Menorca v lastni režiji

Pozdravljeni,
Vsako leto potujem v lastni režiji, zadnja leta v isti kraj, zato mi ni bilo potrebno preveč razmišljati o izvedbi. Letos pa razmišljam o počitnicah na Menorci. Malo sem pobrskla po spletu glede letalskih prevozov in nastanitve, pa ne najdem nič pametnega oz. cenovno ugodnega,…sem ugotovila, da Menorca ni ravno poceni. Ima kdo izkušnje s potovanjem na Menorco v lastni režiji. Vesela bi bila vsakega nasveta.
Hvala.
Lp

Jaz sem bila na Menorci 2 leti nazaj, preko Odklopa.
Sem tudi iskala varianto, da bi šla v lastni režiji, ampak se je izkazalo, da bi me prišlo precej dražje, ker velike TA, za katere Odklop pri nas posreduje, dobijo bistveno cenejše namestitve, kot bi jo lahko našla sama na licu mesta ali preko neta.
Menorca je lahko cenovno čisto sprejemljiva, če vzameš studio ali apartma, si kuhaš sam ali pa kakšen obrok zamenjaš za sendvič, ki jih imajo malo morje na izbiro.
Midva sva za tak aranžma z letom z Dunaja plačala cca 300,00 eur/os.
Drugače pa je meni veliko bolj všeč Mallorca, je večja in imaš kaj videti, Menorco pa prevoziš v enem dnevu in si videl vse.

Hvala za odgovor. Verjetno ne misliš 300€ z letalom? Kar sem jaz gledala letalske prevoze, pride okrog 400€ za 2 osebi, s tem da so leti iz Münchna, iz meni bližnjih letališč (Trst, Benetke) so cene zelo visoke. Do sedaj smo vedno v apartma hodili in mi je tako še boljše, ker nisem omejena, mi tak način ustreza. Sem glede nastanitve na bookingu in drugih straneh gledala, pa so cene kar zasoljene,…verjetno čisto normalne no, ampak sem bila do sedaj navajena da smo za apartma za 14 dni dali okoli 500€ za 4 ljudi. Sem pa gledala tudi Mallorco, ampak bi bila zame bolj Menorca, saj ni tako komercialna in turistična imam rada malo bolj mirne in “osamljene” kraje :),

Sem zdajle pogledala na Odklopu:
odhod 5.7.iz Munchna. 444 eur/os, najem apartmaja.
Okrog 300,00 eur je bilo zato, ker je bilo to maja.
Tale konkretni apartma za katerega sem pogledala, je v Fornellsu, na severu otoka. V tem kraju sva bila tudi midva,
Ne vem, mogoče je precej drugače, če imaš s seboj otroke, ki jim je najbrž glavna plaža, ne pa toliko naravne in druge znamenitosti.
Midva sva šla v Munchen s svojim avtom, tako, da naju je vse skupaj stalo:
bencin do Muenchna in nazaj + vinjeta+predor 2x in parkirišče pribl. 220,00 eur.
najem avtomobila tam 110,00 eur za 7 dni – verjetno je v glavni sezoni dražje.

Aha, kako je pa kaj s trasferjem od letališča do hotela, ali ste imeli že najet avto od letališča? Kakšne so pa kaj cene tam, so trgovine normalne sodobne,….ali manjše bolj vaške, kot ko smo bili v Grčiji
Ja do sedaj smo nekaj let hodili na Sardinijo,…pa bi rada malček zamenjala, ampak bi še vedno rada podoben stil otoka,…in kar sem gledala bi mi verjetno bila Menorca všeč.

Transfer, kar se tiče Odklopa je vključen v ceno, razen, če posebej piše, da ga ni v ceni in ga je potrebno posebej doplačati. Ampak za Baleare je transfer skoraj vedno vključen v ceno.
Trgovine so sicer manjše, ampak dobro založene. Spomnim se, da sva kupovala v Šparu, če sva šla v Mahon ( glavno mesto ), pa na tržnici. Imajo tudi precej pekarn in mesnic.
Meso je izredno dobro, pri nas še nisem nikoli uspela kupiti tako mehkih steakov. Tam se govedo in drobnica prosto pase in kvaliteta mesa je gotovo posledica tega.
Imajo izredno dobre pršute, sire, olive in vina.
Cene so primerljive z našimi, nobenih hudih odstopanj.

Aja, glede rentanja avta:
po mojih izkušnjah se najbolj splača avto najeti na licu mesta. Samo enkrat sem ga predhodno preko neta, pa se je izkazalo za zgrešeno, dražjo varianto.
Je pa tako, da nimam izkušenj iz glavne sezone, ker grem vedno v pred ali posezoni, čeprav , na Kanarcih, kamor tudi pogosto hodim, je sezona celo leto, pa nikoli ni bilo problemov z najetjem avta. Sem pa slišala, za Mallorco, da je najem v sezoni zelo drag.
Midva sva najvišjo ceno plačala 190,00 eur za 11 dni na Tenerifu, ampak če preračunaš je to še zmeraj manj kot 20,00 eur na dan.

Full si mi pomagala, hvala….ja mi hodimo na dopust v septembru, mi najbolj ustreza,..tako da so tudi cene takrat ponavadi malo nižje.
Ko si že omenila,…na začetku sem gledala za Kanarske, Fuerteventuro,…pa me je močan veter in pusta okolica, brez razstlin malo odvrnila,….Zame je najpomembnejše morje, nora sem na turkizno modro morje,..zato tudi toliko let dopust na Sardiniji,…se kar težko odločim da bi šla kam drugam,….pa nisem tip da bi ležala na plaži,..samo barva me fascinira. Zato sem kar težko izbrala novo lokacijo sploh ko sem cene primerjala.

Glede Sardinije: če se dovolj zgodaj spraviš k nakupu kart za trajekt, se da dobit kar ugodna cena. Midva sva se pred par leti peljala Piombino-Olbia in nazaj Olbia-Livorno za dobrih 100 evrov, junija. Hodiva z avtom, ker kampirava. Najbrž se najde tudi ugodne letalske karte, Ryanair leti v Alghero in v Cagliari. V tem primeru je skoraj nujno rentat avto, če hočeš videt kaj več od kraja, kjer si stacioniran. Apartmaja verjetno tudi ni problem najt. Je pa fajn, da nisi stacioniran skoz na istem mestu. Če vzameš apartma, recimo polovico časa kje na severu in drugo polovico bolj na jugu. Mogoče še bolje kot apartma so kakšne hiške v kampih, obvezno izbrat kamp ob morju, ker sicer plaže niso kar brezplačne, pa peljat se moraš do njih z avtom, plačat parkirnino… Je pa lepa Sardinija, priporočam.