Menjava wc kotlička
poceni?
najcenejši je 20 eur, potem pa grejo cene gor do???
isto deske.
brez zamere, zaslužim več kot 2 povprečni plači, pa se mi to glih ne zdi znesek, ki bi ga kar tako šenkala nekomu. zakaj pa?
tipu si odpovedala pogodbo zaradi vece deske?
samo pol, če si hotela stanovanje oddat, si jo morala pa vseeno kupit….
oddajam stanovanje in sem bila tudi vrsto let najemnica… pa mi je logično, da so take stvari strošek lastnika.
poceni?
najcenejši je 20 eur, potem pa grejo cene gor do???
isto deske.
brez zamere, zaslužim več kot 2 povprečni plači, pa se mi to glih ne zdi znesek, ki bi ga kar tako šenkala nekomu. zakaj pa?
tipu si odpovedala pogodbo zaradi vece deske?
samo pol, če si hotela stanovanje oddat, si jo morala pa vseeno kupit….
oddajam stanovanje in sem bila tudi vrsto let najemnica… pa mi je logično, da so take stvari strošek lastnika.[/quote]
Ti pa si pametna, da ti škodi. Prvič, desko je ZLOMIL, ker je kdo ve kaj na njej počenjal, drugič, zakaj bi torej jaz tebi šenkala teh 20€, ker ne znaš ravnati niti z wc desko in tretjič, kje sem napisala, da sem mu pogodbo odpovedala? Niti brati ne znaš, s čim si zaslužiš dve več kot povprečni plači??
Napisala sem, da mu pogodbe nisem podaljšala in to samo zato, ker naredi škodo in pričakuje, da mu jo bom jaz krila. Takšnega najemnika pač ne želim v svojem stanovanju.
In veš kaj, nisem je kupila, ker jo je kupil kar lepo najemnik, ker ni hotel, da ga ščipa v rit
In ne, ni logično, da lastnik krije škodo, ki jo ti povzročiš s svojo malomarnostjo.
V pogodbi verjetno piše, da moraš s stanovanjem ravnati kot dober gospodar. Če si dobil ob najemu delujoč WC kotliček, ga zamenjaš ti. Tudi odtoke čistiš ti. Sifone tudi.
V stanovanju se obnašaš kot dober gospodar in sproti popraviš, kar se ti pokvari.
Če ti ni do tega greš stanovat v hotel. Tam je v ceno vključen hišnik in čistilka!
V tem primeru se stroške pokrije pa iz varščine :-P[/quote]
no, pol te pa tožim za vračilo varščine. menjava kotlička je strošek lastnika, če je kotliček dotrajan. tako kot okna, vrata in še kaj podobnega.[/quote]
In tožbo zgubiš. Ker lastnik dokaže, da je bil kotliček praktično nov ob tvoji vselitvi.
Še enkrat! Če ne znaš in nisi sposoben sproti vzdrževati stanovanja, je zate hotel. Tam je tudi to v ceni. Pa še tam te terjajo, da kriješ škodo, če si jo povzročil iz malomarnosti. Najcenejši hotel je 50 € na dan. Pa primerjaj s svojo mesečno najemnino. Razlika, kajne. Zdaj pa razmisli zakaj.
no, pol te pa tožim za vračilo varščine. menjava kotlička je strošek lastnika, če je kotliček dotrajan. tako kot okna, vrata in še kaj podobnega.[/quote]
In tožbo zgubiš. Ker lastnik dokaže, da je bil kotliček praktično nov ob tvoji vselitvi.
Še enkrat! Če ne znaš in nisi sposoben sproti vzdrževati stanovanja, je zate hotel. Tam je tudi to v ceni. Pa še tam te terjajo, da kriješ škodo, če si jo povzročil iz malomarnosti. Najcenejši hotel je 50 € na dan. Pa primerjaj s svojo mesečno najemnino. Razlika, kajne. Zdaj pa razmisli zakaj.[/quote]
govor je o zamenjavi kotlička zaradi dotrajanosti
daj preberi vprašanje, preden pametuješ v prazno , no…
saj verjamem, da ti je fajn nabijat poste v prazno, ampak nekega efekta pa od tega ni.
Najemnik trdi da je dotrajan. Me zanima kaj bi rekel lastnik? Morda bo povedal, da je nov kotliček namestil 2 leti nazaj.
Če je najemnik prevzel delujoč kotliček, je dolžan popraviti on! Morda pa ima najemnik dve levi roki in nima pojma, kako se odstrani vodni kamen ali zamenja tesnilo na kotličku.
Verjetno je to, zdaj pa trdi, da je kotliček dotrajan.
Kotliček ima dolgo življenjsko dobo. 15-20 let.
Kot piše v pogodbi. V moji piše: strošek manjših nujnih popravil nosi najemnik!!!!![/quote]
Popravilo je popravilo (tu bi jaz smatrala npr. zamenjavo tesnila), zamenjava kotlička, školjke, deske je pa nekaj povsem drugega. In je jasno, da ne bo najemnik kupoval opremo stanovanja ter je ob izselitvi šenkal najemodajalcu.
