Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mesna lazanja

Mesna lazanja

Kako jo pripravite? Ker si mislim, da je z lazanjo kar precej dela, me zanima, kaj lahko pripraviš že v naprej (prejšnji dan )?

Lep hvala za odgovore.
Pozdrav,
Marjeta

Primorci in Trzacani recemo lazanji ” pastico”.Poglej na starejsa sporocila pod pastico Lara 13.2.03 .Tam je cela razprava z 19 odgovori.Za mesno lazanjo lahko dan prej napravis dober mesni ragu ,lahko iz dveh vrst mesa,pelatov,zacimb in kuhaj pocasi kar nekaj casa,da se vse arome dobro prepojijo.Tudi besamel lahko naredis prej,potem ga samo malo zredcis s toplim mlekom ali smetano.S parmezanom ne skopari.Ko bos nadevala plasti z ragujem,besamelom in parmezanom,naj bo na zgornji zadnji plasti kar precaj besamela,da se ne izsusi prevec.Nekateri dajo v pecico loncek z vodo,da izpareva.Jaz dam v ragu tudi malo gobic. Veckrat naredim vse prejsnji dan in pustim v pekacu pokrito v hladilniku.Naslednji dan dam v pecico,ni nobene razlike. Celo mislim,da se testenine se bolj prepojijo z omako. Sem ti kaj pomagala? Dober tek Sonja

Bolj preprosto (pa meni enako okusno) je, če bešamel nadomestiš s kislo smetano, v katero vmešaš rumenjak. Na vrhu pa mora obvezno biti omaka (ne pa testo, ker se izsuši).
Jaz ravno tako pripravim prejšnji dan, potem pa lahko dajo otroci v pečico (spečem kar v mikrovalovni)…

Hvala obema, zelo sta mi pomagali.

Marjeta

Če pa slučajno kaj ostane, se lepo zamrzne v alufoliji in v isti pogreje (odtajano) v pečici.

zivjo!

pa,meni najboljse,so Barilove plosce,ker jih ni potrebno prej nic kuhati,jaz jih namocim za 10min v vroco vodo,tako da so mehke-se lazje oblikuje!
dober tek!

New Report

Close