Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mercator-eurospin

mercator-eurospin

Kupil sem brokoli.In kaj sem odkril včeraj 21.01.2014?
V Mercatorju stane 1 kg.brokolija 4,99€,v Eurospinu pa 1,49€ kg.
A je to normalno?Pa ne mi rečti,da je v Eurospinu plastičen brokoli,v Merkatorju pa bio.
V Eurospinu imajo recimo poceni in zelo lepo zelenjavo,ter kvalitetno,v drugih trgovinah kaj drugo in to je to.

Je pa vsem kristalno jasno,da po visokih cenah Merkator lepo na prvem mestu.

http://trgovina.mercator.si/market/sadje-in-zelenjava-29561/sveza-zelenjava-29661/bucke-jajcevci-kumare-brokoli-cvetaca-30022/brokoli-2893345

Saj mercator je najdražji….
Ampak ljudje so neumni in mislijo, da s tisto Pika kartico prišparajo. Pa tisti popusti ob četrtkih, haha. Nateguni, da ni večjih.

Še ne tako dolgo, večina Slovencev ni imela posebno hudih težav z denarjem. Bilo ga je zadosti za sproti, pa tudi za kakšen priboljšek. Denar pa nam niti ni tako pomemben kot znak bogastva. Je bolj pomemben, ker človeku daje svobodo. Daje svobodo ne vedeti, koliko kakšna stvar sploh stane. Daje svobodo izbire. Tako osvobojeni ljudje načeloma ne kupujejo cenenih artiklov. Ker je tudi zadnjemu idiotku jasno, da ima cena lahko še kako velik vpliv na kvaliteto in varnost izdelka. Priznani proizvajalci z utečenimi kanali in stalnim nadzorom kvalitete se kar naenkrat soočijo z neznanimi “proizvajalci” iz Avstrije, Italije, Nemčije. Ki imajo v resnici od “proizvodnje” samo napisno tablo firme na svoji garaži in pa poštni predal. Robo pa nabavljajo bogve kje. Proizvajalec ki je cenovno stisnjen v kot, bo vedno našel inovativne načine, kako preslepiti nekoga v verigi potovanja izdelka. Lahko nabavlja cenene surovine sumljivega porekla. Lahko v procesu proizvodnje izpušča drage postavke, ki pa so neposredno povezane z varnostjo produkta. Lahko zaposluje kritični del populacije, ki je sicer pripravljen delati skoraj zastonj, zato pa so mu higiena in osebna odgovornost španska vas. Lahko izpušča obdelave, ki doprinesejo trajnosti in varnosti izdelka. Lahko uporablja nedovoljene prijeme, ki pocenijo proizvodnjo. In še in še.
Danes imamo kriz. Ki se je globoko zajedla v velik del prebivalstva. Denarja zmanjkuje. Z njim pa je odšla svoboda. Za marsikoga. Ti so se zato preselili k diskontnim prodajalcem. Kar pa je hud psihični udarec za nekoga, ki je prej tovrstne trgovce zavračal. Zato ljudje nujno potrebujejo potrditev okolice, da ravnajo prav. Da ne izpostavljajo svojih najdražjih neznanim rizikom. Da jih nekdo potolaži. Več kot je enakih, bolje se bodo počutili. Tipična reakcija je, da začnejo na vse pretege hvaliti kvaliteto svojega novega trgovca. Ter s tem delati utvaro, da je to pravzaprav bistveni razlog, zakaj so presedlali nanj. Za podkrepitev svoje trditve nujno navedejo tudi bistveno razliko v ceni, ki pa naj ne bi bila povezana s kvaliteto. Za boljšo verodostojnost morajo še očrniti nekoga, ki nam je dobro znan. Ki je naš in med ljudmi nekaj pomeni. V Sloveniji je zaradi velikosti edini primeren “krivec” Merkator. Torej se bo večina “primerjav” nanašala nanj.

