Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek menopavza

menopavza

Za tiste, ki ste v meni ali ste jo že prebrodile…. ste jemale katere tablete oz. dodatke k prehrani?
Mene najbolj muči močno potenje, poleg drugih manjših težav.
Gledam na netu, ponudbe kar nekaj, kaj je vam pomagalo oz. ublažilo težave?

Ničesar nisem jemala, večkrat sem se tuširala, se trudila biti čimveč na zraku ,v gibanju.

Meni so zelo pomagale homeopatske globule Actaea racemosa (cimicifuga). V Parih dneh je bilo vseh nočnih in dnevnih navalov vročine, tesnobe in razdražljivosti konec.

Jaz sem kupila Remifemin ali nekaj podobnega.
Pol pa še neko SOYA…meno… v glavnem vse zeliščno.
Pa nisem opazila nekih sprememb počutja. Tako da sedaj ne jemljem nič dodatkov.

Najbolj mi je pomagalo moje pozitivno razmišljanje in sprejemanje sprememb zaradi staranja itd….Ja, pa še zdrava hrana: zelenjava, sadje….

SAMO POZITIVNO NAPREJ !!!

Sama sem eno leto jemala NHZ vendar sem ko napisano , po letu dni prenehala. Bilo sicer je bolje , a sem se bala stranskih učinkov. Sedaj ne jemljem ničesar , imam pa težave z težo. Ne morem in ne morem shujšati. Toliko bolj me je strah , ker mi vsi govorijo , da tudi ne bom mogla znižati telesne teže ker pač imam hormonske probleme / mena pač. Tega ne morem sprejeti , nekako menim da če ne ješ ne moreš biti debel ???kakšno je vaše mnenje o tem ?
kar pa se tiče polivk , se me pa drže že tretje leto bolj ali manj stalno.

kolk si stara?

53 let .

Jaz imam enak problem.
Zaradi težav z menopavzo so mi dali mireno – od takrat sem dobila 10-12 kil in že pol leta kljub
trudu ne morem shujšat – poleg tega imam prvič v življenju “vamp” …ne morem lepše reči temu,
kar mi mahedra in raste spredaj namesto normalnega trebuha, ki sem ga imela prej.
Migam še kar (nisem športnica), potim se mogoče malo več pa ni krize…
A pol bom kar taka ostala??? :-O

Jaz sedaj drugi mesec jemljem Remifemin omega in moram priznati, da se bolje počutim.
Potim se ne več toliko, čeprav so toplejši dnevi. Spim tudi bolje. Celo tri kilograme sem izgubila v dobrem mesecu, čeprav nisem bila na posebni dieti.
Meni pomaga.

Remifemin (brez omege, nisem vedela da obstaja) jemljem tudi jaz in moram jih pohvalit. Res je, da “primejo” šele po 3-4 mesecih,a jaz sem ta čas skrajšala tako, da sem jemala po 2 tbl zjutraj in zvečer. Ko so prenehale valunge, sem prešla na 1 tbl 2x dnevno.
Očitno cimicifuga res deluje, kot berem eno zgoraj,ki je jemala homeopatski pripravek cimicifuge.
Kar se teže tiče…ja, to je problem,ki izgleda skoraj nerešljiv. Vsaj na tem področju še nisem našla pravega orožja in kg kar naraščajo.

Meni in še mnogim drugim je pomagal ekstrakt črne detelje. To sem zasledila na forumu, ko sem odtipkala menopavza. Naročila sem ga v nekem studiu dobrega počutja v Kranju, sedaj ga redno jemljem. Navali vročine in potenje se je začelo izboljševati po enem mesecu, po 3 mesecih me nikoli več ne oblije in počutim se super. Cena je pa 9 eur za eno stekleničko. Poskusite.

New Report

Close