Mercator prodajalci
Pa kam so zginili vsi zaposleni ker so trgovine prazne, z izjemo kupcev. Hoces prodajalko kej vprasat, nikjer nobenga. Na delikatesi cakas, cakas, cakas pa vpijes po stacuni kje je kdo. Cez 10 min pride mimo mlada zaposlena ki te cudno gleda in ne ve kaj hoces. Ker ne razume! Ker ne govori slovensko, je rekla moment in izginila nekam v temo zadaj. Cak mal. Kolegica je rekla da v njenem mercatorju dela punca iz indije. In seveda ne govori slovensko. Kaj to zaposlujemo zdej v Sloveniji? In kdo je to pozegnal?
O val, 12.06.2024 ob 09:50
Pa kam so zginili vsi zaposleni ker so trgovine prazne, z izjemo kupcev. Hoces prodajalko kej vprasat, nikjer nobenga. Na delikatesi cakas, cakas, cakas pa vpijes po stacuni kje je kdo. Cez 10 min pride mimo mlada zaposlena ki te cudno gleda in ne ve kaj hoces. Ker ne razume! Ker ne govori slovensko, je rekla moment in izginila nekam v temo zadaj. Cak mal. Kolegica je rekla da v njenem mercatorju dela punca iz indije. In seveda ne govori slovensko. Kaj to zaposlujemo zdej v Sloveniji? In kdo je to pozegnal?
Že lep čas je tako. Nikjer ne moreš dobit nekih informacij; če koga slučajno srečaš, reče npr. da je on/ona za police z makaroni, ti pa vendar iščeš kavo. Tam je nekdo drug- ki ga ni ;). Zelo veliko tujcev je zaposlenih- ne znajo slov. niti približno. Z njimi si ne moreš nič pomagat. Tujce naj zaposlijo v skladiščih, ali kot čistilce. Tam praktično ne rabijo slovenščine. Ne pa na toploteki, med policami zahrano. Mercator je postal katastrofalen. Da še malo pošimfam: zelenjava je včasih zelo slabe kvalitete.
Tinko539, 12.06.2024 ob 10:29
Če je luštna punca, se da vse dogovoriti. Ampak ene ste tako zatežene kupke, da bi rade, da prodajalka hodi z vami od vhoda do izhoda trgovine. Saj ste pismene, se boste že znašle in ne boste namesto vložkov kupile krpe za tla!!
A ne da ! Kakšne budale hodijo po trgovinah ! Pa še pričakujejo, da bodo zaposleni kaj pomagali, kaj vedeli. Take budale res niso za v trgovino.
V katerih krajih imate take prodajalce?
Pri nas so v trgovinah sami Slovenci? Pišem pa za Spodnjo Savinjsko in nisem še nikjer zasledila prodajlk, ki ne razumejo slvoensko. Velja za vse trgovine, ne samo Mercator.
Glede prijaznosti, sposobnosti pa je druga. Kvaliteta sadja, zelenjave pa pogosto: plesen, gnilo.
Debili na blagajni, 12.06.2024 ob 10:54
Ni problem samo v tujcih, ampak M.zaposluje tudi prizadete ljudi. Osebe, ki nikoli ne bi smele delati na blagajni in imeti opravka z denarjem, osebe z motnjami v duševnem razvoju.
normalno, saj država zanje nameni največ denarja. Je vsaj kakšna korist od njih.
že lep čas, 12.06.2024 ob 09:57
Že lep čas je tako. Nikjer ne moreš dobit nekih informacij; če koga slučajno srečaš, reče npr. da je on/ona za police z makaroni, ti pa vendar iščeš kavo. Tam je nekdo drug- ki ga ni ;). Zelo veliko tujcev je zaposlenih- ne znajo slov. niti približno. Z njimi si ne moreš nič pomagat. Tujce naj zaposlijo v skladiščih, ali kot čistilce. Tam praktično ne rabijo slovenščine. Ne pa na toploteki, med policami zahrano. Mercator je postal katastrofalen. Da še malo pošimfam: zelenjava je včasih zelo slabe kvalitete.
