Menjava telefona in aplikacije
Čebela_adela, 26.03.2024 ob 08:35
pri iphonu se vse prenese s telefona na telefon avtomatsko, samo pri banki je potrebno obnoviti aplikacijo preko njih.
vse aplikacije, vsa sporočila, vsa gesla….
Eden od razlogov zakaj 1x iphone, vedno iphone v desetih minutah telefon vse naredi sam.
sem menjala telef. pred kratkim:
najprej glede mobilne banke – app lahko imaš samo na enem telefonu in na novem je potrebna ponovna nova aktivacija… torej na starem jo zbrišeš, iz banke ti pošljejo nove podatke za aktivacijo in jo namestiš
za vse ostalo: ti povem jaz sem izbrala ročno brisanje vsega, ker jer šel felefon v prodajo in sem hotela biti ziher da je vsaka posebej deaktivirana in izbrisana… in sem potem nalagala na nov fon… ubi bože, cel dan cajta… tega se več ne bom šla nikoli
star dec, 26.03.2024 ob 10:18
Kako pa je pri android telefonu ?
Verjetno “ročno” izvozit kontakte, sms-e, nastavitve gmail računov, itd, ter vse to uvozit na drug/nov telefon?
neki mislim da se da, vsaj mene je nekje spraševalo, ampak to po tem, ko sem na starem že vse izbrisala… torej najprej poskusi zagnat nov fon in te bo vprašalo – ne vem točno kako gre, ampak, spomnim se, da je nekaj spraševalo…
naslednjič bom tudi jaz poskusila to opcijo… ker res tega se toooliko nabere, da potem prenašat ročno vse, ti vzame cel dan
anonimno515, 26.03.2024 ob 10:22
neki mislim da se da, vsaj mene je nekje spraševalo, ampak to po tem, ko sem na starem že vse izbrisala… torej najprej poskusi zagnat nov fon in te bo vprašalo – ne vem točno kako gre, ampak, spomnim se, da je nekaj spraševalo…
naslednjič bom tudi jaz poskusila to opcijo… ker res tega se toooliko nabere, da potem prenašat ročno vse, ti vzame cel dan
Vpraša te, če hočeš uvoziti podatke iz starega telefona.
Vse poteka samodejno, le izbereš, kaj želiš prenesti.
Pizza frita, 26.03.2024 ob 10:08
Eden od razlogov zakaj 1x iphone, vedno iphone v desetih minutah telefon vse naredi sam.
Razen nove kode za Klik, samo aplikacijo je preneslo, a ni delovala, sem imela vse prenešeno iz starega na nov telefon v 5 minutah. Še izbrana glasba, ki sem jo snela iz youtuba in jo imam za zvonenje.
Motorola.
Z vifijem, brez sim, lahko dostopam tudi na starem do spletne banke in preko nje naredim transakcijo, ne morem pa do druge aplikacije za potrjevanje plačil prek spleta, ki jo imam prek banke. Sem morala na novem vseeno ponovno inštalirati kar se tiče bančnih, ne tako kot pri ostalih, ki jih samo preneseš. Imam android. Imam pa kljub prostoru še sd. Bi pa lohk izumili telefon kot tapametnega, da bi bil vsaj za pet let uporaben brezhibno.
Tudi na androidih lahko prenašaš aplikacije, fotke. stike…., problem je lahko s prenosom SMS, pa viber in whatsup sporočili. Te si moraš posebej shraniti v oblak, pa jih potem na nov phone z oblaka vlečeš, če želiš.
Sem pred kratkim to naredil na Samsung – Samsung in je tako kot sem napisal.
Plavi bi rekel: pametnemu dovolj