mesni fondi
Živjo!
Jaz sem za mesni fondi vedno narezala zelo tanke trakove mesa in ne kocke – pribl. 4 cm dolge in manj kot 1 cm debele (npr. jaz sem vzela bolj tanke zrezke govedine in purana in jih narezala na trakove). V fondi jih namočiš zgolj na hitro – ne moreš jih cmariti ne vem kako dolgo.
Jaz nikoli nisem mesa panirala, ampak sem ga samo narezala, pred tem pa dobro osušila s papirnato brisačo, da olje ni preveč špricalo.
Mi smo imeli za fondi vedno govedino (večinoma pljučno narezano na tanko in kakšen dan namočeno v olju), purana, kakšne hrenovke in veliko zelenjave (bučke, šampinjone, papriko) in tudi kocke sira (pri teh moraš biti še posebej previden, da jo res samo namočiš v olje in potegneš ven, da ne razpade).
Zraven nekaj omakc na majonezni osnovi ali kisli smetani …
In večeri so bili dolgi in zabavni …
uživajte
Zelo dobra je svinjska ribica, tisti tanek del kareja na vrhu, ki je enakovreden pljučni od govedine. Nareže se na pol cm debele rezine, še najboljše je, če je napol zmrznjen, da se lažje reže. Pri piščančjem fileju ni treba biti tako natančen, ker se zelo hitro prepeče, naj bojo pa tudi bolj tanke rezine.
Panirano ne vem, kako bi izpadlo, ker bi del dropin padlo na dno olja in se žgalo, fondi je pa bolj slow food. Je že brez paniranja dovolj nasitna hrana.
LP