Mercator Tehnika Maribor, ne morem verjeti
Vidim Mercatorjevo reklamo za zimske gume, zavijem z namenom nakupa v Hipermarket Mercator Tabor, Ulica Eve Lovše, Mb.Trgovina Tehnika.
Prodajalka pravi, ko preveri dimenzijo gum v računalniku, da jih ni problem dobiti, rok dobave je 7-10 dni. Se čudim.
Vprašam od kje jih dobijo, pravi v Slovenskih Konjicah jih imajo na zalogi. In iz Slov. Konjic potrebujejo toliko časa, da pridejo v Mb, se čudim? Ja, gospod, še prej gredo iz Konjic v naše centralno skladišče in od tam jih pošljejo k nam. 7 dni je rok dobave, tri dni pa rečem še zraven, da se zavarujem, če slučajno ne bi prišle v 7 dneh.
Nisem mogel verjeti. Pravim ženi, greva kar sama v Konjice po te gume. Pravi prodajalka, jih boste kar tukaj plačali in šli po njih? Oba se čudiva. Se zahvaliva, greva. Prodajalka je bila prijazna, vse OK, verjetno je njihov sistem poslovanja takšen leta 2023.
Grem doma na računalnik. Petrol e-shop. Naročim s par kliki. Danes so že bile na bencinskem servisu, kjer sem jih prevzel. 17 EUR cenejše po kosu kot v Mercatorju.
Moral sem se izpihati.
Vse se ti dogodi, 11.01.2023 ob 20:03
Vidim Mercatorjevo reklamo za zimske gume, zavijem z namenom nakupa v Hipermarket Mercator Tabor, Ulica Eve Lovše, Mb.Trgovina Tehnika.
Prodajalka pravi, ko preveri dimenzijo gum v računalniku, da jih ni problem dobiti, rok dobave je 7-10 dni. Se čudim.
Vprašam od kje jih dobijo, pravi v Slovenskih Konjicah jih imajo na zalogi. In iz Slov. Konjic potrebujejo toliko časa, da pridejo v Mb, se čudim? Ja, gospod, še prej gredo iz Konjic v naše centralno skladišče in od tam jih pošljejo k nam. 7 dni je rok dobave, tri dni pa rečem še zraven, da se zavarujem, če slučajno ne bi prišle v 7 dneh.
Nisem mogel verjeti. Pravim ženi, greva kar sama v Konjice po te gume. Pravi prodajalka, jih boste kar tukaj plačali in šli po njih? Oba se čudiva. Se zahvaliva, greva. Prodajalka je bila prijazna, vse OK, verjetno je njihov sistem poslovanja takšen leta 2023.
Grem doma na računalnik. Petrol e-shop. Naročim s par kliki. Danes so že bile na bencinskem servisu, kjer sem jih prevzel. 17 EUR cenejše po kosu kot v Mercatorju.
Moral sem se izpihati.
Lesnina ima enak sistem, Jsyk tudi. Se vprašaš, če smo res leta 2023. Medtem kot Harvey Norman – vsa čast – naslednji dan.
Nova kost, 11.01.2023 ob 20:17
Potem se cudite zakaj taksne cene v Merkatorju, vse na racun transporta. Pa isti izdelek v razlicnih Merkatorjih je za par centov razlike ravno zaradi transporta. Vse placa kupec.
Mercator je hrvaška firma – njihova politika. In ja, neumnost brez pirmere, da imajo taka navodil, da naj gume najprej prepeljejo v centralno skladišče, šele nato pa na prodajni mesto v MB . Kot da živimo v Butalah. Ampak očitno čakajo na zbirni kamion/ kombi, kar pa ni vsak dan….
Avtor, čestitke za dober nakup in iznajdljivost – a je bilo možno vsaj še kakšne Zlate točke Petrol vnovčit pri nakupu?
Zdej ko barabe ne pustijo več vnovčevanja Zlatih točk za reagente – npr. plin – popust na končni mesečni račun. Si dali določeno št. točk, pa je bil popust 10, 15 % na končni račun -zdaj se izgovarja Petrol na “regulirano ceno reagentov ” , da zato ne moreš uveljavit več popusta Zlatih točk. Hm, kupim pa npr. lahko skret papir na 40% off – drugega trenutno ne rabim iz njihove spletne ponudbe… Kaj bom s gtoliko skret papirja?
Mam pa še 3.500 Zlatih točk, do konca januarja 23 – matr, veliko skret papirja si tako lahko kupim. Ko bi jih vsaj za gratis kufe lahko porabil – pa še to ne moreš…. Mah.
Res živimo v Butalah. Dobesedno. Ja, gospodarska kriza je huda, se že pozna. Se bojim, da bodo čez par mesecev nastopili časi, kot v stari Jugi, ko smo čez mejo hodili po obutev, kavbojke, pa riž, čokolado, kavo….. Ker pri nas ni bilo. Ker tukaj niti ne bo na voljo zalog in ponudbe, če že, kar bo tisti izbirek, bo pa precenjeno zaradi trgovskih marž.
