Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mercator – nikoli več tja

Mercator – nikoli več tja

Opisal bom zakaj ne grem nikoli več v Mercator. Zgodilo se je danes, v enem izmed Hipermarketov Mercator:

Oddelek ribarnice, zaposlena 1 oseba, ki hiti s čiščenjem rib. Počakam 4-5 minut na kar me je uspela postreči saj je imela res polne roke s čiščenjem, do vratu v ribji drobovini, kljub obremenjenosti pa je do mene pristopila prijazno.
Naročim nekaj orad in jo prosim še za čiščenje. Prijazno mi pove, da bo treba čakati 30 minut. 30 minut???

Ja, je rekla in dodala, da ne sme skakati preko vrste čeprav imam samo nekaj orad, ki so sicer očiščene hitro. Pred mano je imela več pripravljenih velikih vreč rib, ki jih je morala še očistiti za druge stranke.

Okej, se sprijaznim, se bom sprehodil po trgovini in nekako zapravil ves ta čas. Mislim si, da mogoče vendarle ne bo trajalo pol ure. Žal ni bilo tako. Čakal sem pol ure samo zato, ker je Mercator kapitalistično na oddelek ribarnice (kjer je bila zares visoka frekvenca strank) postavil samo 1 zaposleno osebo, ki je delala vse od A do Ž.

Na drugih oddelkih (kruh, mesarija, delikatesa) pa imajo vsaj po 3 zaposlene čeprav tam ni treba čistiti in pripravljati robe ampak po večini samo pakirati.
Zdi se mi skrajno nekorektno in nedostojno vedenje do kupcev kot tudi do svojih zaposlenih, da ob sobotah (ko je visoka frekvenca kupcev) postavijo na oddelek ribarnice zgolj samo eno zaposleno osebo.

Tista ugodnejša cena pri Mercatorju in kupon za -25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nikakor ne odtehta izgubljenega časa.
In oni se imajo za “Družini prijazno podjetje” ?
Mogoče je to zgolj njihova taktika, da v teh 30 minutah čakanja napolnimo svoj voziček z nenujnimi izdelki.

Tole je bilo zadnjič in nikoli več. Od zdaj naprej grem raje v Interspar, ali pa si namesto teh 30 minut privoščim izlet do Leclerca kjer imajo še boljšo robo.

Si se pritožil vodstvu na licu mesta? Ali spet samo tukaj na forumu glasni, v trgovini pa tiho kot rit?

Sam res – zakaj pa ne bi sam spucal tistih par orad? Ker jih očitno znaš in veš, da je to en dva tri fertik. :-))
Pa najbrž je še kaj zadoplačat, če ti jih ona očisti. Dej no mal šparej.

Če je pa tako lepo šimfat.

Merkator se ne sekira za takšne kot si ti.Pejd v avstroogrsko štacuno kupovat avstrijski odpad.Vse kar jim v avstriji ne gre,pošljejo k nam.

Mislim, če pa orad ne moreš sam spucat, pol pa tudi kriza, no…

Morske ribe je kar zafrknjeno čistit zaradi lusk. Pri nas v Merkatoriju prodajajo že očiščene, pakirane – sam to niso sveže :-)).

Zato pa jaz predlagam: v najbližji ribiški družini kupujte postrvi. Nimajo lusk. Tam ti jo ribič vzame iz vode, očisti zastonj (samo vampek sprazni)…………. pa še cenejše so, kot v trgovini.

Zdaj poleti jih sami pečemo zunaj – pozimi pa ene 3 x še pri njih pojemo že pečene. Da nam ne ‘diši’ stanovanje še cel teden po ribah in česnu.
Pa še bolš jih oni spečejo, pa nimaš nobenega dela….

Porcija (dve mali ribci ali ena velika) + priloga (blitva s krompirjem ali pomfri ali kar si že namisli folk) stane 6,5 €!

Pa kaj zdaj skačete, češ, zakaj si ni orad sam spucal? Očitno ne razumete poante.

Ne gre za to, da si človek sam ni pripravljen očistiti rib, gre za to, da ima Mercator slabo organizirano razporejenost na delovnih mestih. Če niso sposobni zaposliti oziroma prerazporediti delavcev, naj nad pult nastavijo izvesek, da prodajajo samo neočiščene ribe oziroma da je čakalna doba vsaj pol ure.
Sposoben vodja oddelka bi moral takoj ukrepati – za prodajo bi dal prodajalko (vseeno iz katerga oddelka), za čiščenje pa bi poskrbela obstoječa prodajalka, ki ima najbrž več izkušenj s čiščenjem.
Enostavno.

