Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava v kune

Menjava v kune

Pozdrvljeni,

zagotovo ste se nakateri že vrnili iz Hrvaške. Zanima me, kje se bolj splača menjati evre v kune, pri nas ali pri njih. Kakšne so kaj cene, izgled…

Hvala, vse vaše informacije mi bodo prišle prav.

Tik pred mejo smo videli nekaj menjalnic, kjer je bil menjalni tečaj 1:7. Za 1 Eu dobiš 7 kun. Mislili smo menjat, pa smo bili prezgodnji in je bilo še vse zaprto.

Na Krku smo v uradni menjalnici dobili boljšo menjavo. Ob 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} proviziji so nam za 100 Eur dali 712 kun. Pri prodajalcu na stojnici pa so nam tako menjali, da smo za 1 Eur dobili celo 7,4 kune, precej podobno tudi v neki gostilni. Ne vem, kako je v naših bankah in menjalnicah bolj v notranjosti Slovenije, je pa po mojih izkušnjah bolje menjati na Hrvaškem.

Eh, že prvi pogled na tečajne liste naših bank pokaže, da dobiš na NLB za 1€ 7,19kun, pri SKB 7,23 kune, Abanka pa 7,27. Brez dodatne provizije.

Kar pomeni, da je bolj ugodno pri nas.

Uradni tečaj Banke SLovenije je 7,33 in po uradnem tečaju ti obračunajo, če dvigneš na bankomatu spodaj z našo BA kartico ali pa plačuješ z njo.

Najboljše je plačevat s kartico, če potrebuješ pa večji znesek pa dvig na bankomatu z navadno Maestro kartico.

Menjali v Kranju in Kopru 7,22.

New Report

Close