Ni samo zelenjava slabe kvalitete, sadje je tudi (prevečkrat). V kranjskem Mercatorju je tudi nekaj tujcev. Nekatere razumem (iz Bosne, Srbije), drugih prav nič (Albanci, fantje ki filajo zelenjavo in sadje). Koliko oni razumejo mene, pa ne vem. Če me kaj zanima ali če česa ne vem, poskušam vprašati slovensko govorečo prodajalko, toliko jih že poznam. Bi pa moglo iti vendar Mercatorju na bolje, ne na slabše. A niso kupili Tuša? Kaj je zdaj s tem?
Sem iz manjšega kraja /cca 12.000 prebivalcev/. Mercator je o.k., prodajalci v glavnem Slovenci /tudi prijazni/. Ena prodajalka je iz Ukrajine, a zna zelo dobro slovensko in tudi trgovino zelo dobro pozna. Špar pa je druga zgodba. Precej tujcev zaposljenih, par njih ne zna praktično nič slovensko /so že par let v Šparu/. Na splošno mnogo manj prijazni kot v Mercatorju.
manjši kraj, 12.06.2024 ob 11:21
Sem iz manjšega kraja /cca 12.000 prebivalcev/. Mercator je o.k., prodajalci v glavnem Slovenci /tudi prijazni/. Ena prodajalka je iz Ukrajine, a zna zelo dobro slovensko in tudi trgovino zelo dobro pozna. Špar pa je druga zgodba. Precej tujcev zaposljenih, par njih ne zna praktično nič slovensko /so že par let v Šparu/. Na splošno mnogo manj prijazni kot v Mercatorju.
Od kod si pa ti, da si zaposlJena?
Pa ni sam v mercatorju, v tusu se prav tako opazi priotnost kadra iz juznih drzav balkana, dosti zensk sa Kosova. Vecinoma ekstremno crne pobarvane lasje, mekap ds te kap in pa bledikava polt.
Komunikacija s kupci je minimalna in medla ker se enostavno bolj pocasne sorte. V nasem tusu jih kar dve-tri, slisis ko se kar pogovarjajo v albanscini. Mal se je zamislis kaksne so njihove higienske navade, sam trgovec pac nima kaksne velike izbire.
Kupujemo v tujih trgovinah, strežejo nam tujci v tujih jezikih, po naših mestih in vaseh se sprehajajo tujci, ki živijo v od Slovencev prodanih hišah in stanovanjih. Na ulici se našega jezika nič več ne sliši, Slovenci smo se uspešno asimilirali.
Mi, kar nas je še ostalo in ne gremo po davkoplačevalske evre v politiko, pa se udinjamo tujcem v tujih firmah, plačujejo nam minimalno mezdo, životarimo od pokojnin, pridobljenih v prejšnji državi in v stanovanjih, ki so nam jih politiki dovolili pokupiti zato, da so si sami prigrabili, prej skupna, posestva, se pa kregamo med sabo, kdo je bel in kdo rdeč in kdo je levi in kdo desni… prav nam je.
Ne razumem. Motijo vas južnjaki in tujci, ki delajo po trgovinah ker bi vi radi, da vas strežejo prodajalci, kakršne ste si zamislili? Hja, ne bo šlo. Za tak denar, kot ga dobijo zaposleni v trgovinah ste lahko veseli, da sploh kdo dela. Čisto enaka zgodba kot pri negovalcih v domovih za starejše. Tako pač je, če je delo slabo plačano.