Bom potrkal na les. Še vedno imam svobodo izbire. Še vedno imam svobodo ne vedeti, koliko hrana stane. Kar mi daje možnost realne ocene in primerjav. Pa sem to naredil. Imam v neposredni bližini čisto vse trgovce, ki v Sloveniji obstajajo. Po videnem in preizkušenem še vedno večino nakupov opravim v Merkatorju, preostanek pa v Šparu. Če pa bo nekega dne tudi meni odvzeta svoboda izbire, se vam pa pridružim. Le da ne bom poskušal svoje nove izbire legitimirati z nakladanji. Nikoli nisem potreboval zunanjih potrditev in strinjanj. Se pač vedno prilagodim situaciji, ne da bi zaradi tega imel slabo vest…..

Pa to svetujem tudi vam. Vsaj svojih otrok ne zastrupljajte z neumnimi lažmi in izmišljotinami. Ker bodo v takem okolju rasli, bo to v odrasli dobi njihov normalni in privzeti način obnašanja. Jih ne bi raje vzgajali v nuji, da se izkopljejo iz trenutnega stanja in si spet omogočijo svobodo izbire?

LIKE!

se podpišem pod Nesramnega tudi jaz.. čeprav bi mu bolj pasal nadimek Realen

Ni enostavno, ker neumne laži in izmišljotine prihajajo od zgoraj.
Težko je biti filter le teh in otroke vzgajati v pozitivnem smislu, da bo boljš, naj bodo pridni in pošteni, naj se učijo in pridejo do visokih izobrazb, ker je le izobrazba&pridnost&poštenje pot do zanesljive službe, lastnega stanovanja in daljinca…

Le s tem delom se ne strinjam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo pa všečkam.

ni nujno da je stvar zanič če je poceni ,veliko dobaviteljev spusti ceno v nulo samo zato da se prebije v kak mega center in jasno da vedno potem ponudi tudi dobro robo ,tako kot ste omenili važno da sami odločimo kje kupimo ………….

Ni vse tako črno-belo. Vedeti je namreč treba tudi to, da nekateri trgovci dosegajo nižje marže tudi zaradi ogromnih pokupljenih in v naprej zakupljenih količin sadja in zelenjave. Ne more en trgovec ala mečkator ali tuš konkurirat lidlu ali hoferju. Zato ima tuš npr. paradižnik lust 2x dražjo ceno kot npr. enake sorte vzgojenega iz holandije ali španije. Tu poleg je še trkanje na zavednost in podobno sranje. Kupujmo slovensko! Integrirana pridelava je integrirana povsod!
In ali nimamo pri nas tržno in ne vem še kakšno inšpekcijo, ki previrja kvaliteto? Konec koncev je največ slabe robe odkrito prav v merkatorju in šparu.

Glede svobode pa tole dragi nesramnež – ravno zaradi svobode imamo toliko trgovin in posledično svobodo izbire. Se strinjam. A poleg svobode imamo še zdravo pamet (upam), da nam preprosti račun pove, da je mečkator že leta najdražja trgovina in da vam (tam ne kupujem) v imenu ”kupujmo doma” perejo možgane in potem ”svobodno” kupujete tam.

Se pravi, verjemimo razmišljanju anonimnih “nesramnežev” brez nekih konkretnih argumentov, podkrepitev, podatkov, in zavrzimo na primer teste neodvisnih potrošniških organizacij, ker so navaden lari fari?

Kako to, da Nemcev in Avstrijcev še ni pobralo, ko že toliko časa nabavljajo v teh diskontih?

In če lahko potem pojasniš, kako je lahko isti (slovenski) izdelek za tretjino cenejši samo zato, ker ga prodajajo v diskontu, ne v Mercatorju?
Pa še eno čudo: po kakšnem ključu imajo prodajalke v diskontu višje plače kot v trgovinah, ki so v Sloveniji prisotne že dlje časa? Kateri pomembni element izpuščajo, po tvojem?

lahko filozofiraš kolikor hočeš,še vedno je pomembno preživeti z denarjem,ki ga imaš,eni se preseravate,drugi pa gledamo kam damo vsak euro—pa brez filozofiranja

Če smo realni, je tudi v Mercatorju kakšna stvar cenejša kot drugje. Zelje npr. je bilo v Mercatorju, najcenejše, ko sem gledala pred dvemi tedni. Jasno pa je, da je težko to nadzirati za vse izdelke. Sicer pa je moje mnenje, da primerjajte le in edino cene, kjer gre za istega proizvajalca istega izdelka, vse ostalo je lahko velika razlika v kvaliteti. Tako nakupujem praktično v vseh trgovinah.
Kar se pa mene tiče, glede kvalitete zaupam slovencem, avtrijcem, nemcem, italijanom pa ne.

