Meso v lidlu,spinu,hoferju?
a misliš, da je tuje meso kaj drugačno od slovenskega? živali futrajo več ali manj z isto hrano… izjema je mogoče edino bio meso.
Jaz od prvega dne kupujem meso tudi v Hofru, pa je vedno sveže. V vseh letih ni bilo nič narobe. V Lidlu je v glavnem nemško meso, so pa občasne akcije tudi slovenskega mesa. V Spinu je pa vse slovensko meso, zelo dobro, mesar ga sproti pakira. Še nikoli nisem dobila smrdečega mesa, razen v Mercatorju večkrat in v Tušu tudi večkrat. V Tuš ne hodim več že leta, v Mercator pa še, vendar nikoli po meso, ker je vedno staro, ga premalo prodajo in potem jim zasmrdi.
Jaz pa samo v Mercatorju kupujem meso, pa še to samo v enem, kjer vem, da mi mesar res 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da tako meso kot ga hočem in kjer mi tudi pove, da npr tega in tega mesa sam ne bi kupil ampak bi raj počakal recimo do srede ali četrtke (kadarkoli že dobi robo). Tako da res kadar imam namen kupit meso, grem pač v ta Mercator. Za Hofer in Lidl pa mi niti na misel ne pride, da bi kupovala pakirano meso. Za Eurospin pa sem enkrat to sicer doživela, vendar pa tudi slišala, da imajo v Sloveniji vso robo tako, da je treba v roku največ dveh dni uporabit zaradi pretečenega roka uporabe. Tako da meso odpade 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Ne vem pa kako meso imajo v Sparu in E.Leclercu
ah merkator, večina svinjine iz Belgije, Danske, Nemčije, Nizozemske………….samo še govedina zaenkrat slovenska. Ne vem kaj zmeljejo, ker na mletem piše, da je iz SI.
Dajte mal punce brat deklaracije, tud pri mesarju (največkrat piše vzrejeno v Nemčiji……zaklano v SLO), pa tudi iz Mađarske je že bilo v vitrinah. Večina pršutov, ki so iz našega Krasa tudi iz Lokev je pa Mađarskih. Zelenjava in sadje pri Merkatorju pa večina Španija in Nizozemska.
Pri Hoferju in Lidlu večina zelenjave iz Avstrije in tudi meso večinoma vzrejeno in zaklano v SLO.
V ELeclercu večina mesa slovenska vzreja in zakol, Špar pa ima že veliko uvoženega mesa ali uvoženih živali in zakol pri nas.
Jaz berem deklaracije, čeprav dvomim, da je vse res kar piše v vitrinah in na paketkih. Mislim, da nam marsikaj podtaknejo, samo da gre v promet.
Še Arvaj prodaja govedino iz Mađarske, goveje kosti pa iz SLO…ne moreš verjet!
Ah, kaj vse ne pojemo?
Jaz poznam Eurospin iz Itlije in vem, da je pri njih enak sistem: meso pride in ga sproti pakirajo, lahko greš tudi do pulta, poveš, kaj češ in ti zapakira tisti kos. Jaz s tem nimam problema, ker itak 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} meda kupim direktno od kmeta, 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa po štacunah in kar je “štacunskega” mesa je vse totalno ista pašta – bleda senca domačega mesa – žal!
Jaz pa v mečkator nikoli več po meso – že itak mi zgleda utrujeno, ampak zadnjič so imeli neko akcijo po cca 7 evrov/kg, prosim, če mi ga zmelje, gospod prijazno naredi, ampak zaračuna 8,5€. Vprašam, če se hecajo ali račujanjo 1,5 evra za faširanje??? pa mi pokaže znak na steni, da kao vse posebej mleto računajo po tej ceni. Sem mu rekla super, da vem, naslednjič mi boste pljučno sfaširali po tej ceni, a prou?
Ampak naslednjič me tako ali tako ne bo k njim, Leclerc je čez parkirišče, mesarji total prijazni in meso deluje veliko bolj sveže. Adijo, zarad mene lahko po deset ojrov nategujete folk.
spe lapate v tri… berite deklaracije, pozanimajte se od zaposlenih, ki tam delajo in jih dobro poznate, da vam povedo resnico, izvedeli boste, da imajo povsod sranje in dobro robo, torej gres po nekaj v eno štacuno, po nekaj v drugo, čisto v vsali štacuni je sranje, je ni brez tega!!!! Torej hvala bogu za izbiro. V lidlu imajo veliko mesa iz firme meso Kamnik…
a ne… madona… kaj smo vse jedli preden so uvedli sledljivost… je bil zmer dober mesek, tud ce je bil iz madzaros, begijski al pa avstrijski, zdej pa kar na enkrat to meso ni vec dobro, je boljse slovensko ceprav po okusu ni nic drugacno od tistih zivali nekje iz madzaros al pa belgije… vse futrajo z isto hrano, svinjsko meso je se zmer od svinje, goveje od goveda, piscancje od piscancev, kurje od kur edin tle mogoce lahk meso od kaksne mone poturijo sam da se proda…
Bi le dodala, naš pes mesa iz Eurospina, Lidla in Hoferja (piščanec) tudi od daleč ne povoha, smo mu dajali par dni za pored je raje jedel brikete.
Iz Eurospina nobenega mesa, Lidla nobenega iz Hoferja je pojedel govedino. Aha pa iz Mercatorja purana, kar odskoči.
Zakaj ne vem, samo tako je. Z razliko od mesarja, ko kupimo, tam pa navali, pa npr je tudi Perut Ptuj… kje je tu logika, res ne vem.