Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava toplotne črpalke?

Menjava toplotne črpalke?

Odgovor na objavo uporabnika
billy611, 21.03.2023 ob 15:55

Mene pri toplotnih črpalkah zrak voda moti predvsem to, da so lahko precej glasne. Naš sosed jo ima, ne vem sicer katero, ampak to ropota, daj je res zoprno. sploh zvečer.

Ja to je tudi ena od mojih skrbi. kako glasna bo toplotna črpalka in kam jo bomo postavli. glede na kurilnico bo kar blizu spalnici in otroški sobi, pa me je strah, da bo vse skupaj preglasno in moteče. A se hrup lahko še kaj zmanjša.

Meni ta deluje super , je pa res da je zunanja enota malo glasnejša, cena prava prilika

https://www.bolha.com/toplotne-crpalke/midea-t-crpalka-split-dc-inverter-14-kw-oglas-3733913

Ufff , kakšno porabo KO imate. 3000 l , mi imamo 300 m2 hiše, izolacija 8 cm, pa porabimo Max 1500 l letno, vključno s toplo vodo. Pa imamo zelo toplo. Nam se ne splača menjati, ker je KO letos zelo ugodno.

zmedena234, 21.03.2023 ob 17:20

Ja to je tudi ena od mojih skrbi. kako glasna bo toplotna črpalka in kam jo bomo postavli. glede na kurilnico bo kar blizu spalnici in otroški sobi, pa me je strah, da bo vse skupaj preglasno in moteče. A se hrup lahko še kaj zmanjša.

Dva soseda imata zračni toplotni črpalki. Pri enem je res orng glasna, pri drugem pa praktično neslišna ob istem času in zunanji temperaturi.

Anonimno 4669, 21.03.2023 ob 22:20

Dva soseda imata zračni toplotni črpalki. Pri enem je res orng glasna, pri drugem pa praktično neslišna ob istem času in zunanji temperaturi.

Ja, zelo pomemben je tip toplotne črpalke – pa tudi moč. Nekatere so praktično neslišne, a mislim da niso med poceni robo.

Sosedovo imamo cca 3-4 metre stran od mesta kjer pogosto posedamo, pa se je na normalni moči skoraj ne sliši. Slišati je podobno kot šumljanje potočka. Če pa kdaj dela na polno se sliši malo bolj – a ne moteče.

Glasne so samo ko so izjemno nizke temperature in delajo na vso moč,to pa je v teh zimah redko.

Trenutno se splača toplotna,ni pa rečeno da se bo tudi v bodoče,glede na neumnosti ki jih počne Golobova vlada.Pričakovati je močne podražitve elektrike,to pa pomeni da ostani raje na olju.V ukrajini bo slej ali prej mir in takrat bo cena plina in tudi nafte drastično padla.Pa razmišljaj s svojo glavo.

Če nimaš izolacije bodo prihranki majhni…investicija v črpalko je zelo visoka,nek profit boš začela imeti čez 10 let…če bo situacija cen ostala ista,kar pa je seveda nemogoče predvideti.Mislim da je čas vgradnje toplotnih minil glede na rast cene elektrike.

New Report

Close