Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Merilnik holesterola

Merilnik holesterola

Ali je na našem trgu kakšen zanesljiv merilnik holesterola? Za domačo uporabo?
Rada bi redno kontrolirala svoj holesterol, saj se gibljem ravno na meji.
Zanimajo me tudi cene. Kot rečeno, pa je prva zanesljivost.

Imajo ga v Sanolaborju. Cena je kar visoka, mislim da okoli 200 €. Koliko stanejo testni listki, pa ne vem.

lp, ela s

Accucheck v Stoma centru Sana. 170 eur. Holesterol, trigliceridi, sladkor.

Hvala obema!
Torej je precej drag, bo verjetno bolje, da parkrat na leto preverim holesterol kar v zdravstvenem laboratoriju. Na napotnico, seveda.

Pa vseeno me zanima: ga ima kdo od vas svojega, doma?

Če boš dobila napotnico za laboratorij. Imam povišanega, pa pravi moja dohtarca, da imam pravico samo do enega na leto.

Lahko pa kupiš v lekarnah ali v Sanolaborju AccuMeter, merilec za samokontrolo holesterola v krvi. Je za enkratno uporabo in stane nekaj evrov. V manj kot 15 minutah imaš rezultat. Saj ti ni treba meriti vsak dan, če pa vsaka 2 meseca, te pa ne pride drago. Zdravniki res ne dajejo več napotnic za to, če greš pa smaoplačniško, pa stane.

povišan holesterol ima skoraj vsak tretji Slovenec. če pa si na meji, sploh ni panike, da bi si morala tako dosledno meriti. malo se popazi pri prehrani, kaj več pa itak ne moreš storiti. zdravila predpišejo šele, ko je holesterol zelo povišan (zaradi stranskih učinkov teh zdravil). če nimaš hkrati s holesterolom povišanega tlaka, trigliceridov in sladkorja, potem te res nima kaj skrbeti. čudim se, da te je zdravnik pri mejni vrednosti tako prestrašil!

New Report

Close