Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mensa

Mensa

Ali je kdo izmed vas v Mensi?

Me.

ne, nisem se včlanila, čeprav sem bila na testiranju in dobila pošto, da izpolnjujem pogoje z 168< (sem šla samo iz firbca)

Enako kot frbik – izpolnjujem pogoje s 162

Si odvetnica? Me zanima, kako živite s tako visokim IQ?

Mene pa zanima,kje se lahko prijaviš za opravljanje IQ testa.?

Glede na teme in odgovore in vse živo tu me ti rezultati z Mense presenečajo.

:)))))))))

Kako pa potem tisti, ki ste dvojno brihtni gledate na nas navadne smrtnike?

Verjetno se vam zdimo nepredstavljivo zabiti?

Ja poglej Iris Mulej.

Ne morem verejti, da je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najpametnejse svetovne populacije na Monu! Pa Monovke so prekasale Einsteina in Freuda!
Se dobro, da je imel Newton visji IQ, pa zakon teznosti pa jabolka pa to… Saj res, kako pa to, da so vasas jabolka padla dalec od drevesa?

Ne morem verejti, da je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najpametnejse svetovne populacije na Monu! Pa Monovke so prekasale Einsteina in Freuda!
Se dobro, da je imel Newton visji IQ, pa zakon teznosti pa jabolka pa to… Saj res, kako pa to, da so vasas jabolka padla dalec od drevesa?[/quote]

A kako živimo? Čisto enostavno. Vse se nam zdi tako zelo logično, da smo prepričani, da te stvari razumejo vsi. Včasih se nam sicer zdi čudno, da nekaterim nam popolnoma enostavne stvari niso jasne in da se spotaknejo-te ob našo drugačnost. Mi se ob nikogaršnjo drugačnost ne spotikamo. Morda se včasih začudimo, da zakomplicirate nekaj, kar je po vsej logiki popolnoma jasno.
Razlika med tistimi, ki so nam stvari “navadne” in tistimi, ki delajo-te pomp iz vsake stvari je, da se ne obešamo na nikogar, ne pljuvamo po nikomer, ne zaničujemo nikogar. Sicer se začudimo nad nam nelogičnim dogodkom, vendar znamo spoštovati tuja mnenja in različnost razmišljanja, ter dojemamo tujo drugačnost.
Ni nam pod častjo se opravičiti, priznati svoje napake in se znamo zahvaliti.

Vsak je drugačen. Čeprav imamo vsi nekaj skupnega. Vsi tlačimo isto zemljico. Vsakomur pripada prostor pod soncem (ali na MONu, če želite :)))). Ne glede na višino IQja.

Lep večer in še lepšo nedeljo!

Amapak, zakaj potem tisti z nadpovprečnim IQ niste tudi nadpoivprečno bogati?

Ne morem verejti, da je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najpametnejse svetovne populacije na Monu! Pa Monovke so prekasale Einsteina in Freuda! ?[/quote]

še enkrat dobro pomisli ali je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovne populacije malo ali veliko… to je vsak deseti človek

in zaradi višjega IQja se ne počutim čisto nič drugačna od ostalih, oz. vsaj ne več vredna, ravno obratno, po karakterju sem sramežljiva, nedružabna, nekomunikativna, moj EQ (čustvena inteligenca) je podpovprečna, pesti me socialna anksioznost in vse se kar velikokrat pojavi pri ljudeh z višjim IQjem in otežuje uspešnost v življenju… npr. v osnovni šoli sem briljirala, kasneje pa so me moje slabe karakterne lastnosti (že zgoraj našteto, pa še lenoba, pomanjkanje motivacije,…) spremenile v čisto povprečno gimnazijko in študentko, ki mogoče dojema svet drugače, kot ostali, a se boji izstopati

Flo, lepo si to povedala…Pa kaj ste se tako spravili na Menso? Saj je mnogo članov Mense , ki so popolnoma neizstopajoči, celo “neuspešni” v življenju.Po merilih tajkunov ,seveda.
Res pa je , da jih večina zna živeti v harmoniji s samim sabo in okolico .

Če si zelo pameten, si ponavadi tudi zelo širok in posledično tudi moralen. In kako boš potem bogat??
Na koncu koncev pa bogastva ne potrebuješ, ker znaš doseči polno notranje življenje .

