MERKATOR
Pred kakšnim mesecem sem bil v Merkatorju v Supernovi. Katastrofa, trgovke niso znale slovensko. Ne vedo, kje je kaj, uporabljajo frazo “vse je zunaj” in med sabo po južno klepetajo namesto, da bi delale. Na blagajni ena južna, mlada punca, zmrdela za bruhat. Sem rekel, da me tam ne vidijo več.
Če kritiziram, ko je slabo, je prav tudi da pohvalim, ko je dobro. Danes sem šel v manjši Merkator v okolico Nove Gorice. Trgovke domačinke, prijazne, pozdravijo, poklepetajo. Trgovina čista, lična, vse lepo zloženo v nulo. Punca pri kruhu je vse vedela, obvladala, na tanko narezala brez problemov. Na kasi tudi super trgovka, pozdravila, kako ste. Nobenega mehkega ć-ja.
Saj tudi, 16.06.2025 ob 17:32
Nova Gorica je polna Albancev. Saj tudi mlade južnjakinje, znajo slovensko. Odvisno od človeka do človeka. Ni odvis i od narodnosti, ampak kakšen človek si.
Danes so vse govorile po goriško in dejansko vedele kje imajo kaj in bile prijazne. V supernovi je pa kaj lepo po dol. Trdi L in mehki ć pa prićam ti priću med sabo in tražim pos’o a molim boga da ga ne nadjem. :)) Gofljajo v nedogled, delajo pa ne.