Mesna lazanja


Primorci in Trzacani recemo lazanji ” pastico”.Poglej na starejsa sporocila pod pastico Lara 13.2.03 .Tam je cela razprava z 19 odgovori.Za mesno lazanjo lahko dan prej napravis dober mesni ragu ,lahko iz dveh vrst mesa,pelatov,zacimb in kuhaj pocasi kar nekaj casa,da se vse arome dobro prepojijo.Tudi besamel lahko naredis prej,potem ga samo malo zredcis s toplim mlekom ali smetano.S parmezanom ne skopari.Ko bos nadevala plasti z ragujem,besamelom in parmezanom,naj bo na zgornji zadnji plasti kar precaj besamela,da se ne izsusi prevec.Nekateri dajo v pecico loncek z vodo,da izpareva.Jaz dam v ragu tudi malo gobic. Veckrat naredim vse prejsnji dan in pustim v pekacu pokrito v hladilniku.Naslednji dan dam v pecico,ni nobene razlike. Celo mislim,da se testenine se bolj prepojijo z omako. Sem ti kaj pomagala? Dober tek Sonja
