mesna lazanja
Jaz jo naredim tako:
Posebej prepražim čebulo, dodam mleto meso, papriko v prahu, mezgo,sol, origano, baziliko, česen in peteršilj. to pražim pribl. 20 minut.
Posebej naredim bešamel (maslo + moka + mleko), dobro premešam da ni grudic.
Posebej skuham lasagne – na hitro v vrelo vodo in jih eno po eno zlagam na vlažno krpo.
V namazan pekač nato polagam lasagne, meso, bešamel, in spet ponovim vajo, dokler sestavin ne zmanjka. Po vrhu(na bešamel) potresem nariban sveži sir ali pa parmezan in dam v pečico za pribl 20-25 minut.
Simpl ko pasulj…………….pa dober tek!
No, simpl ko lazanja, pa vseeno 🙂
Tole je kar kul recept, ja.
Mogoče podrobnosti pri bešamelu: maslo : moka : mleko je v razmerju 1 : 1 : 10 (torej 10 dag masla in 10 dag moke na liter mleka), pa sol in muškatni orešček sodita zraven.
Pa v meso lahko dodaš še praktično karkoli zelenjavnega, če vam ustreza – jaz običajno malo pospravim po hladilniku.
Edino meni osebno je ljubše in bolj komot uporabiti testenine, ki jih ni potrebno kuhati.
Najprej naredim omako:
Prerpražim čebulo + česen, dodam meso, nato solim, dodam malo rdeče paprike in ostale začimbe (malo lovorja, bazilike, origana, majarona). To premešam in dolijem prbl. 1l paradižnikove omake ali pretlačene paradižnike, premešam in dodam še malo muškatnega oreščka ter po okusu malo vina. Lahko dodaš tudi malo peteršilja. Pustim da zavre….
Nato pekač namastim z malo olivnega olja in naložim eno plast testenin, na vrh omako in po omaki še pest sira….tako ponavljam do vrha. Na vrh zložim zadnjo plast testenin na posujem s sirom. To pečem prbl. 1 uro.
lp,
N.
Še moj recept:
Meso: meso prepražim na čebuli, dodam zmiksane pelate, svežo papriko, naribano korenje, česen, malo peteršilja, origano, baziliko.
Testenine: vzamem vedno od Barille in jih dam v krop za cca 5 min
Bešamel (po moje): malo masla, mleko, moka, žlica kisle smetane, 1 jajce in malo vegete. Po želji malo bazilike.
V namazan pekač nalagam: testenine, bešamel, meso, nariban svež sir (običajno kupim od Ljubljanskih mlekarn nariban sir za pizzo ali testenine). Tako nalagaš v poljubnem številu plasti. Zaključim s plastjo testenin, bešamela in debelejšo plastjo sira. Dam v pečico za dobre pol ure.