BIG LIKE!

Še nekaj se opazi, tisti, ki kupujej v diskontu stresajo sboj gnev na ostale. Ajej, da vas ta hrana slučajno ne dela živčnih?!

No, tekoči jogurt MU je v Hoferju cenejši kot v Mercatorju. Sir za žar takisto (skoraj evro razlike za isto zadevo).
Bio sadje in zelenjava sta v Hoferju vedno občutno cenejše kot v Sparu in Mercatorju. Zdaj imajo v Mercatorju bio pomaranče v akciji in so šele pri tej ceni približno enako drage kot v Hoferju. Nekateri trdijo, da je bio pridelava itak nateg, ampak oznaka je ista v obeh trgovinah, torej lahko primerjamo.

Jaz kupujem v Hoferju, Eurospinu, Mercatorju, malo tudi v Tušu. Odločam pa se po posameznih izdelkih.

ljubčki moji, vse trgovine imajo isto sadje in zelenjavo iz padovega v večini. tudi brokoli je tako bil isti.

jaz imam pa najraje tisto, kar zraste na našem vrtu, našem sadovnjaku in je vzrejeno v našem hlevu. VSE ostalo je sra*nje. če tako zagovarjate kao neko kvaliteto, začnite kupovat pri lokalnem kmetu, potem boste šele videli kakšno sranje vam prodaja tudi tako opevani in famozni merkator.

“Kupil sem brokoli.In kaj sem odkril včeraj 21.01.2014?
V Mercatorju stane 1 kg.brokolija 4,99€,v Eurospinu pa 1,49€ kg.
A je to normalno?Pa ne mi rečti,da je v Eurospinu plastičen brokoli,v Merkatorju pa bio.
V Eurospinu imajo recimo poceni in zelo lepo zelenjavo,ter kvalitetno,v drugih trgovinah kaj drugo in to je to.”

Gre za isti brokoli. Kot ljubiteljica brokolija in pogost kupec sem odkrila enako, ugotovila pa tudi, kje je razlika. Mercator brokoli opere in ga razreže na dva kosa ter pakira v plastično embalažo in ga pod blagovno znamko mizica pogrni se prodaja kot pripravljeno živilo, po veliko višji ceni, seveda.

Eurospin pa obdrži brokoli v originalni škatli in embalaži in ga prodaja direktno, po normalni ceni. Kaj drugega, sedaj ga kupujem v eurospinu, trikrat višje ceni pa res ne bom plačevala – čeprav sem precej zvest mercatorjev kupec, se pa odirati ne pustim. No, čez poletje mi pa na vrtu zraste.

Pa še to, tudi avokado ima evrospin boljši, mehak, takoj užiten, druge trgovine pa prodajajo v glavnem trdega.

Ti sam si dober primerek samoprevare o svobodi izbire.

Pri Mercatorju z višjo ceno, vsaj kolikor je do sedaj pokazala večina testov VIP, ne plačuješ nikakršne višje kvalitete. Plačuješ to, da ima Mercator ogromno število trgovin v SLO, da ima na policah celo paleto izbire vseh mogočih izdelkov v isti kategoriji (diskonti so pri izbiri tipično omejeni na nekaj znamk), da zaposluje na enoto prodanih izdelkov več osebja kot diskonti in da ima po drugi strani precej manjši domet kot vse tri diskontne verige, ki delujejo v več evropskih državah in imajo večje tržišče.

