Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek menjava zobatega jermena

menjava zobatega jermena

Kaj se vse menja ko se menja zobati jermen pri avtu.
ali samo vodna pumpa in zobati jermen ali je še kaj potrebno.
hvala
lp

in koliko pride cena tega gre za za bencin 1.6 motor

Nekateri menjajo vsa jermena, če mislijo avto imet še nekaj časa…treba je naredit tud redni servis….vse skup te pride 300-500€ pri fušarju…odvisno kolk ima uro in kolk poceni ti zrihta material…

garnitura zobatega jermena+ črpalka hladilne
zobati jermen izgr.in vgr.
menjava vodne črpalke
garnitura jermenov
vodna črpalka s tesnilom
cena 204,70e brez ddv, ki ga moraš še prištet- je 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
bencinar 1,6

Kolk bi pa pršlo za dizelarja 2,0 če kdo ve?

Pojma nimam, samo nasvet. Jaz sem poslala povpraševanje na tri servise. Razlika v ceni in materialu (kaj so hotli zamenjat) je bila 140e. To sem naredila zato, ker mi je prvi servis napisal da mi priporočajo še zamenjavo tega in …. Zjezilo me je to, da mi priporočajo še…., saj sem čisti laik. Priporočajo vendar tovarniška navodila ne pa jaz! Avto namreč redno servisiram in naj naredijo tisto kar tovarna priporoči. Prav dobro pa nisem zapisana pri njih.

thorrr ti se sigurno razumeš še na kaj.
problem je še da je počena cev oduška motorja kaj je to, koliko je cena, vem pa da je to majhna cena.
To je danes po ogledu avta
blokirano ima tudi jermenico alternatorja kar treba menjat.in sprednji manšeti,

problem je še da je počena cev oduška motorja kaj je to, koliko je cena, vem pa da je to majhna cena.
blokirano ima tudi jermenico alternatorja kar treba menjat.in sprednji manšeti,[/quote]

cev odduška motorja nimam pojma kaj bi to blo…
Saj pravim da se poanavdi menja še vse ostale jermene…za alternator, klimo, servo…
Jah, manšeta ..če samo pušča mast, se menja samo manšeta…če je pa zglob v qurcu, pa ni poceni…okrog 50 € komad…pa še dela je kar nekaj…

blokirano ima tudi jermenico alternatorja kar treba menjat.in sprednji manšeti,[/quote]

Saj pravim da se poanavdi menja še vse ostale jermene…za alternator, klimo, servo…
Jah, manšeta ..če samo pušča mast, se menja samo manšeta…če je pa zglob v qurcu, pa ni poceni…okrog 50 € komad…pa še dela je kar nekaj…[/quote]
Cev odduška motorja je tista cev, ki hlape iz motorja (oljni hlapi) vodi na sesalni kolektor.

Pojma nimam, samo nasvet. Jaz sem poslala povpraševanje na tri servise. Razlika v ceni in materialu (kaj so hotli zamenjat) je bila 140e. To sem naredila zato, ker mi je prvi servis napisal da mi priporočajo še zamenjavo tega in …. Zjezilo me je to, da mi priporočajo še…., saj sem čisti laik. Priporočajo vendar tovarniška navodila ne pa jaz! Avto namreč redno servisiram in naj naredijo tisto kar tovarna priporoči. Prav dobro pa nisem zapisana pri njih.[/quote]

Tudi jaz sem vprašala na večih servisih. In najcenejši je bil uraden servis, kar ne je zelo čudilo. Ko sem drugim servisom poslala ponudbo uradnega serviserja so mi odgovorili, da za to ceno oni tega ne naredijo.

Jah, manšeta ..če samo pušča mast, se menja samo manšeta…če je pa zglob v qurcu, pa ni poceni…okrog 50 € komad…pa še dela je kar nekaj…[/quote]
Cev odduška motorja je tista cev, ki hlape iz motorja (oljni hlapi) vodi na sesalni kolektor.[/quote]
Kolektor sem mel v mislih ampak ta je prisraufan direkt na glavo…kje je pa kaksna cev vmes mi pa ni jasno

Pojma nimam, samo nasvet. Jaz sem poslala povpraševanje na tri servise. Razlika v ceni in materialu (kaj so hotli zamenjat) je bila 140e. To sem naredila zato, ker mi je prvi servis napisal da mi priporočajo še zamenjavo tega in …. Zjezilo me je to, da mi priporočajo še…., saj sem čisti laik. Priporočajo vendar tovarniška navodila ne pa jaz! Avto namreč redno servisiram in naj naredijo tisto kar tovarna priporoči. Prav dobro pa nisem zapisana pri njih.[/quote]

Tudi jaz sem vprašala na večih servisih. In najcenejši je bil uraden servis, kar ne je zelo čudilo. Ko sem drugim servisom poslala ponudbo uradnega serviserja so mi odgovorili, da za to ceno oni tega ne naredijo.[/quote]

Si me kar potolažila, hvala. Moji vsi trije servisi so bili uradni. Pa vsak nekaj po svoje čara.

Je mogoče lahko tudi kriva jermenica alternatorja da avto ne vžge več ko stoji pri miru eno uro?
akumulator slab ne sme bit kriv za to v tako malo kratkem čašu.

Je mogoče lahko tudi kriva jermenica alternatorja da avto ne vžge več ko stoji pri miru eno uro?
akumulator slab ne sme bit kriv za to v tako malo kratkem čašu.[/quote]
Avto niti mrdne ne več če stoji kako urco
Ne obrača
Pol pa da bi kupil tak avto
Mogoče je res akumulator tako zeelo slab?
Tak avto je lahko nočna mora

akumulator slab ne sme bit kriv za to v tako malo kratkem čašu.[/quote]

Daj preverit voltažo alternatorja…možno da slabo fila in bo šel počasi v qurac…13.5 V je minimalno sprejemljivo..čez 15 V pa ne sme bit…
Sam sem mel tak primer pred kakšnim mesecem…delam 80 km na dan v službo, tako da je dost časa za nafilat akumulator…, akumulator je bil skoraj nov, in kar naenkrat se je avtu nekaj zmučkalo in ni pokazal niti ene lučke v armaturi…še na kable ni mrdnil…potem smo premikali klemesem in tja in je nekak šlo…potem sem dal izmerit voltažo alternatorja in akumulatorja in če so kakšni skriti porabniki…popolnoma vse BP…zdaj spet vžiga normalno…nobenemu ni jasno kaj je blo…kot en kratki stik na akumulatorju…al pa na kakšnem pregibu vrat, haube, prtljažnika, pride do kratkega stika, ker so žice že zrahljane od odpiranja in zapiranja….

Preverit je treba tud avtoradio, če ni narobe zvezan (vezava na ključavnico, shranjevanje podatkov itd) in je lahko skriti porabnik…

New Report

Close