Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mesni “foundi”

mesni “foundi”

Zdravo punce,
rada bi pripravila mesni “foundi” (ne vem če sem prav napisala), pa nimam idej, kaj ponuditi zraven. Mi lahko priporočate kakšne omake, priloge…

Hvala in lep dan vsem

gomar

Hej!

Malo sem brskala po iskanju za dve leti nazaj in nic nasla, pa vem, da je bilo ze pisano.
Sama delam raje sirov fondu. Mesnega nisem ze dolgo.

Omakce sem delala kar nekaj na pamet. Ker so nam vsec bolj zeliscne oziroma zelenjavne, sem najveckrat dala kar dobro paradiznikovo omako z raznimi dodatki: vcasih kak zmezckan slan filet, zmeckano tuno, oljke, kapre, zelisca in zacimbe.
Da se lahko tudi s tartar omako kaj narediti ali majonezo z raznimi dodatki.

Omake na bazi skute, olivnega olja, zelisc, cesen.

Zelo je odvisno od okusov. Vem, da sem pisala ze recepte za razne omake.
Pobrskaj se po tem; zdaj sama ne utegnem ( dve leti nazaj).

Upam, da se se katera oglasi: Lp Babi

Mogoče ti bo to kaj pomagalo

Hali

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Fondi (fondue) je bil pri nas ravno ta teden na mizi, ob obisku znancev, ki ne pridejo prav pogosto.
Poleg klasike (ajvar, etin namaz s papriko, majoneza, ketchup, gorčica) se lahko zraven ponudi tudi sočno francosko ali testeninsko solato, solato iz črne redkve in šampinjonov, ameriško solato (zelje, korenček, jabolka, majonezni preliv). Pa vse sorte variacij na liptaver, skutno-zeliščne namaze, tatarsko omako… Solato iz popečenih bučk ali melancanov, pečene paprike s česnom in peteršiljem.
Zraven pa več vrst kruha, mini žemljice, dober vinček! Njami!

lp tinca

Aja,prej sem pozabila še nekaj pripisat. Za novo leto smo jedli pri prijateljih fondi.Zaradi pomanjkanja časa,idej in receptov,je gostiteljica kupila razne omake,že narejene,mislim da jih je dobila na policah,kjer imajo mehiške,kitajske in druge zadeve. Ni bilo slabo… tudi kisla smetana s česnom in peteršiljem – doma narejena,ni bila slaba…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Zdaj sem se spomnila:

Vnuk je imel naraje nekaj pretlacenih orehov, oljk kisla smetana, poper, sol in drobnjak; zet tudi avokado, limona, vcasih sem pa kar pesto malo s kislo smetano razredcila.

Lp

Uh, še ena mi je prišla na misel, ki pa je ne delam prav pogosto, je pa zelo dobra.

Mer se veda ne vem, ker vedno delam na “uč”

Zmelješ v mlinčku za orehe dve pesti arašidov, lahko slanih, to potem zmešaš s speštanim trikotnikom gorgonzole, dodaš toliko sladke smetane da je lepo mazavo ali bolj tekoče za pomakat. Malo mora odstat, zelo dobro je tudi za pomakat mehiški čips ali tudi kot namaz na kruhke, če pustiš bolj gosto.

lp tinca

Pri tejle omakci od Tince so se mi pa kar sline pocedile. Bomo ob prvi priložnosti preizkusili. Mogoče bi bila dobra tudi z orehi, ali je že kdaj delala katera?

Pri nas smo pri fondiju pristali kar pri eni sami omaki, ker jo imamo vsi najraje in sicer:

1/2 majoneze (lahko manj)
1/2 kisle smetane – lahko tudi jogurt
drobno narezana čebula
kapre
peteršilj
nariban kuhan jajček
sol
poper
če je pregosto pa še malo mleka

Joj, ko tole berem, v mislih kar seštevam, koliko kalorij ima, pa še meso pečeno v olju ……..

Ampak je tako dobro :)))))

LP

New Report

Close