Se spomnim juge… takrat so bili prodajalci spoštovani in tudi plače so imeli solidne. Delovni čas je bil normalen, do 19 ali max. 20 ure zvečer, ob sobotah so delali samo dopoldan… Če je kdo zbolel, je šel lahko na bolniško, pa dopuste so tudi lahko koristili…. Po osamosvojitvi pa je šlo hitro navzdol, tako kot marsikaterih drugih poklicih. Višje plače so rezervirane za JS (zanje skrbijo sindikati), ostalo pa vemo kako je.
hihi963, 12.06.2024 ob 12:09
Ne razumem. Motijo vas južnjaki in tujci, ki delajo po trgovinah ker bi vi radi, da vas strežejo prodajalci, kakršne ste si zamislili? Hja, ne bo šlo. Za tak denar, kot ga dobijo zaposleni v trgovinah ste lahko veseli, da sploh kdo dela. Čisto enaka zgodba kot pri negovalcih v domovih za starejše. Tako pač je, če je delo slabo plačano.
Se spomnim juge… takrat so bili prodajalci spoštovani in tudi plače so imeli solidne. Delovni čas je bil normalen, do 19 ali max. 20 ure zvečer, ob sobotah so delali samo dopoldan… Če je kdo zbolel, je šel lahko na bolniško, pa dopuste so tudi lahko koristili…. Po osamosvojitvi pa je šlo hitro navzdol, tako kot marsikaterih drugih poklicih. Višje plače so rezervirane za JS (zanje skrbijo sindikati), ostalo pa vemo kako je.
Ne motijo nas tujci, južnjaki . Apriori motijo. Vsaj pri meni je tako. Motijo pa me prodajalci, ki ne znajo slovenskega jezika. To pa ja. Človek ,ki je zaposlen v trgovini in ima opravka z ljudmi t.j. kupci mora zelo dobro obvladati jezik. Če ne, ne more tega delat. Pa ne zato, ker je južnjak, ali tujec, zato ker se ne da z njim komunicirat.
Samo mene resno zanima v katerih krajih se to dogaja?
Na našem koncu vse lepo slovensko govorijo. Imamo pa ogromno Šiptaerije . Samo šipterke še nisem videla delat? Kje imate to, da delajo? Pri nas jih je polno pa ni drugega kot, da čepijo doma in rojevajo otroke. Pa po 5, 10 let v Slo pa ne znajo stavka slovensko. Težko si predstavljam, da bi te lene fukse kje delale.
narobe razlagaš/razumeš, 12.06.2024 ob 12:32
Ne motijo nas tujci, južnjaki . Apriori motijo. Vsaj pri meni je tako. Motijo pa me prodajalci, ki ne znajo slovenskega jezika. To pa ja. Človek ,ki je zaposlen v trgovini in ima opravka z ljudmi t.j. kupci mora zelo dobro obvladati jezik. Če ne, ne more tega delat. Pa ne zato, ker je južnjak, ali tujec, zato ker se ne da z njim komunicirat.
Mora, mora, mora. Se ti ne zdi, da mora delodajalec zaposliti takega, ki zna slovensko? In ker nihče od Slovencev noče delat v trgovini, sprejme nižje kriterije. Oziroma vzame vse, kriterijev ni.
Mene moti, ker na hitri blagajni ni trhovke. Niti blizu.
A njihove hitre blagajne neprestano nekaj “štejajo”. Moje vrečke ne prepoznajo. Vrečk pecilnega, pudinga ne zaznajo. Solata je po kosih in mora to skenirat blagajničarka.
Ali kar neke kode ne prepozna.
Noro.
Sem že pustila vse na hitri blagajni in šla, ker ni šlo, blagajničarke pa od nikoder.
Hizra blagajna, 13.06.2024 ob 07:10
Mene moti, ker na hitri blagajni ni trhovke. Niti blizu.
A njihove hitre blagajne neprestano nekaj “štejajo”. Moje vrečke ne prepoznajo. Vrečk pecilnega, pudinga ne zaznajo. Solata je po kosih in mora to skenirat blagajničarka.
Ali kar neke kode ne prepozna.
Noro.
Sem že pustila vse na hitri blagajni in šla, ker ni šlo, blagajničarke pa od nikoder.
Ne maram na hitre blagajne. Ja, vedno je nekaj. Včasih je treba čakat pomoč. Se mi je že zgodilo, da je bila ta pomoč izredno neprijazna.