Mesečni zbirnik kilometrina
Kot s.p. izvajam storitve inženiringa, veliko se vozim do objektov, pa k strankam, dobaviteljem,..
Iščem najbolj enostavno rešitev za obračun kilometrine.
Na spletu sem našel mesečni zbirnik za obračun kilometrine: https://data.si/wp-content/uploads/2013 … na2014.xls . Ali je izpolnjevanje tega zbirnika (dodal bi tudi kolono začetno/končno stanje km) dovolj za izkazovanje kilometrine? Priložil bi montažne dnevnike, pogodbe,..
To se mi zdi najbolj enostaven način, vsak nalog za sebe bi zame pomenil ogromno dodatnega vnašanja. Sam si namreč vodim enostavno knjigovodstvo.
Pozdravljeni,
v praksi se poslužujemo takšnih zbirnikov. Za kakšne daljše poti pa uporabljamo posamezne potne naloge.
Lep pozdrav,
Hvala za odgovor!
Sem pa v dilemi, če je potrebno v mojem primeru potnim nalogom priložiti račune za gorivo.
Če obračunavate kilometrino, potem ne potrebujete prilagati računov za gorivo.
Kilometrino se obračunava, kadar se na službene poti (oziroma poti, namenjene opravljanju dejavnosti) vozite s svojim zasebnim vozilom. V kilometrini so zajeti vsi stroški v zvezi s tem vozilom: gorivo, zavarovanje, amortizacija, vzdrževanje…
Če bi se vozili s službenim vozilom (vozilom, ki ima v prometnem dovoljenju zapisano, da je last s.p.-ja, d.o.o.-ja ali kakršnegakoli poslovnega subjekta) in bi bilo to vozilo v seznamu osnovnih sredstev poslovnega subjekta, vam kilometrina ne bi pripadala. Bi pa račun za gorivo bil dokument za knjiženje stroškov goriva, račun za zavarovanje dokument za knjiženje stroškov zavarovanja, … itd.
Pozdravljeni,
kot je že povedala Reka, se računi za gorivo obravnavjo v odvisnosti od lastništva avtomobila.
Torej, če imate lastni avto, vam priprada kilometrina in računov praktično ne potrebujete. V takšnih primerih rada svetujem, da naj bodo priloženi k potnim nalogom, saj lahko služijo kot dokaz, da ste pot dejansko opravili, čeprav ne bodo predmet obračunavanja.
Če imate službeno vozilo, potem knjižimo račun za gorivo kot strošek goriva, lahko pa kot dokaz, da ste pot dejansko opravili, priložite kopijo računa k potnemu nalogu.
Lep dan,
Forum je zaprt za komentiranje.