Jaz sem post avtorja razumela drugače. Priožil se je, da na oddelkih, kjer ni potrebno drugega, kot dati nekaj žemelj v vrečko, zlahka vidiš vsaj 3 zaposlene. Tam, kjer pa poleg postrežbe, ponujajo še druge usluge, npr čiščenje rib, pa dela samo ena. Oškodovani so oboji. Stranke, ki ne želijo čakati 1 uro na svoje ribe in zaposlena, ki je verjetno do konca delovnika izčrpana od dela. To je nesmisel v organizaciji dela in mislim, da je na to želel opozoriti avtor.
V kolikor v svoji poslovalnici ponujaš tudi uslugo čiščenja rib, moraš računati, da je en par rok premalo. Stranke si pač v primeru dolgega čakanja najdejo drugega dobavitelja.
V tem sploh ne gre za lenobo avtorja, ker ne čisti sam ali za famozni zaključek “ne bomo te pogrešali”, ampak za napako vodje trgovine, ki ni dobro organiziral dela. Zaradi strank in zaposlenih je treba delo na tem oddelku organizirati drugače. Prijazno tako kupcem, kot prodajalcem.

Morske ribe je kar zafrknjeno čistit zaradi lusk. Pri nas v Merkatoriju prodajajo že očiščene, pakirane – sam to niso sveže :-)).

Zato pa jaz predlagam: v najbližji ribiški družini kupujte postrvi. Nimajo lusk. Tam ti jo ribič vzame iz vode, očisti zastonj (samo vampek sprazni)…………. pa še cenejše so, kot v trgovini.

Zdaj poleti jih sami pečemo zunaj – pozimi pa ene 3 x še pri njih pojemo že pečene. Da nam ne ‘diši’ stanovanje še cel teden po ribah in česnu.

Porcija (dve mali ribci ali ena velika) + priloga (blitva s krompirjem ali pomfri ali kar si že namisli folk) stane 6,5 €![/quote]

Kje?

Zadnjič sem jedla v ribogojnici Besnica, kosilo: gobova/goveja juha, postrv, pražen krompir, mešana solata in sladica – 8 eur.

Postrv je bila odlična.

No, pa sva poleg avtorja (že) dve, ki razumeva, kaj je želel povedati 🙂

Ne gre za to, da jih sam ne more očistit.

ja točn to sm hotela napisat:)

Ne gre za to, da jih sam ne more očistit.[/quote]

A krompir mu boš pa ti olupil?

No, pa sva poleg avtorja (že) dve, ki razumeva, kaj je želel povedati :)[/quote]

Delo na ribjem oddelku je težko (ves čas si z rokami v ledu) . Moraš se spoznat na ves vodni živelj.
Peesda, v pravih ribjih štacunah so prodajalci oblečeni kot Eskimi.

In delo moraš oblavladat – vsaj tako kot mesarji.

Ne more ena prodajalka (jamrajo pa, ja) , ki reže pasjo radost in polni police vskočit na ribji oddelek!
Pa verjetno tudi manj zasluži in…… zakaj bi se mantrala? 🙂

Čestitam, vsaj nekdo je dojel poanto mojega komentarja. Me veseli, da je vsaj nekdo sposoben tega dojemanja in ima vsaj nekdo toliko pameti, da razume zgodbo.
No, vidim da tudi uporabnik “bravo!” razume poanto…me veseli.

Večina ostalih pa strumno udariti po drugačnem mnenju (odvisno od tega koliko simpatij gojijo do Mercatorja).

Popolnoma prav imaš, se hudo strinjam.
Dodam le pe to:
Kar v Veliko Kladušo naj zgine, skupaj s šerifom mafojcem zorangutanom in janšo, ki je vse to napeljal.
Pa v arest za pokradeno slovensko družbeno premoženje.
Ostale pa za ostalo.

Dobesedno se mi vsi skupaj kozlajo.

ja točn to sm hotela napisat:)[/quote]

Jaz jih itak potem še enkrat čistim, ker tisto prej je ponavadi kar nekaj.

Če obstaja možnost, da to naredijo v trgovini, zakaj že bi moral sam? A to je zate torej opravičilo, da te pustijo čakati?

Ne vem, o katerih “pravih” ribjih prodajalnah pišeš, ampak tu ni govora o ribarnici, pač pa o prodaji hlajenih rib (resda ležijo na ledu) za pultom v trgovini.
V Sparu nimajo nobenih problemov s tem, ribe ti zmore prodat tako mesar, kot tudi prodajalka na delikatesi.

