Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava vinjete

Menjava vinjete

Pokičem na DARS, povem, da bomo kupili nov avto in kaj s staro vinjeto. Povedo, da rabim njihov obrazec, potem kopijo prometne, da je avto odjavljen iz prometa ter kopijo lokalizacije avta. Pa seveda vinjeto, ki jo spraskam s šipe+račun za to vinjeto. V petek odjavim avto iz prometa, danes grem s to papirologijo na DARS, pa mi začne komplicirat, da nove vinjete kljub vsemu ne more izdat, ker sem tablice za avto deponirala, ker je prodajalec že imel kupca za mojo staro kripo. Danes je kupec moj nekdanji avto registriral NA SVOJE IME (ne na moje!), je pa vzel deponirane tablice in menda zaradi tega jaz nimam pravice do nove, nadomestne vinjete. Ima kdo kako izkušnjo, kako dalje? Z nekaj ljudmi sem se pogovarjala, pa so rekli, da so imeli iste frke, ker so npr, na DARS prinesli vinjeto in ne še koščke stekla z razbite šipe.

Kogar srbijo prsti – ne, ni mi vseeno za tistih 100 EUR in ne, ne morem jih mirno požret, ker po 18 letih s težavo kupujem nov avto in mi tudi 100 EUR ogromno pomeni. Iščem torej zgolj izkušnje oz. “znalce”, ki so se s tem usešno spopadli, saj možnost DARS vsekakor daje.

Ravnokar sem dobila novo vinjeto, ker mi je kamen razbil vetrobransko steklo. Prinesla sem odlepljeno vinjeto in račun popravila (brez kakih koščkov stekla), pa so mi brez komplikacij izdali novo vinjeto. Je pa tudi mene zanimalo, kako je, če kupiš nov avto.
Ko sem bila tam, so nove vinjete dali čisto vsem, ki so bili v vrsti pred mano. Pri nikomer niso popolnoma nič komplicirali. Tvoja zgodba, za katero verjamem, da je povsem resnična, me preseneča.
Tudi meni je 100 eurov ogromno pomenilo. Že tako ali tako novo vetrobransko steklo ni bilo najbolj poceni…

Od kar so vinjete, sem menjala dva avtomobila. Vedno sem kupila novo vinjeto, ker mi je bilo rečeno, da stara pač ostane na avtu, jaz kupim pa novo. Edino, kar lahko naredim, je to, da pri starem računam par evrov več za vinjeto. Nekaj takšnega, kot če prodaš stanovanje in pustiš notri pipe ali stikala 🙂

Mene je vrglo na hrbet, res. Ker sem v petek klicala, da ja ne bomo kaj zamočili in ni nihče niti omenil karkoli v zvezi s tablicami. Le to, da mora biti avto odjavljen iz prometa – zato smo ga tudi odjavili, sicer bi ga prodali direktno :((

Če ste avto odjavili iz prometa, ne pozabite narediti še zahtevka za vračilo sorazmernega dela cestne takse in pa seveda za del obveznega zavarovanja.

Jaz pri avtu, ki ga prodam za 50 €, ker ni za drugega, kot za dele, ne morem računati par € več, pred mano je pa še več kot pol leta. V bistvu je vinjeta vredna več, kot cel avto :(( Se pa zanje tepejo mehaniki in jih odkupujejo “še tople”, ker so deli iskana stvar za te avte. Tudi zato smo vinjeto odlepili in avto odjavili, sicer ga ne bi. Očitno pa se je nedko le odločil, d aga bo vozil, dokler je še registriran, ke rje vato sicer vozen in ga je registriral na svoje ime, a na iste reg. tablice, kot prej, ker sem jih naivno deponirala.

Do zdaj sem kupila2 stanovanji. Obe sta bili brez stikal z izjemo glavnega pri vhodnih vratih in brez armatur, z izjemo tiste v kuhinji. Meni je to logično, saj nimamo vsi enakih okusov, kar pa pri vinjeti odpade.

Hvala, na to so nas pa opozorili pri trgovcu 🙂

Ne vem zakaj imaš take težave??? Mi kupili nov avto-staro za novo. Sprintala sem zahtevek za vračilo vinjete, dodala spraskano vinjet s serijsko številko, kopijo odjave starega avtomobila iz prometa, vse skupaj poslala na Dars in čez dva dni dobila novo vinjeto po pošti. Ne vem zakaj si tablice deponirala, morda jih ne bi smela in si se s tem zafrknila, Glej nase in ne na druge, Po moje te je prodajalec faj nategnil, s tem, ko ti je rekel, da tablice deponiraj.

Ja, očitno je točno v tem keč. Zeznila sem se, ker sem tablice deponirala. Nikoli več, res. Ampak definicia taka kot je, tega ne pojasnjuje. Dejansko dobiš nadomestno vinjeto samo, če avto OSTANE odjavljen in ga nihče več ne prijavi v promet, vsaj ta čas ne, dokler ti ne dobiš vrnjene vinjete. Če ga kasneje, pa to ni več moj problem :(((

Ja, očitno je točno v tem keč. Zeznila sem se, ker sem tablice deponirala. Nikoli več, res. Ampak definicia taka kot je, tega ne pojasnjuje. Dejansko dobiš nadomestno vinjeto samo, če avto OSTANE odjavljen in ga nihče več ne prijavi v promet, vsaj ta čas ne, dokler ti ne dobiš vrnjene vinjete. Če ga kasneje, pa to ni več moj problem :((([/quote]

Niti ne. Avto gre pač nazaj v promet z novim lastnikom. Tablice so tiste, ki ne smejo več v promet. Bi jim pa jaz poslala en dopis in jim povedala, da si ravno v izogib težavam poiskala informacijo pri njih kako to izpeljat in so te s pomanjkljivo informacijo zavedli v tvojo škodo zato pričakuješ, da to nekako upoštevajo. V prihodnje pa naj povedo, da je potrebno odjavit vozilo iz prometa in dati tablice na uničenje. Kdo ve….mogoče pa uspe:)

Tudi meni se je zgodilo isto. Samo nisem obdržala tablice, sem jih pustila na avtu in mi tudi nočejo izdati nove vinjete, ker je bil stari avto že prodan naprej in ponovno registiran, mi ne priznajo vračila. Če najdeš način, da nam vrnejo denar sporoči na- dominika.t@siol.net

Točno tako. Glede na to, da je avtorica klicala in iskala točno informacijo pri njih o tem kako menjati vinjeto. Mislim, da bi ji morali povedati na kaj mora biti posebej pozorna. Zato je klicala, mar ne. In prav je, da jim pošlje kakšen dopis ali se oglasi pri njih osebno in se malo pogovori. 100€ je na koncu kar lep denar in denar ne pada z neba.

New Report

Close