Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek merjenje/slikanje kostne gostote

merjenje/slikanje kostne gostote

Je samo samoplačniško, ali se kje da to opraviti tudi z napotnico? Kje?

Če so medicinski razlogi, je na napotnico.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 04.11.2024 ob 20:25

Če so medicinski razlogi, je na napotnico.

Kakšni so pa nemedicinski razlogi? Kakšni so medicinski?

kakšni, 04.11.2024 ob 20:29

Kakšni so pa nemedicinski razlogi? Kakšni so medicinski?

Prijateljica hodi na napotnico, ker jemlje relativno visoke doze kortikosteroidov že kar nekaj mesecev.

Pri nas je merjenje 35 €, to je manj kot nohti v eni rundi.

Jaz sem imela pretirano delovanje scitnice in sem rekla, da me skrbi zaradi tega, ker lahko pride do osteoporoze in je slosni zdravnik napisal napotnico za brezplacno meritev. Veckrat je situacija, ko sami mormo studirat, kok pa kaj, da pridemo do potrebnih preiskavah, kruta resnica nasega zdravstva. Recimo, moja sestra je imela vstrajno bolecino v predelu gleznja, nic zvito ali zlomljeno, celo zacela sepat in po vseh preiskavah je le kazalo na osteoporozo. Dobila ustrezno zdravilo in je boljse.

So lahko delj casa prisotna bolecina

Nekatera osnovna bolezen

Za zenske, vstop v menopavzo

In se najhuje pogosti zlomi

Drugace, vsak po 50. Letu, bi si moro prevert kostno gostoto, tolk drago pa spet ni, saj gre za nase zdravje.

Kje v Ljubljani to delajo? Slišala sem, da tudi v Petra Držaja. Kje še? Rečeno mi je bilo, naj si grem to izmerit.

Poglej spletne strani zdravstvenih domov. Sigurno so podatki kje se izvaja in cenik storitev oz. ali se izvaja na napotnico. Vem pa, da so po drugih krajih samoplačniško tudi po več kot 60€.

Čakalne dobe za napotnico so napisane. Nikjer ni napisanih za samoplačniško.  Jaz bi šla v NG (torej Šempetru). Je kdo iz bližine in kaj ve o tem?

mamka Miška, 04.11.2024 ob 20:34

Pri nas je merjenje 35 €, to je manj kot nohti v eni rundi.

Kje se to meri za tako majhen denar?

Pokliči na rentgen ZD Velenje. Bila je precej dostopna cena.

Miška, jaz na nohte ne hodim, dam pa v blagajno tok denarja kot so nohti vsak mesec zato, da ne placujem pregledov. Ja?

Tako poceni je po videnem ceniku v Hrastniku. Gledala sem pred kakim tednom, ponovno sem preverila, cena je 36 €.

kje to v ljubljani, 05.11.2024 ob 07:41

Kje v Ljubljani to delajo? Slišala sem, da tudi v Petra Držaja. Kje še? Rečeno mi je bilo, naj si grem to izmerit.

Enkrat sem bila v Petra Držaja, a je že 10 let ziher od tega. Jaz sem mislila, da imajo po vseh ZD.

Ma ne vem, če gre za 36 € res za pravo merjenje kostne gostote. Tisto pravo ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, te preskenirajo do srca, poudarek je na kolkih in potem dobiš slike, rezultate in posvet. Stane pa 60 €. Na napotnico zgolj, če si rakav bolnik in še za nekaj drugih hudih bolezni. Meni je osebna zdravnica dala napotnico s katero potem nisem nikamor prišla, ker so mi povedali, da je zgolj za težke bolezni na napotnico in sem plačala sama.

New Report

Close