Mercator – nikoli več tja
Popolnoma se strinjam s slabo organizacijo delavcev v Mercatorju. Nekaj časa sem v eni izmed poslovalnic opravljala študentsko delo. Urnik se je spreminjal dobesedno iz dneva v dan, da je bilo nemogoče kaj planirati. Delala pa sem na oddelku kruha z uvajanjem celih 2 ur, potem je bilo pa vse narobe ko nisem vedela sestavo vseh mok za vse kruhe. Na vrhu vega tega so mi pa premalo plačali 400€. Po mesečnih prerekih sem denar le dobila.
Morske ribe je kar zafrknjeno čistit zaradi lusk. Pri nas v Merkatoriju prodajajo že očiščene, pakirane – sam to niso sveže :-)).
Zato pa jaz predlagam: v najbližji ribiški družini kupujte postrvi. Nimajo lusk. Tam ti jo ribič vzame iz vode, očisti zastonj (samo vampek sprazni)…………. pa še cenejše so, kot v trgovini.
Zdaj poleti jih sami pečemo zunaj – pozimi pa ene 3 x še pri njih pojemo že pečene. Da nam ne ‘diši’ stanovanje še cel teden po ribah in česnu.
Pa še bolš jih oni spečejo, pa nimaš nobenega dela….
Porcija (dve mali ribci ali ena velika) + priloga (blitva s krompirjem ali pomfri ali kar si že namisli folk) stane 6,5 €![/quote]
Od kdaj postrv nima lusk? Ko sem še raubšical so jih imele!
http://www.ribogojnica-povodje.si/postrv-potocna-sarenka-zlatovcica
Jaaaaa, k kupujete mačka v žaklju. K nimate pojma, kaj je sveža riba, kaj bi iz nje naredil, razen da spečete – pa še to narobe.
V ribarnici na tržnici v LJ….. ki je v kleti – noter je okol 10 stopinj. Prodajalci so obuti v skibucke, kape in bunde.
Za vsako ribco, hobotnico, ligenj, školjko…. ti bodo povedali recept, ti jo ošmekali u nulo….. da samo dam šibaš in vržeš v ponev! :-))))
http://www.ribogojnica-povodje.si/postrv-potocna-sarenka-zlatovcica%5B/quote%5D
Kdo to piše? Ajaaaaaaa, tipična monovska gos! Stara sablja, ki obvlada dr+kanje!! :-)))
Kože postri ni treba glancat tako kot morske. Probaj kdaj, preden kur+čariš!
Jaaaaa, k kupujete mačka v žaklju. K nimate pojma, kaj je sveža riba, kaj bi iz nje naredil, razen da spečete – pa še to narobe.
V ribarnici na tržnici v LJ….. ki je v kleti – noter je okol 10 stopinj. Prodajalci so obuti v skibucke, kape in bunde.
Za vsako ribco, hobotnico, ligenj, školjko…. ti bodo povedali recept, ti jo ošmekali u nulo….. da samo dam šibaš in vržeš v ponev! :-))))[/quote]
To ti znajo povedati tudi v Leclercu. Pa v Rivalu tudi.
In koliko prodajalcev imajo v ribarnici in koliko po trgovinah?
Glede svežine pa ne bodi preveč pametna, ker se motiš
Čist verjamem. Pa kakšne zahodno evropske? Vse je iz drugega konca sveta!
Jaaaaaaa, pa iz rezerv Dojčland, Austrija…… naši inšpektorji pa zatiskajo oči.!!
Je treba je*bat SLO kmeta, ki prodaja ukrivljene kumare. Pa Brica, ker nima žegna iz LJ, da prodaja svoje breskve ob cesti.
Saj vsi vse vemo – naj kokne še kdo koga! Samo res tapravega! Na vrhu!!
No, se strinjam z avtorjem in eno od predhodnic, da je kriva ogranizacija dela v Mercatorju. Že večkrat opazila oz. občutila tudi sama, ker mimogrede kupujem vedno več.
