Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mercator-eurospin

mercator-eurospin

No, jaz sem pa živela v zah. evropsko državi in smo imeli podobne navade kot v Sloveniji. Kljub višjemu standardu kot tukaj in neprimerno boljši plači smo osnovne stvari nabavljali v diskontih (tudi tam imajo Hofer in Lidl), za kake bolj specifične zadeve pa v drugih, malce dražjih trgovinah s širšo izbiro.
Pa še to – tam so recimo bio izdelki približno enako dragi kot pri nas v diskontih, bio meso je bilo pa recimo le za tretjino dražje kot običajno in sploh nisem pomišljala, kaj vzeti.
V Nemčiji sem bila v diskontih samo kot turistka, vendar nisem imela občutka, da so okoli mene sami reveži.

Prav je, da vsak kupuje tam, kjer se počiti dobro, kjer najde izdelke zase in predvsem, kako bi temu rekla dobro “nakupovalno izkušnjo”. Nikakor ne moremo primerjati Mercatorja ali drugega trgovca z diskontnim trgovcem – že samo po načinu delovanja in poslovanja, ki je popolnoma drugačen. V hoferju in Eurospinu ne vidiš nobene prodajalke, ki bi pomagala ali postrega, trgovine so opremljene le s preprostimi policami, roba stoji kar na paletah, na tleh – torej so stroški osebja in opreme najnižji možni, le to verjetno lahko vpliva tudi na same marže izdelov. Mercator je popolnoma ok, predvsem ima izredno širok in bogat nabor izdelkov, ki ga diskonti nimajo (ne trdim pa, da zato nimajo kakovostnih izdelkov – sigurno imajo tudi dobre izdelke) Mislim, da si mercator ne zasluži take hude kritike – in prav dam nesramnežu – svoboda izbire. Kar se pa brokolija tiče – verjemite, da obstaja velika razlika pri kvaliteti zelenjave, tudi konvencionalne, kar se odraža na ceni.

Ne kupim tega o Merkatorju in kvaliteti.

Pred leti mi je bila najbližja trgovina Spar. Tudi zelenjavo in sadje sem kupovala tam.

Potem sem se preselila in najbližji mi je sedaj Merkator. Zelenjava in sadje sta v glavnem konkretno slabše kvalitete kot v Sparu. Kar nekajkrat se mi je zgodilo, da so stvari doma, ko sem jih olupila, romale naravnost v smeti. Zelenjavo in sadje zdaj raje kupujem drugje.

Če zelenjava lepo zgleda, še ne pomeni, da je tudi kvalitetna/zdrava. Osebno ne kupujem v nobeni od teh trgovin. Mercator mi je predrag, pa razen centrov tud zelo slabo založen. Če greš v kak njihov lokalni market nimajo skoraj nič. V diskonte pa tud ne hodim, ker resnično dvomim v njihovo kvaliteto. Tako da to dvoje odpade. Največkrat se odpravim na tržnico ali pa v Tuš, v tistem ko jaz hodim imajo super izbiro, kvalitetno.

Jaz pa sem opazila, da v tušu imajo zelo slabo meso…
Z mercatorjem imam pa slabe izkušnje – sicer pa sadje in zelenjava.

Jaz kupujem povsod. Mercator ima zelo ugodno sadje in zelenjavo, ki je na akciji. Hofer ima čvrste slovenske jogurte po daleč najboljši ceni. Tudi siri so zelo dobri. Eurospin je zakon za testenine, paradižnikove omake in manj masten čips. Ta teden ga imajo celo na akciji:

EUROSPIN KATALOG

V Evrospinu sploh še nisem bila, razen enkrat v Italiji, pa me je odbil. Pol grem pač v Mercator 🙂

New Report

Close