Meso iz juhe
– lahko mu dodaš mladi sir (feta)+ petršilj ali čebulo in kuhano jajce in narediš solato,
– lahko pa ga narežeš na zrezke (majhne kose) in ponudiš zraven špinačo in pire,
– lahko prepražiš čebulo, na drobno narezano papriko in paradižnik, vse skupaj dušiš, da se paprika zmešča, dodaš na koščke narezano meso, še malo podušiš in dobiš omako za testenine, ali pa omako za na riž.
Jaz ponavadi juho skuham v soboto in takrat jemo meso zraven praženega krompirja, kar ostane od mesa pa drug dan naredim kot goveje zrezke. So bistveno bolj sočni in mehki kot če bi jih posebej pekla, ker je meso poprej skuhano. Zrezke pa naredim ponavadi v čebulni ali grahovi omaki. Zelo preprosto in predvsem hitro. Zraven pa kakšen riž, da ni spet pražen krompir.
Lp
Meso zmelji, dodaj začimbe (česen, peteršilj, obojega precej), stepeno jajce, če je še presuho, dodaj žlico ali dve kisle smetane (masa mora biti lepo mazava). To namaži na vlečeno testo in zvij v tanke klobasice. Speci v pečici in še vroče nareži na kolobarčke. Moja mama jih uporablja kot jušno zakuho (daš na krožnik in poliješ z vrelo juho, kot palačinke), meni pa so super kar tako za jest. Tudi naši obiski jih imajo radi za grickanje ob pijački…