuješ, kako naj preveriš ali ti je mehanik dejansko zamenjal vse, kar ti je rekel in če lahko zahtevaš denar nazaj. Bistvenih stvari nisi povedal; kdo je sploh ta mehanik, en fušar, ima uradno delavnico, je Renault servis? Si dobil račun? Kot drugo, kaj si se dogovoril, ko si pripeljal avto v popravilo, če sploh si se kaj? Verjetno ti je jasno, da si marsikaj zamudil. Če meniš, da popravilo ni bilo ustrezno, ga lahko kam prijaviš in tožiš. Plačal boš sodne stroške in cenilca ustrezne stroke. Izid je negotov, nihče ti ne more obljubiti, da boš uspel s tožbo.

Jaz kot ženska peljem avto na servis, ni avtohiša, ima pa človek uradni servis in najprej vse, ampak res vse vprašam, kaj je z avtom narobe in kaj vse bi bilo treba popraviti ali zamenjati. Potem vprašam po ceni; moj mehanik ima ugodne cene. Cene delov preverim tudi sama na spletu, tako, da on ve, da me ne more farbati. Če jih on kupi ceneje, verjetno jih, pa je to njegov profit. Tekom popravila me mora obveščati, če je odkril še kaj, o čemer predhodno nisva govorila. Tako zame ni nikoli račun za servis presenečenje, vedno vem na začetku, koliko bom plačala. Vrne mi tudi zamenjane dele in mu verjamem, da so res od mojega avta.
Mogoče ti moj način pomaga za v naprej. Na napakah se učimo.

Grt sklopke je cc 230 eur…sachs recimo potisni lezaj je okrig 120 eur itd..material oride cca 400 eur ,delo ikrog 250 in dobis ven 650 kaj ti ni jasno?

Vprašanje kašna je sklopka. Na določenih modelih so vgrajeni t.i. dvomasni vztrajniki in v takem primeru se s sklopko menja tudi vztrajnik. Meni se 660 Eur za menjavo take sklopke ne zdi pretirana.

Bila sta menjana vzstrajnik ter sklopka, on je računal 660€ samo to, v resnici stane 200€ ali manj… Vem da je menjal zato, ker je rekel da se to dobi v kompletu, torej vzstrajnik ter sklopka.
Po domače, on je kupu za 200€ pa me nategnu in mi prodau za 660€ plus noro vlk ur dela.

Zanima me, če se je možno kje pritožiti oz. napisati pritožbo? Tudi za tisti zgibni ležaj, ki je na računu, ampak se ga v resnici ni dotaknil.

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Poceni ure ima ta mehanik.

To pomeni, da mi ne bo noben pomagu, za kar sm dejansko vprašu?

Za npr. Peugeota je samo vztrajnik čez 300 Eur. Ne vem kam bi se pritožil. Običajno se najprej pozanimaš pri mehaniku za okvirni strošek in šele nato greš v popravilo. Če vmes ugotovi še kakšno drugo zadevo je običaj, da te mehanik vpraša ali zamenja in popravi tudi to. Če si bil na uradnem servisu, se pritoži tja.

New Report

Close