Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mesna lazanja

mesna lazanja

delala jo bom prvič….zato prosim za simpl recept

Poglej na škatlo Barilla testenin za lazanjo. Ta je super.

Jaz jo naredim tako:

Posebej prepražim čebulo, dodam mleto meso, papriko v prahu, mezgo,sol, origano, baziliko, česen in peteršilj. to pražim pribl. 20 minut.

Posebej naredim bešamel (maslo + moka + mleko), dobro premešam da ni grudic.

Posebej skuham lasagne – na hitro v vrelo vodo in jih eno po eno zlagam na vlažno krpo.

V namazan pekač nato polagam lasagne, meso, bešamel, in spet ponovim vajo, dokler sestavin ne zmanjka. Po vrhu(na bešamel) potresem nariban sveži sir ali pa parmezan in dam v pečico za pribl 20-25 minut.

Simpl ko pasulj…………….pa dober tek!

No, simpl ko lazanja, pa vseeno 🙂
Tole je kar kul recept, ja.
Mogoče podrobnosti pri bešamelu: maslo : moka : mleko je v razmerju 1 : 1 : 10 (torej 10 dag masla in 10 dag moke na liter mleka), pa sol in muškatni orešček sodita zraven.
Pa v meso lahko dodaš še praktično karkoli zelenjavnega, če vam ustreza – jaz običajno malo pospravim po hladilniku.
Edino meni osebno je ljubše in bolj komot uporabiti testenine, ki jih ni potrebno kuhati.

meni je še bolj simpl, če namesto testenin za lazanjo uprabim navadne ( rezance, svedre,…), vse se lepše premeša, ni sicer estetsko je pa simpl.

Najprej naredim omako:

Prerpražim čebulo + česen, dodam meso, nato solim, dodam malo rdeče paprike in ostale začimbe (malo lovorja, bazilike, origana, majarona). To premešam in dolijem prbl. 1l paradižnikove omake ali pretlačene paradižnike, premešam in dodam še malo muškatnega oreščka ter po okusu malo vina. Lahko dodaš tudi malo peteršilja. Pustim da zavre….

Nato pekač namastim z malo olivnega olja in naložim eno plast testenin, na vrh omako in po omaki še pest sira….tako ponavljam do vrha. Na vrh zložim zadnjo plast testenin na posujem s sirom. To pečem prbl. 1 uro.

lp,

N.

Ja, recept za bešamel je pravi.
Pozabila sem omeniti – včasih dam v meso še korenjček – zelo popestri.

Še moj recept:

Meso: meso prepražim na čebuli, dodam zmiksane pelate, svežo papriko, naribano korenje, česen, malo peteršilja, origano, baziliko.

Testenine: vzamem vedno od Barille in jih dam v krop za cca 5 min

Bešamel (po moje): malo masla, mleko, moka, žlica kisle smetane, 1 jajce in malo vegete. Po želji malo bazilike.

V namazan pekač nalagam: testenine, bešamel, meso, nariban svež sir (običajno kupim od Ljubljanskih mlekarn nariban sir za pizzo ali testenine). Tako nalagaš v poljubnem številu plasti. Zaključim s plastjo testenin, bešamela in debelejšo plastjo sira. Dam v pečico za dobre pol ure.

ja kot so rekle, edino jaz sem imela recept, kjer meso in čebulo … juhaš e uro.

pa kupi testenine za lazanjo, ki jih ni treba kuhati.

itak sok od omake steče in se vse to potem peče v pečici. testenine so v tem primeru bolj al dente

kako bi bilo, če bi vse naredila že danes zvečer, jutri popoldan, ko pridem domov pa samo v pečico? Bojim se, da bi bilo presuho, ker bi se omaka, bešamel preveč izsušila?
Je že katera naredila tako, da je počakala do pečice v hladilniku?

No, jaz pa namesto testa dam palačinke, ostalo pa enako kot beba.

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Naredi malo redkejši bešamel, pokrij in v hladilnik pa po moje ne bi smel biti problem. Lahko pa narediš dvojno porcijo in daš eno zamrznit 😉 pa imaš še enkrat v dobrem

jaz delam mesno zelenjavne: dam eno plast popečenih jajčevcev namesto mesa, včasih tudi bučke

New Report

Close