Menstruacijo po menopavzi
Stara sem 59 let. 3 leta sem bila brez menstruacije, torej uradno v menopavzi. Potem so se mi občasno začele pojavljati zelo šibke krvavitve. Par kapljic, skoraj nič. Zdaj imam te krvavitve mesečno kot prej menstruacijo. Spremljajo jih vsi znaki kot sem jih imela med menstruacijami. Zelo očiten PMS, boleče dojke in podpazduhe, bolečine v križu, v trebuhu… Skratka vse je kot, ko sem imela konkretno menstruacijo. Gin. je rekla, da je to čisto normalno, meni pa gre na živce. Je imela katera podobne težave ?
Krvavitev v menopavzi NI menstruacija! Z menstruacijo si ti opravila. To je znak, da nekaj ni v redu in moraš takoj na pregled h ginekologu, pa ne samo na običajni pregled, ampak odvzem brisa in pregled z UZ. Najverjetneje imaš v maternici kakšen izrastek oz. cisto, polip, miom… in bo to treba z manjšim operativnim posegim odstraniti.
Takoj h ginekologu!!
Ti povem nekaj, 09.04.2024 ob 09:44
Krvavitev v menopavzi NI menstruacija! Z menstruacijo si ti opravila. To je znak, da nekaj ni v redu in moraš takoj na pregled h ginekologu, pa ne samo na običajni pregled, ampak odvzem brisa in pregled z UZ. Najverjetneje imaš v maternici kakšen izrastek oz. cisto, polip, miom… in bo to treba z manjšim operativnim posegim odstraniti.
Takoj h ginekologu!!
Ne samo to, tudi kompletno hormonsko sliko je treba preveriti in ugotoviti, če in zakaj je porušena.
Marija pomahaj, 09.04.2024 ob 14:37
Hoj,
Če so te c.pi.i si v riti, če te niso boš ok. Po korenčkanju se je pojavila sezona turbo ra.kov. Držim pesti da bo vse v redu, čimprej najdi dobrega zdravnika. Po moje greš lahko že k splošnemu na preiskave, pokliči in vprašaj.
Ne nisem cepljena.