Še enkrat! Če ne znaš in nisi sposoben sproti vzdrževati stanovanja, je zate hotel. Tam je tudi to v ceni. Pa še tam te terjajo, da kriješ škodo, če si jo povzročil iz malomarnosti. Najcenejši hotel je 50 € na dan. Pa primerjaj s svojo mesečno najemnino. Razlika, kajne. Zdaj pa razmisli zakaj.[/quote]
Seveda ga ima pravico domontirat in vzeti s sabo, če ga je kupila s svojim denarjem – ima račun, je njena last. Vendar … nazaj mora pač namonirta tistega starega, slabo delujočega.
V tem primeru se stroške pokrije pa iz varščine :-P[/quote]
Kaj boš ti tožila, zdaj vidiš, zakaj nočem takih najemnikov kot si ti? Še enkrat, tako je, kot piše v pogodbi, če tam piše, da nosiš manjša popravila (menjava kotlička to vsekakor je) ti, potem jih pač nosiš ti, pa če se na glavo postaviš. In kaj kotliček dotrajan? To praviš ti? Ob podpisu pogodbe si tudi podpisala, da si stanovanje pregledala, da vse deluje, da je vse ok in da nimaš pripomb.
Ampak kot sem rekla, najemnika, ki zakomplicira tako banalno stvar kot je kotliček ali deska, je bolje čimprej postaviti pred vrata. Na srečo ste takšni redke izjeme, večina je normalnih ljudi.
Kot piše v pogodbi. V moji piše: strošek manjših nujnih popravil nosi najemnik!!!!![/quote]
Popravilo je popravilo (tu bi jaz smatrala npr. zamenjavo tesnila), zamenjava kotlička, školjke, deske je pa nekaj povsem drugega. In je jasno, da ne bo najemnik kupoval opremo stanovanja ter je ob izselitvi šenkal najemodajalcu.[/quote]
Če si dobil celo desko, je tvoja DOLŽNOST, da kupiš novo .Stanovanje moraš vrniti v stanju v kakršnem si ga dobil. Tudi to piše v pogodbi. Če je bila deska cela, mora biti cela tudi ob tvoji izselitvi. In ne, ne boš je šenkal, samo nadomestil boš tisto, ki si jo uničil.
Cel sekret= wc keramika ne sodi med manjša nujna popravila, ki naj bi jih kril najemnik, ker načeloma moraš za to še nekoga najet, da to zamenjavo naredi – sanitarca, keramičarja – niso vsi veči menjave slreta in potem silikoniziranja fug ali menjave kotlička – enako, kot umivalnik, kopaniški tuš, kad, ne. Drugo je wc deska, stvar odločitve najemnika, ali jo takoj zamenja, ali ne – to v vsakem primeru bo jaz takoj zamenjal, ker v svojem ali najetem domu ne maram sedet na deski, po kateri so že drugi posedali in opravljali karkoli.
Najemniki, v pogodbah definirajte take stvari, pa bo potem dosti lažje. Če ni definirano, bo pa žal strošek moral bit vaš – oziroma če je lastnik fleksibilen in normalen in če ste vi OK najemnik, se da tudi post festum dogovorit.
Kaj boš ti tožila, zdaj vidiš, zakaj nočem takih najemnikov kot si ti? Še enkrat, tako je, kot piše v pogodbi, če tam piše, da nosiš manjša popravila (menjava kotlička to vsekakor je) ti, potem jih pač nosiš ti, pa če se na glavo postaviš. In kaj kotliček dotrajan? To praviš ti? Ob podpisu pogodbe si tudi podpisala, da si stanovanje pregledala, da vse deluje, da je vse ok in da nimaš pripomb.
Ampak kot sem rekla, najemnika, ki zakomplicira tako banalno stvar kot je kotliček ali deska, je bolje čimprej postaviti pred vrata. Na srečo ste takšni redke izjeme, večina je normalnih ljudi.[/quote]
kdo pa pravi, da sem najemnik?????
jaz sem najemodajalec, pa za razliko od tebe vsaj vem, kaj je fer odnos do najemnikov.
ti zahtevaš od najemnika, da na prvi pogled ugotovi dotrajanost in predviden preostali čas uporabe vsega v stanovanju?
še sama tega ne znaš.
verjamem pa, da imaš z razsutim stanovanjem, kakršnega daješ v najem, težavo najt spodobne najemnike. to pa ziher.
Dajem v najem že vrsto let in sem kupila že pokrov za školjko, bojler in pipo v kopalnici. Odpadlo je nekaj ploščic v kuhinji in tudi te je mož popravil.
Mi ni padlo na misel da bi to kupovali najemniki. Oni plačajo za delujoče stanovanje…Potem se pa ne čudim če se kregate med seboj najemniki in najemodajalci.