Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menstrualne spodnje hlače

Menstrualne spodnje hlače

Vse lepo in prav. Ampak pri vseh priporočilih in opozorili naj se uporablja bombažno spodnje perilo bi lahko pomislila, da to ni zdravo. Navadne hlačke in dobri vložki in boš hčeri naredila največ koristi. Če je m.zelo močna pa naj dan ali dva uporabi še mini tampon.
Oblečeno pa naj ima bombažno perilo in konec. Naj bo zdravje na prvem mestu.

Ste se sicer že skregale, ampak vseeno odgovarjam spraševalki.
Prejšnji teden sem jih videla v Mullerju v Kranju. Sem se tudi sama nasmehnila in začudila, da to še obstaja. Prav zato sem jih pogledala od bliže in so se mi vseeno zdele prijaznejše kot pred 30 leti.
Pojdi pogledat, če ti ustrezajo.

Ojejjjj a si morala izdat, kje se jih dobi? :-)))))))))))))))))))))

Prviš slišim, pa imam menstruacijo že 30 let.

Haha, sem se pošteno nasmejala ob tej temi … In to tudi zato, ker imam jaz ene take v predalu. Nosila sem jih kot najstnica, pa sploh niso tako grde, moje so črne čipkaste, sicer malce višje, ampak ja, polivinil je pa že malo trd ;-)))
(preden me napadete, NE NOSIM JIH ŽE 20 LET, zakaj jih pa šparam, pa še sama ne vem dobro ;-))

Verjetno za hčerko ;-)))))

V Mullerju jih imajo.
Ja, nosim jih :)) in se prav fajn so mi za drugi dan M, ker me ne skrbi, da bo slucajno kaj skozi uslo.

Videla sem jih v Mullerju – Čopova, Lj.

No, pa sem se spet nekaj novega naucila 😉

Sem 40+ pa ne vem zanje. Se pa spomnim, kako so mi tisti vatirani debeli vlozki vedno uhajali.. ponavadi mi je zlezel poroti hrbtu.. in kako so spuscali ob strani…

Jaz tudi mislim, da se pri tej izbiri krilatih in supertruper vpojnih res ne potrebujes tlacit v gate s polivinilom…

Če nosiš plastiko, dobiš mozolje na riti. Čist resno.

ja seveda jih imajo v vsakem mullerju, tam, kjer so vložki ali pa clar blue, ali pa intimna kozmetika.pa seveda pri beti, pa verjetno bi našla v Nami ali Maxiju na perilu. Seveda jih prodajajo že več kot 50 let……………..in še vedno niso iz mode……………izum stoletja, ki se še vedno prakticira.posebno za občutljive in seveda po porodu, ko imaš vložke iz čistega bombaža Tosama n.primer in oblečene take hlačke, ki se menda lahko perejo tudi na 95 stopinj……imajo bele in črne.

svašta… ne vem, kaj vam je tako strašnega na teh hlačkah… in pa, kot da ne razumete prav dobro ali pa se delate, da ne razumete…??? namreč, saj se vendar ta plastika ne dotika telesa!!!! Saj je vmes še vložek – od kod vam potem argument, da koža ne bo dihala zaradi tega itd.??? Saj že zaradi raznih Always vložkov itak ne “diha”, tisti polivinil pa se telesa sploh ne dotika, res mi ni jasno ali ne razumete kako to izgleda ali kaj… :)))

Zakaj pa so vsi ti super truper vlozki neprebojni in vpojni? Sama narava, a ne?

Jaz imam drugi dan vedno ful mocno M, kar lije od mene. Pa tu bi bili samo vlozki se ok, ce se mi ne bi dogajalo, da po daljsem sedenju, ko vstanem, se naenkrat ulije iz mene in se tako super vpojni vlozek tega ne posrka naenkrat. Zato mi kroj in polivinil higienskih spodnjih hlack prav pride ob takih dneh.

In kaksne spodnje hlacke naj bi nosila najstnica, ko dobi periodo? Tange? Seksi perilo? Mislim, ne razumem zakaj si ne bi oblekla higienskih spodnjih hlack, saj niso noben baubau.