To so zelo enostavni poslovni parametri, ki imajo svoje posledice, potem šele pride zamegljevanje z domačim poreklom, pikami, oglaševanjem in vsem ostalim balastom. In kot se tolikokrat izkaže, čim bolj čustveno prizadeto (samo malo si oglejte izbiro besed) in filozofsko poglobljeno nekdo naklada o svojih principih, bolj je v resnici sam žrtev naivnosti, ki jo hoče očitati drugim.

No, meni tale zapis deluje kot oglasno sporočilo “Kupujte dražje in bolj kvalitetno” oziroma panični poziv Mercatorjeve PR službe neinteligentnim ovcam – kupcem: “Če imaš denar, boš kupoval v Merkatorju, če ga nimaš, pa v diskontih”.

Tale filozofija ni nič drugega kot napihovanje ega tistim, ki jim še ni treba gledati na vsak evro, obenem pa njihovo lastno neumnost zavija v celofan občutka nekega visokega standarda, ki naj bi opravičeval njihovo nerazgledanost in naj bi jih seveda zavajal.

Po eni strani je res, da nekomu, ki mora varčevati z denarjem, drugega kot kupovati tam, kjer je poceni, ne preostane, medtem ko tisti, ki denar še imajo, lahko izbirajo. Od človeka samega pa je odvisno, kaj mu predstavlja prioriteto – ali mu pomeni največ to, da meče v voziček robo iz velikih, bleščečih trgovin s televizorji nad blagajnami (vsa bleščavost je vkalkulirana v ceno), ali iz diskontnih prodajaln.

Če upoštevamo, da je zelenjava pri naših trgovcih nabavljena v ISTEM mestu, oziroma veletržnici, je povsem logično, da kakšne razlike v kvaliteti ni pričakovati. Kar je še bolj ironično je to, da ravno Mercator nabavlja tudi sadje in zelenjavo, ki je v Italiji že v odpisu, jo odkupi po neki simbolični ceni in jo potem po redni prodaja pri nas. Takšne poslovne navade recimo, ostali trgovci nimajo.

Kar se tiče svobode izbire, je tako. Kar nekaj nas je takih, ki jo imamo. In hvalabogu imamo tudi pamet. Nismo ovce, ki se zaradi občutka večvrednosti vozimo nakupovat v trgovine, kjer nas nategnejo zato, ker mislijo, da nas lahko nategujejo. Že lep čas boš tudi na parkiriščih pred diskonti videl kar spodoben vozni park. In če te zanima, tudi moji sodelavci, ki imajo zelo lepe plače, brez kakršnegakoli občutka sramu osnovna živila kupujejo v diskontih (seveda pa ne samo tam).
Sama kupujem v diskontih, pa tudi v najdražjih trgovinah. Odvisno od tega, kaj želim kupiti.
Se pa ne pustim nategovati nekomu, ki mi skuša svoje nategunske marže upravičiti z nekim lažnim večvrednostnim filanjem ega. Pika.

Če ti res razmišljaš tako, kot si pisal, potem si točno to, kar te Mercatorjevci prepričujejo. Navadna zarukana ovca, ki se pride fino nategnit.
Pa lep dan še naprej.

Mercator imam v domačem kraju, Eurospin pa 15 km proč.
Avta nimam.
Sklep: brokolija pač ne bom jedla. Še sreča, da ga nimam preveč rada.

No, tudi jaz imam vse trgovce v bližini nog in nam na srečo ne gre za nohte, tako da lahko kupujem dobro hrano, ampak imam popolnoma drugačno mnenje od tvojega.
Sicer večino sadja in zelenjave nakupim v Mercatorju, pa recimo kruh tudi, ampak tu se že skoraj neha, ker potem večino ostalih stvari nakupim v Hoferju, Lidlu in Eurospinu.
Kljub temu, da nismo finančno omejeni, vseeno ne bom zapravila za en brokoli 5€, ampak bom dala 1,5€, ker se mi enostavno zdi nespoštljivo do sebe, do mojega dela in posledično zaslužka, da kupujem precenjeno.

