Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mercator

Mercator

Ima pa tale M kar dobre recepte http://www.zurnal24.si/pri-nas-narocite-doma-pogostite-recepti, ker danes nimam idej za kuhanje sem malo brskala po netu in odkrila recepte, ki jih že dolgo pri nas nismo uporabili (golaž, goveja juha, …)

Kaj kuhate vi? Nove moderne stvari ali ostajate pri klasiki (krvavice, zelje, goveja juha, pražen krompir, …)

Lep dan.

Sarme, filane papike, ajdove žgance z ocvirki….. pečenice…

danes zrezki v omaki in široki rezanci, solatka, kompot

mogoče kdo ve koliko časa se pečejo krvavice? Danes prvič pečem.

Jaz jih dam na protvanj, dobro prešpikam, malo premažem z mastjo in pečem v pečici 45 minut na 180 stopinj, nič ne obračam.

Kok so pa debele? Recimo da so take kot kumara.

Preden jih daš pečt – jih z iglo (šivanko) prešpikaj. Jih boš dala pečt v pečico?

Če jih boš v ponvi – malo olja (res malo) položiš prepikane krvavice in ko začne mal cvrčat, jih obrni. Na mini temperaturi jih peci ene 15 minut, nato PREVIDNO obrni in peci še ene 15 minut.

FERTIK LUŠNO! Itak bo en konc ziher poču, en pa ne bo. Tak da ni krivda v peki, temveč že pri mesarjih :-)))

Je pa vse dobro za pojest.

New Report

Close