Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek merilci krvnega tlaka

merilci krvnega tlaka

Sigurno ste tukaj ljudje ,ki veste kateri merilec krvnega tlaka je najkvalitetnejši? Lastne izkušnje kažejo, da tisti, ki se ga pritrdi na zapestje ni točen. Sedaj imamo Braunovega Vitalscan 3, ki stane 64 evrov in ni točen. Primerjava narejena pri osebnem zdravniku.

Jaz imam Omrona in sem zadovoljna. Bil je mislim da cca 70 €.

Uporabljam tega in je zanesljiv. Zapestni se tudi pri meni ni izkazal kot točen.

[img]http://shrani.si/t/28/84/ihbdZjC/prolocomerilecpritiska01.jpg[/img]

Tisti s pumpico in stetoskopom. Klasika. 🙂

Itak, mehanski so najbolj zanesljivi. Še dohtarji zmerijo s tem, če elektronski pokaže sumljive vrednosti.

Ja Omron je zakon (predlagam M6), poleg tistega mehanskega (s pumpico in stetoskopom)
Vsakih nekaj let ga daj umeriti in servisirati, pa bo dobro služil več let 🙂
Pa gibanje, veliko gibanja… pa dovolj spanja – tako bo tlak malce bolj umirjen ….
Srečno.

Imam oba. Včasih za hec merim z obema. Zapestni mi vedno pokaže enako.

Pri nas doma so se že nekajkrat narisali prodajalci s Sinkope. Zelo promovirajo svoje merilnike, ki so baje oh in sploh… nimam izkušenj, v plus jim štejem samo, da gre za slovensko podjetje.

Najlepša hvala za vaše mnenje. Mislim, da bo to res prava izbira. Gibanja je do neke mere že sedaj dovolj, spanca pa več kot preveč in to kvalitetnega. Meritve so bolj preventiva in spremljanje delovanja srca.

Jebeš slovensko podjetje, bogve s kje uvažajo,paprodajajo z 10kratno maržo.

Od sinkope so zanič, mene so prepričali da sem kupil, pa mi je močno žal.
Pridejo, pravijo da bi ti brezplačno pomerili pritisk, merilec imajo pa umerjen tako, da kaže preveč. In ko te prepričajo, da imaš previsok pritisk, (kar vidiš na njihovem merilniku) se pač prej odločiš za nakup, Pa te markentinške finte, da imajo samo še enega, pa da ti lahko da, če le takoj plačaš, Js budala pa nasedel. Je pa vsaj 4x predrag v primerjavi z ostalimi.

Merilnik je kazal preveč, ko priklopiš polnilec ti izgubi nastavitve meritev in datuma, ker je pač tako narejen da ob priklopu kabla za trenutek izgubi elektriko in se vse poruši. Na podjetju pravijo da to ni napaka da tako pač je.
Mi je delal pol leta s previsokimi meritvami potem se je pokvaril, no čez čas sem spet probal, pa je delal nekako normalno, potem je spet začel kazat preveč
.

Skratka izdelek je poden in NE PRIPOROČAM.

Vsi merilci so točni! So verjetno FDA odobreni in ni štosov!

!!!
Za tiste, ki uporabljate ročne/zapestne pazite na položaj zapestja/telesa. Za štos sem poskusil sede, pa sem dal roko čisto na tla; potem pa sem roko dvignil visoko nad glavo….

Hecno tlak je drugačen. NAUK – poločaj zapestja mora biti v višini srca!

Pol pa dela…Če srček tak reče in dela potem ga tudi tam merite… pa nasprotni spol morate stran nagnat… pa mižat tut ne smete – sanje so huda reč 🙂

Pri merjenju krvnega tlaka si je treba vzeti čas. Naredi najmanj 2 meritvi .Ko si nadeneš manšeto, počakaj slabe 3 minute, preden opraviš prvo meritev. Med čakanjem sedi čimbolj na miru in se ne pogovarjaj! Naslednjo meritev opravi čez dobro minuto in glej da se vmes ne premikaš. Rezultata sta potem primerljiva. Če pritisk odstopa več kot 5, naredi še eno meritev in upoštevaj tisti dve, ki sta si podobni.

Mi imamo tega:

http://si.hartmann.info/Thermoval_duo_scan.php

Pri nas imamo sinkopinega SE6400a. Imeli smo že prejšnji model kar dosti let, sedaj imamo pa ta novega. Z obema smo zelo zadovoljni! Prejšnjega smo imeli vmes tudi na servisu, ker nam je počila manšeta in so bili zelo prijazni in so vse porihtali. Mi ni žal, da sem dala malce več, ker se mi zdi stvar kvalitetna in na nivoju.
lp

Tudi jaz imam aparat od sinkope, model se6400a in mi dobro dela že kar nekaj let. Na začetku sem tudi mislil, da mi kaže preveč zato sem ga nesel na umerjanje. Aparat je serviser priklopil na računalnik je pa tudi pomeril pritisk na sebi in na še enem sodelavcu, ki sta imela normalen krvni tlak. Tudi rezultat z računalnika je bil popolnoma ustrezen. Potem smo se pa malo pogovarjali in dejansko prišli do tega, da si nisem pravilno meril krvni tlak. Pred merjenjem se človek mora vsaj za 10-15 minut čisto umirit, manšeto si mora pravilno nastavit, med merjenjem ne smemo govoriti ipd. Tako, da je najprej treba nase pogledat, ker z aparatom lahko ni nič narobe. Mi je pa serviser tudi povedal, da v primeru, da z aparatom kaj ne bi blo v redu in če bi preveč kazal bi bila to stvarna napak in se uveljavlja garancija, tako da bi ga brez problema zamnjali. Meni so bili zelo prijazni in vse se je dalo zmenit tako da res nimam pripomb in z veseljem priporočim njihove izdelke

New Report

Close