Menstrualna skodelica Lunette
Aja pa še to.. Lunette/mooncup? Ali katera druga? Ker LaliCup se mi zdi, da je tudi na dnu precej široka.
Pozdravljeni!
Načeloma ne pišem komentarjev v forum, jih bolj berem, ko pa sem z nečim zelo zadovoljna, pa to tudi povem. Sama sem prvič preizkusila Lalicup menstrualno skodelico. Za njo sem izvedela že prej, sodelavka pa mi je pred kratkim povedala za slovensko različico Lalicup. O njej sem se veliko pozanimala, veliko prebrala in si jo tudi kupila. Prav ne morem je prehvaliti. Meni je enostavno TOP. Tamponi so mi šli vedno na živce pa še dragi so za znoret, vložkov nikoli nisem marala (vonj, dotik kože itd.) pa še vsak dan sem se zbujala zaskrbljena, če mi je prišlo kaj čez in me spet čaka krvav madež na rjuhi. Skratka, vsega tega ni več 🙂 športam lahko brez problema (in to težke treninge), kopam se lahko brez slabe vesti, spim normalno.. ali moram še kaj reči? Jaz sem prebrala njihova navodila trikrat in sem že pred menstruacijo tri dni zapored poskusila vstaviti in dati ven skodelico. Prvič sem bila malo nerodna (sem se spomnila na dan, ko sem prvič preizkusila tampone.. haha), drugič je šlo že lažje, tretjič pa brez problema. Takoj, ko sem jo dobila, sem vse opravljala brez problema! Praznim 2 – 4x dnevno, čisto odvisno. Vse piše v navodilih, res čisto vse. Meni ne kaplja nič, velikost imam M in mi je ok. Pa zdaj celo vem koliko krvi izgubim na ciklus, ker ima skodelica tudi označene mere. Zase menim, da je to najboljši nakup v tem letu in najboljših vloženih 30 eur. Tako da kapo dol puncam, ki so to izumile na našem, slovenskem trgu in hvala moji sodelavki, ki me je s tem malo bolj seznanila in odgovorila na vsa detajlna vprašanja, ki sem jih imela 🙂 🙂 priporočam vsaki punci, iz srca. In to govorim jaz, ki imam z menstruacijo že od nekdaj probleme (bolečine, jakost, težave z menjavami tamponov, vložkov…). Zdaj predlagam vsaki prijateljici, ki je še ne uporablja 🙂
Živa svinjarija!
Najprej hvala vsem, ki ste napisale konstruktivne komentarje za tiste od nas, ki se odločamo za skodelico. Tiste, ki ste preizkusile več znamk – katera vam je najbolj všeč?
Meni se zdi vedno bolj narobe, da so tamponi in vložki tako dragi, glede na to, da to ni kozmetika – ženske se nimamo možnosti odločiti, ali jih bomo uporabljale ali ne, ker pač menstruacija je dejstvo :). In veliko žensk dejansko nima denarja za te izdelke (brezdomke, …) ali pa morajo kupiti najcenejše izdelke, ki pa so lahko kar vprašljivi… Te skodelice so sicer vseeno kar drage, ampak dolgoročno se splačajo + meni je pomembno okolje in zmanjševanje odpadkov (sploh ti plastični Always in podobni vložki niso ravno super stvar…).
So mi pa naravnost patetični ljudje, ki si dejansko vzamejo čas in energijo, da podajo na teh forumih svoj pokroviteljski ali pa žaljiv komentar, ki nobenemu ne pomaga in sploh ni odgovor na vprašanje… Napišeš v pogovor o menstruaciji ”gravž” in ”svinjarija”… Edini izgovor je, da si star 13 let, pa še to je žalostno :/
sama imam tole: https://www.zaodrasle.si/drogerija/104695-menstrualna-skodelica-iriscup-gratis-sterilizacijske-vrecke.html Oblika je ista kot Lunette je pa cenejša. Meni je všeč. Un pecelj za ven potegnit sem si malo odstrigla in je še biljša, ker je sploh ne čutim med nošenjem. Prej sem imela še eno drugo a se mi je zdela pretrda, ta je full mehkejša. Sem tudi sama mislila da je to ena packarija, ko jo prazniš pa je čisto enostavno, skratka priporočam
Lep nedeljski pozdrav 🙂
Včasih sem bila jaz osebno na vložkih ampak sem bila iz leta v leto čedalje bolj naveličana tistega ravsanja vložkov ob kožo (sploh med športnimi dejavnostmi). Na tampone nisem želela iti (dragi pa še polni kemikalij).
Zasledila sem slovensko menstrualno skodelico Lali Cup in sem se kmalu odločila da jo preizkusim. Vse fino in fajn dokler se mi niso začela pojavljati vnetja 🙁 in sem prenehala z uporabo.
Potem mi je ginekologinja rekla da ni rečeno, da mi bo vsaka menstrualna skodelica povzročala vnetja in da naj poskusim še katero. Priporočila mi je INTIMINA menstrualno skodelico (iz Švedske), ki jo ima tudi sama. Sem si rekla okej, dejmo še to pa bomo videli. Vzela sem si kar LILY CUP COMPACT in je vsaj meni v primerjavi z Lali cup ta Intiminina bolj prijetna za nošenje + še škatlico za shranjevanje dobiš v pakiranju! Jo uporabljam mesec, tri, pol leta in veselaaa sem, da tudi meni NE POVZROČA VNETIJ zato jo imam še vedno in jo priporočam vam naprej!
Če katero slučajno zanima nakup –> Intimina skodelic ni potrebno naročati iz Švedske ampak jih je možno kupiti preko slovenske spletne trgovine Kunapipi (tu sem jo tudi jaz). Nudijo brezplačno poštnino.
Forum je zaprt za komentiranje.