Jaz sem imela v SŠ tako močno menstruacijo, da je dobesedno lilo iz mene, prva dva, 3 dni. Ko sem šla na wc, je šlo iz mene kot slap. Če sem sedela (na stolu npr.) je bilo OK, ko pa sem vstala pa spet VUUŠ! Groza. In ja, jaz sem takrat imela te hlačke, po katerih sprašuje avtorica posta. Bile so mamine :-)))
Sila neudobne, vroče, tako da sem pogostokrat mislila, da mi uhaja voda, ker sem bila tako mokra od potenja in prav nič me niso ščitile pred tem, da ne bi prišlo čez. Sicer ne tam, kjer je bil polivnil, ampak povsod okoli. Zadevo sem sprva reševala tako, da sem imela s seboj vedno dodatne kavbojke, čez pa dolg pulover ali srajco, ki je segala čez zadnjico. Ali pulover zavezan okoli pasu. Pomagalo je tudi, če sem jedla kislo zelje in seveda pila zeljnico, švedsko grenčico, najbolj pa je pomagalo pitje domačega kefirja. Od takrat dalje so bile menstruacije blage, skoraj neboleče. Uh, kakšno olajšanje je bilo to. Lahko sem nosila navadne bombažne hlačke in le en vložek naenkrat 🙂

Dolgoročno zdravilo proti močni (in tudi boleči) menstruaciji je lahko vsakodnevna vadba tai chija. Govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svojih kolegic. Pa tudi manj dni začne trajati sama menstruacija (meni se je zgodil prehod iz pet do šest dni na dva in pol). In potem tudi takšne hlače ne bodo več potrebne..

ej babnce sm ne bodte pametne tiste k ste proti tem hlačkam. k nekaterim ženskam se zdi to edina rešitev če maš premočno menstro. k ne veste kok je to težko k nekm greš pa si ceu živčn da ti bo čez ušlo. k vložki niso dobri k ti lohka rob bolj notr na sredino zleze k se giblejš in ob stran hlačk maš pa lukno in ti hitr kri zleze čez hlače. TK DA SM ZA TE HLAČKE. bi jih tut sama rada sprobala pa jih ful iščem tk da če bi mi lohk kakašna povedala če jih je kje vidla v zadnjem času. pa še to če kakšna ve kako bolj na zdrav način zmanjšaš krvavitve!!!!!! PROSM ZA ODGOVORE!!!

Menstrualne hlačke se spet dobijo, samo zdaj so že ful napredovale. Ni več tko kot gor pišete plastika med nogami. Moje so bombažne, tko res fajn material. Jaz jih uporabljam zdaj ene pol leta in so ful udobne in se tudi nosijo čist samostojno brez vložkov, ker imajo tako vpojno notranjost, ki vse hitro popije. Kakšen model mi zdrži tudi v službi, se pravi dobrih osem ur. Nazadnje sem si kupila ene od tuki: https://www.idealno-pralno.si/ Pa bombažne so. Men so fajn.

Pred davnimi leti sem jih nosila. Na začetku so bile obupno trde in neudobne, vse te je srbelo. Potem pa so prišle ven take zelo udobne, dolga leta sem jih nosila, imela sem jih več: črne, roza, bele. Bile so odlične, nič ni prišlo skozi. Pozimi sem si dala na vrh še ene navadne bele.

Tam nekje pred 25. leti sem jih kupila tudi hčerki, vendar jih nikoli ni hotela nosit in zato sem jih vrgla stran.

Sigurno se še dobijo, jaz sem bolj iz vasi, kupila pa vem, da sem jih v Manufakturi. Zakaj se zgražate nad avtorico? Ona hoče hčerki le dobro. Te hlačke so en pripomoček, ena zaščita, da se kje ne pokaže kakšen flekec.

Odgovor na objavo uporabnika
rajka, 29.01.2010 ob 12:50

Jaz pa sploh nisem vedela, da to obstaja. 🙂 Ima kdo kakšen link, kako ta stvar izgleda?

Točn to tud mene zanima 😀 pa nisem mlada

Poglej na spletu.

Ti pa bolj, kot menstrualne hlačke, za močno menstruacijo priporočam menstrualno skodelico.

Polivinil ali temu podobni materiali so katastrofa za nožnico, ker tkivo ne diha, tam se tudi kopičijo bakterije, zaradi tega pa hitro pride do vnetij, sploh ob menstruaciji, ker so rodila takrat še toliko bolj občutljiva.

Kvalitetna silikonska skodelica (jaz uporabljam organicup) to preprečuje, pa še izredno trajnostna je. Da ne omenjam diskretnosti in nobenih težav s pranjem ali čakanjem kupa okrvavljenih hlačk  na tedensko pranje 🤢.

Glavno besedo pri higienskih produktih pa naj ima tvoja hči. Ne ji vsiljevati hlačk samo zato, ker jih uporabljaš ti. Poduči jo o vložkih, pralnih vložkih, tamponih, skodelicah, diskih, pa še kak bi se našlo.

Tvoja hči postaja ženska, in naj sama nadzoruje to svojo ženskost.

lotti, 29.01.2010 ob 12:07

o fuj pa smo spet pri lunette!! a si mogoče pomidlila, da je deklica še nedolžna pa da si ne bo glih tlačila tiste stvari notri?