Porcija (dve mali ribci ali ena velika) + priloga (blitva s krompirjem ali pomfri ali kar si že namisli folk) stane 6,5 €![/quote]

Kje?

Zadnjič sem jedla v ribogojnici Besnica, kosilo: gobova/goveja juha, postrv, pražen krompir, mešana solata in sladica – 8 eur.

Postrv je bila odlična.[/quote]

Saj ti si še bolš skoz prišla :-))))! Čeprav meni to ne sede, ker ne morem toliko pojest na enkrat.

Ribiška družina – skoraj sosedi – Železniki. Še ena boljša ‘oštarija je pa na relaciji Podbrdo – Tolmin- ob cesti, ne moreš falit.
Sliši se ‘bogu izza nogu’ a je vedno polna. Zunaj vrt v senci, krasni razgledi….ni da ni. -)
Pa ribja gostilna v Zalem logu…. uf, je tega.

Pa verjetno ima to večina urejenih ribiških družin po SLO.
Urejenih in kdor je pameten :-))).

Če obstaja možnost, da to naredijo v trgovini, zakaj že bi moral sam? A to je zate torej opravičilo, da te pustijo čakati?[/quote]

Mogoče pa jih rada čisti?)

Če obstaja možnost, da to naredijo v trgovini, zakaj že bi moral sam? A to je zate torej opravičilo, da te pustijo čakati?[/quote]

Ne gre se za to, da so me pustili čakati. Zdi se mi nehumano vedenje do svojega zaposlenega, ker sem prepričan, da ta prodajalka ni plačana 1/2 več ali pa enkrat več od ostalih prodajalcev v drugih oddelkih samo zato, ker iz sebe iztiska meje mogočega, medtem ko drugi po trgovini normalno shajajo, s tistimi v pisarnah pa tako ali tako ni nobene primerjave (ki imajo poleg tega verjetno še višjo plačo od enega ubogega zaposlenega v ribarnici).

Čeprav je prodajalka pristopila z nasmeškom do mene, sem od daleč med čakanjem videl kakšna vrsta se ji dela in komaj streže, kaj šele čisti ribe. Več kot očitno sem videl, da je odnos Mercatorja do te zaposlene osebe skrajno nekorekten in izčrpajoč.

Ker sem tudi sam malo deloholika in sem bil zaposlen v podjetju kjer sem iztiskal iz sebe 150{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, na koncu dneva pa padel dol, kasneje pa tudi zbolel, sem razumel skozi kaj gre ta zaposlena oseba.
Tak odnos do svojih zaposlenih NI normalen, ne v današnjem času in v naši družbi.

In takemu delodajalcu naj jaz še nosim denar in ga vzpodbujam pri njihovem odnosu do zaposlenih? Ni šans!! To je enako kot da bi namenoma kupoval obleke iz Bangladeša od koder vem, da prihajajo izdelki, ki jih izdelujejo otroci po 14 ur dnevno za mesečno plačo 3 evre. Enostavno ne verjamem, da je Mercator tej zaposleni osebi v zameno za njeno izjemno pridnost, dvignil plačo in ji s tem izkazal hvaležnost.

Celo nasprotno! Prej se bojim, da bo ta oseba zaradi moje pritožbe izgubila zaposlitev oziroma bodo nad njo izvajali mobbing.

Kje?

Postrv je bila odlična.[/quote]

Saj ti si še bolš skoz prišla :-))))! Čeprav meni to ne sede, ker ne morem toliko pojest na enkrat.

Ribiška družina – skoraj sosedi – Železniki. Še ena boljša ‘oštarija je pa na relaciji Podbrdo – Tolmin- ob cesti, ne moreš falit.
Sliši se ‘bogu izza nogu’ a je vedno polna. Zunaj vrt v senci, krasni razgledi….ni da ni. -)
Pa ribja gostilna v Zalem logu…. uf, je tega.

Pa verjetno ima to večina urejenih ribiških družin po SLO.
Urejenih in kdor je pameten :-))).[/quote]

Sveže ribe (za s sabo) imajo pa po 5,5 € kila.

Kje so pa ulovljene avstroogrske ribe?In prav tako imajo vse usrane,da jin moraš čistit.Eni ste tepci brez primere.Žrete avstrijski odpad edino ribe niso njihove,kar pomeni en plus.Tam nisem nikoli kupil očiščene morske ribe.Edino postrvi,ki jih prodajajo so očiščene in so od dobaviteljev iz Bosne

New Report

Close