Očitno v Mercatorju razporejajo delavce glede na celoten promet prodaje- končni iztržek. Kjer se je več prodalo, tam je več prodajalcev. Samo pomislite koliko kilogramov rib morate prodati, da dosežete isto ceno pod črto, kot če prodaš en tehnični izdelek npr. štedilnik za 500,00 €.
Pa še to – sama znam očistiti ribe zelo dobro, ampak tam kjer ponujajo še dodatno storitev čiščenja rib pa pričakujem, da se mi jih očisti. In naj ne pričakujejo, da bom zamahnila z roko – saj ni treba, ker se mi bo utrujena prodajalka zasmilila, Mercator pa bo na ta račun “prišparal” recimo 1.200,00 bruto-bruto plače na mesec.
In ne moremo primerjati rečnih rib z morskimi. Vsaj po vsebnosti joda so morske bolj zdrave.
Morske ribe je kar zafrknjeno čistit zaradi lusk. Pri nas v Merkatoriju prodajajo že očiščene, pakirane – sam to niso sveže :-)).
Zato pa jaz predlagam: v najbližji ribiški družini kupujte postrvi. Nimajo lusk. Tam ti jo ribič vzame iz vode, očisti zastonj (samo vampek sprazni)…………. pa še cenejše so, kot v trgovini.
Zdaj poleti jih sami pečemo zunaj – pozimi pa ene 3 x še pri njih pojemo že pečene. Da nam ne ‘diši’ stanovanje še cel teden po ribah in česnu.
Pa še bolš jih oni spečejo, pa nimaš nobenega dela….
Porcija (dve mali ribci ali ena velika) + priloga (blitva s krompirjem ali pomfri ali kar si že namisli folk) stane 6,5 €![/quote]
http://www.ribogojnica-povodje.si/postrv-potocna-sarenka-zlatovcica%5B/quote%5D
še vedno jih imajo, je pa nekaterim monam itak vseeno kaj požrejo.
samo da ni iz Hoferja:-)))
Tako kot je nekdo napisal. v mercatorju gledajo samo po prometu in tako tudi razporejejo ljudi na delovna mesta. njih ne briga ali bo delavec lahko vse naredil ali ne. pa hipermarketi so še vredu, problem so marketi, kjer delaš vsa možna dela (zlaganje in prevzem blaga, prodaja strankam, čiščenje trgovine, ….) zato ljudje ki nikoli niste delali v tem ne pametujte, ker vas večine ne pozna načina dela po velikosti trgovin. na koncu so pa tako ali tako krivi prodajalci ker morate sekundo počakat. prodajalci so v današnjem času že skoraj psihiatri (oziroma ga skoraj rabiš zaradi obnašanja ljudi) pri katerih si ljudje dvigujejo svoj ego. me zanima koliko ljudi se tako obnaša pri zdravniki, odvetnikih, itd (nadiranje, žaljenje in še marsikaj bi se našlo)
Pa še to; ne vem od kje mercatorju znak družini prijazno podjetje
avto se strinjam z tvojim postom, vendar nažalost dokler bo v mercatorju politika da je bolje zamenjati 100 trgovcev (dobrih ali pač ne), kot enega nesposobnega vodjo, potem se stranke ne bodo vračale.
pa lp vsem
Tukaj se sami hvalijo s tem, da imajo ta certifikat. Res mi ni jasno kdo vse dobi že ta certifikat, verjetno sta tudi Vegrad in SCT imela ta certifikat, mogoče celo tisti otroci v Bangladešu.
http://www.mercatorgroup.si/sl/druzbena-odgovornost/skrb-za-zaposlene/druzini-prijazno-podjetje/
Bravo, Eintein! Logično, ane?![/quote]
Kdo?
In ne ni logično, niti zdaleč ni to premo sorazmerno.
En štedilnik stane 500,00 € in se ga proda enemu kupcu. Za končni promet 500,00 € pri prodaji rib, kruha, … pa mora biti postreženo koliko kupcev?[/quote]
Ko ti bo ribič sestavil in prodal štedilnik in električar/prodajalec ulovil ribo se oglasi!