Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Menstruacija najstnice in kopanje

Menstruacija najstnice in kopanje

Hčerka je dobila menstruacijo ravno zdaj, ko se odpravljamo v toplice. Ker je to šele njena 4. ali 5. menstruacija, še nismo imeli take situacije. Da bi odpovedali vse skupaj, se mi zdi škoda, ker bodo ostali razočarani, pa itak ne bo taka situacija samo zdaj. Pomislila sem, da bi ji predlagala, da poskusi s kakim mini tamponom, da bi šla vsaj malce v vodo in bi ga potem takoj dala ven. Preostali čas, ko bomo na bazenu, pa bi brala. Kdaj so vaša dekleta začela uporabljati tampone?

Sploh ne vem v čem je problem?! Menstruacija ni bolezen, ampak nekaj popolnoma naravnega. Z njo se lahko punca komot cel dan kopa in plava, ni ji treba v kotu brati in se vsega izogibati, pa mimogrede na hitro skočiti v vodo potem pa hitro ven?!! Obstajajo mini tamponi, ki jih najstnice normalno uporabljajo tudi cel dan! Res ne vem zakaj delate tak big deal iz ene menstre??? Punca se lahko kopa in namaka v vodi cel dan, če ji bo tako pasalo, le tampone naj redno menja in bo.

Priporočam ti, da kupiš tiste tampone z vstavkom. Jaz jih kupujem čez mejo v Italiji, pri nas jih še nisem videla, kar je škoda, ker so zelo priročni. vstavljanje je ultra lahko (sem imela velike probleme z navadnimi, tudi mini, na koncu sem že obupala) in zelo higiensko. Tudi če si zunaj, ti ni treba vstavljati tamponov s prstom, kar je zelo praktično.

nova
Uredništvo priporoča

Take prodajajo tudi pri nas.No, meni so OB še vedno najboljši od vseh.

No tako simpl sicer ni, naša je na začetku imala težave, tudi z mini tamponi ji je bilo slabo, poskusita pa seveda lahko. Takrat ko ga da noter je lahko dolgo v vodi potem pa pač zamenja oz, odstrani, pa če lahko naj poskusi najprej doma, je pač lažje.
Ne, menstruacija ni bolezen, če pa imaš močne in krče zraven pa zna biti zelo neprijetno, ene tega niso poskusile in so lahko pametne.

Veš mogoče, kako se imenujejo in kje jih prodajajo?

Koliko je stara deklica? Če ima 4. ali 5. menstruacijo, je stara tak okoli 12 let, ne?
Saj ne da je bilo včasih vse prav. Zagotovo je bilo povsem narobe in neumno, da ženska z menstruacijo ni smela mesiti kruha, si umivati las in podobno. Vendar naj vsaj deklica, ki šele raste in se razvija, ne uporablja ravno tamponov, ki konec koncev lahko poškodujejo tudi deviško kožico. V življenju so pač omejitve in potrebno se je obnašati samozaščitno ter ne riniti povsod in takrat, ko ni treba. Vi boste sicer naredili tako, da bo vam prav. Vendar, ali je to v interesu zdravja dekleta? Ali samo trenutnega dopusta?

Saj ne smatram menstruacijo za bolezen, vendar je v času menstruacije le večja možnost okužb in verjetno je vseeno bolje, da je v vodi manj časa. Če bo sploh želela in mogla uporabljati tampone.

O tem, da sta nožnica in maternično vrat še posebej dovzetna za infekcije ravno v času menstruacije, pa nič? In sploh ni res, da je varno (še posebej za mlado deklico) ves dan preživeti s tamponom v vodi, četudi ga menjuje!

Ali naj po tvoje s kopanjem v času menstruacije odlaša do 1. spolnih odnosov? Do takrat je lahko še nekaj let. Meni se deviška kožica s tamponm ni poškodovala, pa tudi, če bi se, kaj potem? Če tampona ne bi mogla vstaviti, potem ga pač ne bi.

Ali naj po tvoje s kopanjem v času menstruacije odlaša do 1. spolnih odnosov? Do takrat je lahko še nekaj let. Meni se deviška kožica s tamponm ni poškodovala, pa tudi, če bi se, kaj potem? Če tampona ne bi mogla vstaviti, potem ga pač ne bi.[/quote]

A ni deviška kožica “namenjena” ravno temu, da se poškoduje 🙂 Al sta vidva z možem na poročno noč tako kot v starih časih izobesila okrvavljeno rjuho skozi okno, da so vsi vedeli, da si še devica?

