Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mesna lazanja- recept

Mesna lazanja- recept

Sem gledala po netu in je veliko receptiv. Katerega priporočate?
Ali je treba testenine prej skuhat?

Testenin ne kuham.
Na pol kile testenin dam kilo mesa, 300g sira in po liter paradiznikeve mezge in besamela. Vse zlozim zvecer, dam v hladnik in naslednji dan pecem pokrito na 150-160 cca 40-45 minut, potem odkrijem, da se zapece.
Lazanja je socna, kremna, nam je edino taka dobra.

Testeni pripraviš kot na ovitku piše, jaz imam navadno take, da jih ne kuham. Ker nam je všeč, da niso presuhe pa vsako ploščico testenin kar “umijem” s toplo vodo pod pipo, ko zlagam v pekač. Recept pa poglej,kaJ se ti zdi, da vam bo všeč. Sama delam po svoje.

Tudi jaz liste splaknem pod vroco vodo. Saj na skatli pise ce se kuha ali ne (ponavadi ne). Namesto besamela dam zmesano jajce+ kisla smetana+malo mleka. Besamel mi ni vsec.

Kolko pa gre bešamela. Ravno tega ne znam naredit…:-(

1 jejce 1 smetano in deci mleka? Al daš več jajc?

1 jejce 1 smetano in deci mleka? Al daš več jajc?
[/quote]
1jajce+cca pol kisle smetane +cca 1dcl mleka, mogoce 1,5. Ne vem tocno, ker ne merim. Lahko das tudi vec smetane, bo pac bolj kremasto. Ampak to je za 400g paradiznika (1plocevinka), 400g mesa, testa kolikor pac pride, ampak ne porabim cele skatle. Spodnjo plast dam testo bolj na gosto, potem pa zlagam enega zraven drugega.

Kolko pa gre bešamela. Ravno tega ne znam naredit…:-(
[/quote]

bešamel je simpl in recept je na vsaki embalaži Barillinih testenin za lazanjo. na maslu (50 g) popražiš nekaj moke (50 g), postopoma, ko se gosti, zalivaš z mlekom (1 liter), začiniš (sol, bel poper, muškatni) in par minut pokuhaš. iz litra mleka je bešamela za en pekač lazanje.

nam sicer paše dat v šugo malo stebelne zelene in korenčka, med plasti pa tudi liste špinače ali blitve.

Hvala vsem.

jaz pa kar kupim bešamel v tetrapaku, pa mu nič ne manjka

polijem po lazanji in dam pečt

Jaz sem se tudi svoje cajte zelo obremenjevala s tem kako nardit besamel. Ampak cist brez veze. Delaj po obcutku. Jaz ponavadi ne delam velikih kolicin lazanje in torej tudi besamela ne rabim velko. Rabis pa maslo, moko, mleko (3m), sol, poper in muskat. Naredis zmes, ki mora bit srednje gosta.

New Report

Close