Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Menjava tekočin in ostalega

Menjava tekočin in ostalega

Pozdravljeni,

Sem prvič lastnik avtomobila in se seznanjam s tem kako je potrebno skrbeti za avto in so mi povedali, da se tekočine in določeni deli menjavajo na 2 leti ali po prevoženih 20.000 km (avto je diesel). Pa ne zanima kako pa je s tem, če se avto res malo vozi (vsakih par dni cca 2 do 3 km, včasih celo samo 1x na teden in cca 2x na mesec po 40 min vožnje). Je pri tako malo vožnje res treba menjavati omenjene zadeve na 2 leti ali je lahko razmik večji? Bojim se, da mi želi avtomehanik prodati, hkrati pa če je potrebno, da ne riskiran s tem, ko zadev ne menjam pravočasno. Vnaprej vam hvala za vaše nasvete in izkušnje. Lp.

Tekočine je kar treba menjati po servisnih intervalih. Ne gre le za prevožene kilometre, čeprav to, kar si opisl, ni ravno malo, ampak tudi za degradacijo olja in snovi, ki se z meseci nabirajo v njem. Žal degradacija poteka tudi, ko avto stoji, ali pa celoše bolj. Olje pa mora imeti določene kemične lastnosti, da lahko skrbi za učinkovito mazanje, čiščenje in hlajenje motorja š, pa še kaj drugega. Tako da se kar drži intervalov, saj tako velik strošek spet niso.

New Report

Close