MERCATOR TEHNIKA MARIBOR
da vam povem kaj se mi je včeraj zgodilo v Mercator tehniki v Mariboru. Grem v trgovino ob 17.30…..namen da kupim plazmo v rangu 800-1000 eur. prvo stojim pred tv cca. pol ure, preden se me le trgovec usmili. pristopi do mene, so imeli eno plazmo razstavljeno za 1000 eur, drugo za 800 eur pa še zapakirano(drug proizvajalec).
pa mu rečem, če bi jo prosim lahko odpakiral in priključil, da vidim sliko, saj ne bom kupila mačka v žaklju. pa mi tip odgovori, da je ura 18.00 (delajo do 19.00) da dela zadaj obračuna, in da se z mano res nima časa ukvarjati. Pa sem skoraj dol padla……….in odšla.
Potem se mi je začelo porajati vprašanje: madona, glej v denarnici sem imela pripravljenih 1000 eur, ki bi mu jih včeraj pustila tam….pa kaj je enim? če mu ni za delati, naj gre raje iz službe in prepusti delo kateremu, ki bi delal z veseljem.
Samo malo si pa tudi “smotana”. Če bi omenila, da te zanima nakup, bi se sigurno bolj potrudil. Tako si je pa verjetno mislil, ah spet ena radovedna duša od katere ne bo profita. Saj ne, da je trgovec ravnal korektno, ampak očitno te je napačno ocenil (ali pa tudi ne).
Nima veze al ma namen kupit al ne. On je tam, da pomaga, svetuje. Zarad kupcev oz. strank je tam. In se ne more tak obnašat.Kaj ma veze, da naj omeni, da bo kupla? Nič. Ona kot straka izrazi prošnjo in če je on zato tam, da če lahko ustreže, pol ne rabi razloga.In tudi, če majo odprto do 19.00, morjo do takrat delat. Eni smo mogoče tudi v službi pa nismo prej utegnili it. In zato je odpiralni čas. On mora bit na voljo dokler dela. Je mel še celo uro do konca. Tak da ja, odnos je treba met! On je tam zarad kupcev, ne pa kupci zarad njega! In tega se je treba zavedat!
Prodajalci so tam zato, da pomagajo, svetujejo in prodajajo. Zato so hodili v trgovsko šolo, če jim to ne diši, si pač naj izberejo drugi poklic. Verjetno (ne bom rekla da zagotovo, ker so tam res čudaki zaposleni), pa bi se bolj potrudil, če bi mu pokazala derarnico in svoj resen namen, da nekaj kupiš. Čeprav to ni izgovor.
Meni osebno je ta trgovina sicer dobra naložba s povsem zgrešenimi prodajalci; nezainteresiranimi, nestrokovnimi. Edini pameten dečko tam notri je en “fant”, ki je prej delal v trgovini na Taboru (imena mu žal ne vem, ima pa koroški naglas). On edini se je spoznal v vse in znal svetovati in poznal razliko med artikli itd. Jaz imam kar slabe izkušnje s to trgovino.
– Iskala sem eno zadevo, ki sem jo želela kupiti, da bi vnovčila pike, ja seveda je ni bilo, dobili bi jo naj naslednji dan, pa je ni bilo ne naslednji dan, ne teden dni zatem, ampak šele takrat, ko je bonitetno obdobje poteklo.
– Eno navadno šalco imajo za 0,50 eura dražjo kot poleg v Hipermarketu.
– Enkrat sem nekaj iskala na vodovodu in sem hotela povprašati za razliko med modeli, pa je en taki blond “dugi” prodajalec samo nekaj zagundral pa šel mimo mene. No, lepo. To se v kranjskem Merkurju nikoli ni zgodilo. Poleg tega so imeli veliko večjo izbiro artiklov.
– Pred kratkim sem iskala tesnila za pipo. Prodajalca sem morala ogovoriti kar sama, bog ne daj, da bi on mene. Potem mi je stregel s polnimi usti in sendvičem v levi roki, prodal napačna tesnila in ko sem hotela še vprašati nekaj pri žarnicah… ja, kdo pa pravi, da se ena ženska mora spoznati čisto v vse, saj se tudi moški ne, mi enostavno ni znal razložiti, v čem je razlika med dvema žarnicama. Da o tem, da bi mi jih pred nakupom preizkusil, če so ispravne, sploh ni bilo govora.
Skratka katastrofalna trgovina.
Osebje na Pobrežju je veliko bolj prijetno.
NAJ POVEM SEM MERKURJEV PRODAJALEC IN VČASIH STRANKE SPLOH NEVEJO KAJ KOPUJEJO. BIL SEM V TEJ TRGOVINI IN VIDO DA SO NA VODOVODU IN KERAMIKI ZELO STROKOVNO PODUČENI ZNAJO Z STRANKO TAKO DA SE ZADOVOLJNA ODPRAVI DOMOV. NE VEM PA ČE ŠE BRAT NEZNAM ČE VAM JE STREGO Z SEMVIČOM SE JE HOTEL POTRUDIT IN VAM POMAGAT NE PA DA JIH OGOVARJATE NIMATE PREDSTAVE KAJ JE DELO V TRGOVINI IN MOGOČE NIMATE DELAVNIH IZKUŠENJ AL PA VREDU ŠEFA ZATO PA NEVESTE KAK JE TO DA ŠE ČASA ZA MALCO NI LEP POZDRAV JANEZ
ja zaj si ti pametna…..ti zaj točno veš ka si ob 17.30 šla v trgovino…daj malo se smiri ženska…..pa ne fufli neke na pamet….če ti kaj ne paše ne hodi tja….te pa iji v merkura pa bauhaus ….pa čaki tam 1 uro ka bo kaki prodajalec prišo do tebe…..pa še te te nebo postrego, kr nebo mel pojma o pojmu….tak da……ne šinfaj neke na pamet….malo se skuliri….
Ne vem če je razlog prav v tem,da ni imel časa.Pri razstavljenih tv aparatih hočete ravno zapakiranega-halo?Te naloge opravlja drug prodajalec v dopoldanskem času,in kam bi te nalagali vse zapakirane saj nekaj pa mora biti zapakirano saj vsak noče tv ki je razstavni eksponat.Kar se tiče trgovcev v tehniki pa vsaka čast.Najraje kupujem pri njih ker so trenutno najboljši trgovci daleč naokoli.Katastrofa pa so v baumaksu,obiju in merkurju to pa so lastne izkušnje.