Ni pomoči, 11.01.2023 ob 20:13
To je zato, ker so v slovenskem gospodarstvu zaposleni sami lenuhi in nesposobneži.
to pac ni stvar konkretnih delavcev v izvedbi, to je stvar zaposlenih, ki organizirajo delo… in di zasluzijo kritike… ne samo da je zamudno tud stroske povecuje
Anonimno 1123, 11.01.2023 ob 20:34
to pac ni stvar konkretnih delavcev v izvedbi, to je stvar zaposlenih, ki organizirajo delo… in di zasluzijo kritike… ne samo da je zamudno tud stroske povecuje
Ja, zaposleni v organizaciji so visoko izobraženi, imajo veliko odgovornost, zato si zaslužijo nadpovprečne plače. Ne morejo biti plačani kot neka trgovka ali šofer.
res je927, 11.01.2023 ob 20:12
danes mora biti človek tako preklemano pazljiv kje bo kupil in po kakšni ceni bo kupil izdelek. Če imaš čas se splača en teden raziskovati po spletu cene kje je bolj ugodno.
En teden? To imaš pa ja v enem popoldnevu narejeno in že rezervirano ali celo kupljeno. Vsaj jaz.
Jaz vem
Drugič naj gre raje v slaščičarno kupit gume. Kdo vraga pri polni zavesti pa kupuje gume v merkatorju?
ja jebomast – zakaj pa ne – samo ti ne ločiš očitno Mercator Tehnika trgovine od Mercator živilske….
…https://mtehnika.mercator.si/brskaj/15086882_/avtomobilske-pnevmatike#categories=15086882
Ampak kot je avtor pač napisal – ne izplača se kupovat, ker jih ne zmorejo dostavit naprodajno mesto ponekod znotraj enega tedna, enkrat do marca pa verjetno že… Kaj nam pa bodo zimske gume koneckoncev marca, ko bo že pomlad?
Mene pa čudi, da vas taka stvar lahko tako zelo razjezi, da se morate prit “spihat” na forum. Ok, z mercatorjevo storitvijo niste zadovoljni, boste pač kupili drugje. Pa kaj potem. Konkurence je danes toliko, da takšna stvar res ne bi smela biti problem. Pa ne mi s tem, da ste “zapravljali čas”. V času, ko še ni bilo interneta, je bila to normalna stvar.. da si se pač zapeljal v trgovino pogledat, če imajo. Pa tudi velikokrat česa ni bilo. Danes bi pa vse takoj in zdaj in dostavljeno vam pred nos in še s popustom in zaposleni bi se vam morali klanjat in ploskat zraven. Razvajeni in nestrpni smo postali. Drugič naroči na spletu, pa je stvar rešena.
atikin, 11.01.2023 ob 21:25
ja jebomast – zakaj pa ne – samo ti ne ločiš očitno Mercator Tehnika trgovine od Mercator živilske….
…https://mtehnika.mercator.si/brskaj/15086882_/avtomobilske-pnevmatike#categories=15086882
Ampak kot je avtor pač napisal – ne izplača se kupovat, ker jih ne zmorejo dostavit naprodajno mesto ponekod znotraj enega tedna, enkrat do marca pa verjetno že… Kaj nam pa bodo zimske gume koneckoncev marca, ko bo že pomlad?
Naj ponovim. Kako teslo moraš bit, da greš kupovat gume v merkator? Dobro vem kaj je merkator tehnika, vem pa tudi da mi na rob pameti ne bi prišlo tam kupovat gum.
Yvd, 11.01.2023 ob 21:39
Mene pa čudi, da vas taka stvar lahko tako zelo razjezi, da se morate prit “spihat” na forum. Ok, z mercatorjevo storitvijo niste zadovoljni, boste pač kupili drugje. Pa kaj potem. Konkurence je danes toliko, da takšna stvar res ne bi smela biti problem. Pa ne mi s tem, da ste “zapravljali čas”. V času, ko še ni bilo interneta, je bila to normalna stvar.. da si se pač zapeljal v trgovino pogledat, če imajo. Pa tudi velikokrat česa ni bilo. Danes bi pa vse takoj in zdaj in dostavljeno vam pred nos in še s popustom in zaposleni bi se vam morali klanjat in ploskat zraven. Razvajeni in nestrpni smo postali. Drugič naroči na spletu, pa je stvar rešena.
GLej, zarad mene naj te trgovine ala Lesnina itd na vhodu napisejo, ce ni na zalogi boste cakal vsaj en mesec, verjetno vec. Pa se to naj napisejo, da se oni pri prevozu ne prilagajajo kupcem, da morajo ti vzet en dan dopusta (za ziher pa zakaj ne dva?), ker pridejo ko pridejo … to je zame podn, da v naprej ne ves tocno kdaj (z razumno toleranco), ko imas cas, bodo robo pripeljali.
Zato se tem trgovinam ze itak izognem, ce je le mozno. Aja, pa tudi kaksni prodajalci se vcasih res “izkazejo”.
sto ljudi sto čudi, 12.01.2023 ob 07:39
eni ljudje kupujejo gume v Mercator tehniki in žemljice pri vulkanizerju. Živimo v nekih čudnih časih, ko je vse postavljeno na glavo.
Mercator Tehnika, ne Mercator trgovina. Nekaterim to ne gre v glavo, da sta to različni trgovini. In ja, v Mercatorju Tehnika lahko kupiš tudi kosilnico, hladilnik, televizor. Ne vem od kod čudenje vsemu tem, češ po gume v Mercator Tehniko? Tudi na Petrolu lahko kupiš žemljico. Na Pošti sladkarije in pijačo. Poleg pliškov.
Anonimno 8399, 12.01.2023 ob 07:34
pri naših južnih sosedih so ob menjavi valute vsi trgovci nezakonito dvignili cene. Tako da je moral posredovati minister.
Dej ga no lomt! Česa ne poveš! Saj ko je prišel evro v Slovenijo, se je vse enako podražilo, plače so še danes balkanske.
Ne morem verjet, da je v Evropi, da naša sosednja država izplačuje minimalca 500 €.