Mercator reklamira Dukat
Pa še neko nagradno akcijo naj bi imeli. To je hrvaško podjetje, kakor tudi Kandit s čokoladami, Gavrilovič s klobasami in paštetami (ostanki pa sobotnem čiščenju, pa…šteta bi bilo to baciti), Podravka,…………………………….
Saj malo pomaga, da tule jamramo in kritiziramo, ampak….ali lahko naredimo kaj resnično konkretnega? Jaz bom samo bojkotirala hrvaške izdelke, čeprav tisti delavci tam niso kaj dosti krivi. Pa vseeno…
Pepermint
pepermint,
ti kar bojkotiraj hrvaške izdelke, kar se mene tiče, lahko tudi avstrijske (zaradi tistih dvojezičnih tabel), pa italijanske (saj veš, plinski terminal), pa izraelske (Libanon), pa ameriške (če nič drugega, zaradi Buša), pa srbske (Milošević), pa nemške (se spomniš, kaj so nam delali v predzadnji vojni)…
Konec koncev tudi štajerskih ne bi kupoval (saj imajo vedno nekaj proti nam ljubljančanom), primorskih pa tudi ne (kako nam zaračunavajo tisto parkiranje v Piranu, da jih ni sram!).
Če pa malo boljše pomislim, v Mercatorju ne bom kupoval, saj se ve, da tam neupravičeno bogatijo, pri Tušu izkoriščajoj uboge trgovke, v Šparu je itak avstrijski kapital (njih pa tako ali tako že bojkotiramo). Unga našga soseda, ki ima en malo trgovinco, pa živga videt ne morem, ker njegov pes mp našem dvorišču kupčke spušča.
Sem se odločil, da bom protestno bojkotiral vse zgora naštete (in ostale), pa bomo videli, komu bodo lahko zdaj prodajali. Še na kolenih me bodo prosili, da kaj kupim.