Karakterja in inteligence ne gre preveč skup mešat…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ne morem verejti, da je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najpametnejse svetovne populacije na Monu! Pa Monovke so prekasale Einsteina in Freuda! ?[/quote]

še enkrat dobro pomisli ali je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovne populacije malo ali veliko… to je vsak deseti človek

in zaradi višjega IQja se ne počutim čisto nič drugačna od ostalih, oz. vsaj ne več vredna, ravno obratno, po karakterju sem sramežljiva, nedružabna, nekomunikativna, moj EQ (čustvena inteligenca) je podpovprečna, pesti me socialna anksioznost in vse se kar velikokrat pojavi pri ljudeh z višjim IQjem in otežuje uspešnost v življenju… npr. v osnovni šoli sem briljirala, kasneje pa so me moje slabe karakterne lastnosti (že zgoraj našteto, pa še lenoba, pomanjkanje motivacije,…) spremenile v čisto povprečno gimnazijko in študentko, ki mogoče dojema svet drugače, kot ostali, a se boji izstopati[/quote]

Točno tako. Ne počutimo se nič drugačni od ostalih. Ravno zato nam je nelogično, zakaj je kar nekaj ljudi, ki ne razumejo logičnih stvari. Jaz nisem sramežljiva, sem komunikativna. Vendar, ker nočem izstopati v debatah, se umaknem, ali obrnem na šalo. V vseh teh letih sem že spoznala, da ne morem z vsemi ljudmi debatirati o vsem. Zato, ker jih je preveč, ki ob nerazumevanju pogovora, vse skupaj vzamejo kot “pametovanje” in se začnejo posmehovati. Nimam pa v sebi tistega prirojenega stila, da bi znala povedati zadevo tako, da bi me vsak takoj razumel. Ravno zaradi moje komunikativnosti in odprtosti ter predvsem NAIVNOSTI (!!!!!) velikokrat pozabim na to in se spustim v kakšen pogovor z ljudmi, ki me potem samo debelo gledajo, kaj sedaj jaz bluzim. Pa tako rada govorim!!!!! Točno iz tega razloga zadevo raje obrnem na humor, ki ga tudi ne razume vsak … Priznam, da je moj humor včasih malo ciničen – vendar nikoli nesramen do nikogar!
Čeprav sem bila lena, mi je uspelo srednjo šolo zaključiti kot zlati maturant. Študentka sem bila pa čisto povprečna. Ravno zato, ker se nisem znala učiti. Dosegla sem dva poklica.
V službi sem zadovoljna, rada delam, uživam pri delu. OK – nič ne bi imela proti, če bi bilo kakšnih 200+ € višja plača, vendar tudi s to plačo (+moževo) živimo zadovoljno in si tudi kaj privoščimo. Saj nihče ne nese ničesar s seboj na oni svet! :))) Za to leto in pol bo dovolj :))))))))

imam telegentn karakter in živim karakterno

in zaradi višjega IQja se ne počutim čisto nič drugačna od ostalih, oz. vsaj ne več vredna, ravno obratno, po karakterju sem sramežljiva, nedružabna, nekomunikativna, moj EQ (čustvena inteligenca) je podpovprečna, pesti me socialna anksioznost in vse se kar velikokrat pojavi pri ljudeh z višjim IQjem in otežuje uspešnost v življenju… npr. v osnovni šoli sem briljirala, kasneje pa so me moje slabe karakterne lastnosti (že zgoraj našteto, pa še lenoba, pomanjkanje motivacije,…) spremenile v čisto povprečno gimnazijko in študentko, ki mogoče dojema svet drugače, kot ostali, a se boji izstopati[/quote]

No, za Menso jih ni 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, je mislim da 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali koliko? Sploh se pa potem delijo se na razlicna podrocja…
Pa tebi ni nikoli zal? Nimas slabe vesti, ker nisi izkoristila svoje potenciale? Ker jaz imam slabo vest, pa sem komaj dobro cez cenzus za Menso…

[No, za Menso jih ni 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, je mislim da 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali koliko? Sploh se pa potem delijo se na razlicna podrocja…
Pa tebi ni nikoli zal? Nimas slabe vesti, ker nisi izkoristila svoje potenciale? Ker jaz imam slabo vest, pa sem komaj dobro cez cenzus za Menso…[/quot

Že iz tvojih odgovorov tukaj na monu je razvidno, da brihta pa ravno nisi.

Dober poskus, da me uzalis, ampak ne bo slo.
Nekaj let nazaj bi se se obremenjevala s tvojim mnenjem o moji pameti, danes pa res ne vec… Probaj se enkrat.

ja, žalujem zaradi neizkoristka potenciala, seveda… a se hkrati zavedam, da malce bolj razvita možganska struktura še zdaleč ni vse… olajša napredek, a za kakšne silne dosežke je potrebno še mnogo več.. in niti ni rečeno, da si vsak teh dosežkov tudi želi, marsikomu je čisto dovolj živeti neizstopajoče življenje in vsakdanje stvari opravljati s polovico manj truda, kot ostali ljudje

V menso so lahko včlanjeni tisti, ki sodijo v zgornja 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije glede na IQ. Jaz sem bila pred leti na testiranju, izpolnjujem pogoje, včlanila se pa nisem.

Edina pametna stvar, maš vsaj več keša zase 🙂

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

New Report

Close