Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Menjava službe – že izplačan regres in pokoriščen dopust

Menjava službe – že izplačan regres in pokoriščen dopust

Pozdravljeni,
Sem v fazi menjave službe.V sedanji službi sem že dobil izplačan regres za celo leto in sem tudi že pokoristil celoletni dopust.Zanima me kako je sedaj s tem? Ali bom moral sorazmerni delež regresa vrniti? Kako je v zvezi z dopustom glede nato da sm ga tudi porabil več kot mi ga sorazmerno pripada.Kakšna je razlika v tem da zamenjam službo tako da grem direktno iz enega delovnega razmerja v drugega – se pravi imam neprekinjeno delovno dobo in med tem da si pri menjavi službe vzamem 14 dni prosto, da jih preživim z družino. Vem da teh 14 dni ne bom zavarovan ampak me zanima če so še kakšne druge razlike, oziroma če to vpliva še na kaj drugega. (Zavedam se da teh 14 dni ne bo plače in da bom za morebitno penzijo rabil delati 14 dni več) Najlepša hvala za odgovor!

Za regres nisem 100%, tako da odgovarjam za dopust – v tem primeru bo plača znižana za število dni dopusta, ki je bil preveč koriščen.
Razlika – ste si pa že sami odgovorili.

kolikor vem ti plače samodejno ne smejo nižati..sem pa sedaj zasledil da za oboje tako regres kot preveč koriščenega dopusta lahko uporabijo civilno pravo in prek sodišča oddajo tožbo za vrnitev sorazmernega dela le teh..če se seveda ne strinjaš da se to obračuna pri zadnji plači

V kolikor ti delovno razmerje preneha med letom, ti pripadata sorazmerni dopust in sorazmerni regres. 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela v tem letu.
Preveč izplačan regres si dolžan vrniti, prav preveč izplačan dopust. Oboje ti lahko delodajalec obračuna a le s tvojim pisnim soglasjem. Če soglasja ne daš, lahko delodajalec vračilo iztoži. V tem primeru si dolžan povrniti še delodajalčeve sodne stroške.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close