Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev MENJAVA SLUZBE

MENJAVA SLUZBE

Pozdravljeni!

Trenutno sem na porodniškem dopustu, točneje do 8. januarja 2005. Imam vprašanje glede dopusta. Zaradi težav v nosečnosti sem šla v bolmniško. Lanskega dopusta tako nisem izkoristila, letošnjega pa imam tudi še v celoti (v kolikor mi sploh pripada).
Zanima me, koliko tega dopusta bom lahko koristila po tem, ko se vrnem v sluzbo (8.1. 2005)?
Kaj pomeni, če pred potekom porodniškega dopusta nastopim delo ob tem, da zamenjam delodajalca? Ali so možne kake sankcije trenutnega delodajalca?
Zelo bom hvaležna ZA VSAKRŠNO POMOČ!

Lep dan želim vsem skupaj!

Če delavec letnega dopusta ne izkoristi iz razlogov na njegovi strani, mu dopust pač propade in od delodajalca ne more zahtevati odškodnine za neizrabljeni letni dopust. Lanskega dopusta niste mogli izkoristiti zaradi bolniškega staleža, letos ga pa tudi ne morete, ker ste na starševskem dopustu. Letošnji dopust pa boste lahko izkoristili po vrnitvi s starševskega dopusta, s tem da vam ga bo dva tedna zapadlo, ker ga ne boste utegnili koristiti v letošnjem letu. Preostanek boste lahko izkoristili do 30. junija 2005.

Če boste vmes zamenjali delodajalca, boste prejšnjo pogodbo o zaposlitvi pač odpovedali ali sporazumno razvezali in po dogovoru nastopili delo pri novem delodajalcu. Opozarjam pa, da če boste začeli delati pred potekom starševskega dopusta, boste izgubili pravico do starševskega nadomestila.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close