Eno vprašanje za nesramnega in njegove pritrjevalce: če je res neko šmuglanje pri kakovosti, zakaj konkurenca ne diskreditira diskontarje? Če ti in tvoji somišljeniki nekaj sumite, mar ni edino logično domnevati, da ne sumijo tudi tvoji izbrani trgovci, saj tako neumni pa menda tudi niso? Torej, zakaj ne razkrinkajo svinjarij z dejstvi (naročijo par testov izdelkov, to pa res ni niti drago niti nemogoče niti ne ideja za Nobelovo nagrado) in s tem pridobijo ugled in kupce?

Kako si razlagate, da tega ne naredijo?

Nesramnež ne dela reklame in ima prav. Lahko si zatiskamo oči, vendar dejansko diskonti so produkt gospodarske krize. Sprehodite se do prvega Aldija (nemška različica Hofera) in boste videli da so njihovi potrošniki tujci in socialno ogroženi, ne pa srednji klas. Žal tako je in zato Nesramnež ima prav.

Sama kupujem zelenjavo na tržnici ali direktno pri kmetih. Večino nakupov (2 – 3 krat tedensko) v Mercatorju. Vendar italijanske izdelke (pašta, salsa, olive, olivno olje…) grem iskat’ enkrat mesečno v Eurospin, če se mi zalušta kaj germanskega (cca 4 – 6 krat na leto) stopim do Spara, če pa želim kaj francoskega do Leclerca (ravno tako 4 – 6 krat na leto).

Aja, smo štiričlanska družina z 1 redno plačo in mojimi občasnimi honorarji. Nismo veliki potrošniki, le zdravo pamet uporabljamo. In hrano trikrat obrnem preden kaj vržem stran.

Merkator imam takorekoč pred svojim pragom (50m od hiše), pa nisem bila tam že ulalala časa- zakaj? Ker sem že zdavnaj ugotovila, da so najdražji- kljub svojim kvazi akcijam in pikam in nevem čemu še…
Raje grem enkrat na teden v 5 km oddaljen tuš in hofer, nakupim kar potrebujem (mimogrede me nihče ne posiljuje z “a imate pika kartico?”ali” tole imamo v akciji”,…)in sem za en teden dobra.Pa tudi hofer ima par izdelkov, ki imajo odlično oceno glede kakovosti, pa še slovenski so…(čisto tako mimogrede!)
Še dobro da imamo svobodo odločanja…

Državljanska dolžnost nas vseh je, da kupujemo v Mercatorju.

Da bo lahko odplačal pufe.

Me čudi, da še niso tega uzakonili.

Ti, prvi, nesi brokoli v spin nazaj in takoj v Merca po novi. Taki, po tapravi ceni. Ne pa tista plastika iz spina.

Vsi vemo, da je boljši v Mercu. 🙂

Pogosto sem na severu Nemčije in tam imajo kar nekaj teh diskontnih trgovcev, pa ne boš verjela, da v njih kupujejo ljudje iz neposredne okolice. Seveda so tudi trgovine velikosti Hoferja in Lidla, je pa ogromno manjših poslovalnic in v njih vidim poslovneže in dame in mame in upokojence. Roba primerljiva z robo v naših Hoferjih, Eurospinih, Lidlih. V tistih večjih imajo pa boljšo robo oziroma več izbire in je tudi precej nemških artiklov, ki jih pri nas ne dobiš in so bistveno boljše kvalitete. Jaz tam oropam police z jogurti, ker so neprimerljivi z vsakim, ki ga dobiš pri nas.
Potem imaš vglavnem v centru mesta kar nekaj marketov tipa naš Mercator in takih, ki so v blagovinh hišah tipa Maximarket, tam v glavnem kupujejo prebivalci in zaposleni v centru mesta, ker jim je najbližje.

Jaz sem se nad temi diskonti navdušila še preden so prišli k nam, žal mi je le, da nimamo več nemških produktov. Pri nas kupujem v vseh trgovinah in na srečo so mi vse blizu, tako da lahko peš obredem in kupim tisto, kar mi po kvaliteti in ceni najbolj odgovarja.

New Report

Close