Tamponi, skodelice, dildi, vibratorji… Nimajo nobene veze s tem, a je ženska v sebi že imela penis ali ne!

Kaj pa, če je deklica lezbijka? Po tvojem torej nikoli ne bo smela uporabljati tampona?

Pa dajte no, najprej se pizdite nad gatami iz polivinila, potem pa take srednjeveške kozle streljate 🤡

Funkcionalnost ženskega telesa ni odvisna od penetracije z moškim spolnim organom.

Živjo, sodobne menstrualne hlačke so super. Se dobro nosijo, se dobro počutiš. Ni plastike na koži. Nekatere so tudi prav lepe, nič mamaste. So različno vpojne, npr. srednje vpojne so za srednji tok, močno vpojne za močan tok čez dan, res maksi vpojne pa tudi za res močan nočni tok.

Srednje vpojne: https://www.idealno-pralno.si/izdelek/menstrualne-hlacke-hine-za-menstruacijo-in-inkontinenco/
Močno vpojne: https://www.idealno-pralno.si/izdelek/menstrualne-in-inkontinencne-hlacke-ultimate-bikini-wuka/

Hlačke so povečini iz organskega bombaža in v stiku s kožo je ali bombaž, pri nekaterih modelih merino volna. Zelo hitro vpijajo in zdržijo za 2 vložka (srednje) do 4 vložke (močne) do 10 vložkov tekočine (maksi). Tudi modelno so lepe, kakovostno izdelane.

So pa zdaj nov trend v svetu, sploh na v anglosaksonskem delu so že zelo popularne, npr. VB, ZDA, tudi Avstralija in NZ. Pri nas se zdaj počasi pojavljajo, uprabnice pa so na splošno zelooo zadovoljne.

Sploh so res fine za tiste, ki ne marajo skodelice, pa bi vseeno kaj bolj naravnega od vložkov za enkratno uporabo. So pa zdaj zelo dobri tudi pralni vložki. Hlačke imajo v primerjavi z njimi nekaj prednosti, pa tudi kakšno slabost. Oz. kakor kateri ustreza.

Ko sem zgoraj napisala, da so velik trend v svetu, so prav zato tudi izjemno zdravstveno testirane, sploh VB in ZDA imajo izjemno natačno regulirano to podorčje. In so zanesljivo zdrave, ne povzročajo vnetij, koža v njih diha. Je edino res, da je treba z njimi pravilno ravnati. Temeljito splekovanje, obvezno uporaba encimskih praškov …

1234, 12.12.2021 ob 23:19

Točn to tud mene zanima 😀 pa nisem mlada

https://www.idealno-pralno.si/ 🙂

Tipica, 12.12.2021 ob 23:25

Poglej na spletu.

Ti pa bolj, kot menstrualne hlačke, za močno menstruacijo priporočam menstrualno skodelico.

Polivinil ali temu podobni materiali so katastrofa za nožnico, ker tkivo ne diha, tam se tudi kopičijo bakterije, zaradi tega pa hitro pride do vnetij, sploh ob menstruaciji, ker so rodila takrat še toliko bolj občutljiva.

Kvalitetna silikonska skodelica (jaz uporabljam organicup) to preprečuje, pa še izredno trajnostna je. Da ne omenjam diskretnosti in nobenih težav s pranjem ali čakanjem kupa okrvavljenih hlačk  na tedensko pranje 🤢.

Glavno besedo pri higienskih produktih pa naj ima tvoja hči. Ne ji vsiljevati hlačk samo zato, ker jih uporabljaš ti. Poduči jo o vložkih, pralnih vložkih, tamponih, skodelicah, diskih, pa še kak bi se našlo.

Tvoja hči postaja ženska, in naj sama nadzoruje to svojo ženskost.

Meni npr. skodelica ne odgovarja, je ne bi imela, ker mi je neprijetno to vstavljanje. Ampak samo o pranju, saj ni nič hudega. Samo zvečer daš splakovati (lahko na roke, ampak jaz fliknem v stroj na kratek program). Potem pa ali posušiš in počakaš do rednega pranja ali pa takoj opereš z drugim perilom. Ni neka huda stvar.
Ima pa vsaka svoje preference, normalno.

KAJA, 29.01.2010 ob 11:15

Kot že v naslovu. Moja pubertetnica je dobila prvo menstruacijo. vse o.k. Ampak jaz bi ji rada kupila menstrualne hlače, kakršne sem imela jaz. Ampak jih nikjer več ne dobim. Mislim, da so imele v sredini nekašen polivinil.
Ali jih še kje prodajajo? Hvala za odgovore.

Wtf to je blo objavlen leta 2010 😂

Ma kako je to spet na vrhu tem 😂

New Report

Close