Potem pa res ne vem, zakaj iščeš potrditve tukaj, saj že vse sama znaš.
In ni potrebno kazati svojih neumnih prepričanj s krvavo rjuho in podobnim. Konec koncev lahko narediš kar obredno iniciacijo, mogoče kar sedaj, da ne bo nepotrebnega razdevičenja, ko bo imela prvi spolni odnos. Med menstruacijo deklici ni potrebno košpanje v termalnih bazenih, vi pa delajte kar hočete, saj ste itak že prepričani. Samo vprašajte se, če je to za dekličino zdravje res edino dobro. Pa ne čez nekaj let, če bo slučajno kakšno staro vnetje, pa zarastline, pa neplodnost in podoobno. Ni vzrok, lahko pa prispeva. Ampak, to je za vas predaleč, ne?

Pa za poleti raje prej premisli in ji kar daj Primolut Nor, da prestaviš menstruacijo, pa kaj pol, če ima 12 let.

Ti nisi resna.

O ja, zelo sem resna. Morda resnosti in odgovornosti manjka komu drugemu.

Uf, imam najstnico, ki je imela malo prej svojo 5 menstruacijo, pa mislim, da ji ne bi nikakor predlagala, da si zavoljo nekaj kopalnega užitka vstavlja mini tampone itd.
ko berem nekatere si mislim, da se bojijo, da jutrišnjega dne ne bo in je potrebno na vsak način za vsako ceno nujno podoživeti tisto, kar nam pripada.

Zavedam se, kaj lahko voda iz bazena z infekcijo povzroči in menim, da bom, če bo potrebno, najstnici predlagala, da se tiste prve tri dni pač ne kopaž

http://www.serena.si/tamponi.htm

http://med.over.net/forum5/read.php?19,943835,943835#msg-943835

No, tudi nosečnicam se iz istega razloga ne priporoča kopanja v bazenih – zaradi možnosti okužb. Draga mati nasjtnice, bodi odgovorna, razloži hčeri, da se pač ne more kopat, ker to lahko škoduje njenemu zdravju. Mater, no, kako ti sploh pride kaj takega na pamet??? In to v bazenih, kamor marsikdo lula in tako naprej.

Hčeri sta začeli uporabljati tampon tam pri trinajstih, štirinajstih. Prve dneve menstruacije tudi slučajno ne hodila plavat, ne glede na to, kje smo (sta). Dopustovanj pa zaradi menstruacij nikoli nismo prestavljali, saj je razen plavanja v slehernem letovišču termalne, morske, gorske ali druge vrste toliko zanimivega, da dnevi “nekopanja” niso predstavljali nikakršne težave.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Dr. Pušenjak očitno meni drugače. Sama pa menim, da ni treba pretiravati ne v eno, ne v drugo smer. Sem za kopanje v času menstruacija, a manj kot ponavadi.

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4896488,4897342#msg-4897342
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4896488,4897342#msg-4897342

No, kaj lahko povzroči?

Čakam na nove urbane legende 🙂

No, kaj lahko povzroči?

Čakam na nove urbane legende :)[/quote]

Ja tampon ti lahko poškoduje deviško kožico. In potem bo tip mislil, da nima devičke. Kaj je lahko hujšega?

moji hčeri imata 13 in 15. ko gresta poleti v kolonijo vedno dobita menstruacijo, pe četudi sta jo imeli nekja dni prej konec. to ej dejstvo, s katerim živita. ne uporabljata nobenh tamoponov, se pač v tistih dneh ne kopata in ker sem ju že obiskala v tistem času vem, da je kar nekaj dekleti ki, tako kot nidve, tiste dneve pač preživljajo drugače, se zamotijo z drugimi stvarmi.

ene jejo tablete in prestavljajo menstruacijo, druge uporabljajo tampone, pri nas pa se pač prilagajamo materi naravi.

Saj ne gre samo za to, a se sme ali ne sme. To se razume, da je zmernost v termalnih bazenih že tako priporočljiva.

Deklici je verjetno zaenkrat tudi neprijetno, da ima M. Sebe se spomnim, da sem se pač drugače rekreirala in sem se uprla, da bi sploh šla na bazen. Mama je naredil celo štalo, češ, da moramo biti skupaj. KOmaj sem ji dopovedala, da res ni nujno, da me ima skoz pod nadzorom. Mela sem pa 14 let.

Pogovorita se o alternativnih zabavah. To bo še najboljše …
Za tampon naj se pa deklica sama odloči, no. Gre za njeno telo.

New Report

Close