mestna optika
Mož ima ravno nasprotne izkušnje kot jih opisuje citroenka.S stekli sploh ni bil zadovoljen, še več naredili so mu popolnoma napačno dioptrijo kot mu jo je izmeril okulist.
Tja je šel po priporočilu okulista, za katerega smo kasneje slišali, da dobiva provizijo od njih glede na število pacientov, ki jih pošlje tja.
Sem še od marsikoga slišala kritike čez Mestno optiko.
Sta pa mož in hči izredno zadovoljna z optiko Clarus.
Mestna Optika Lj je katastrofa – in to je beseda, ki je ne uporabim zlahka! Bom obrazložil:
Imam 10 let stara očala, ki so kljub letom popolnoma super in sem z njimi še danes zelo zadovoljen! In niso bila kupljena v Mestni Optiki. Sem jim pa v Mestno Optiko nesel na minimalno rutinsko popravilo – zamenjavo nosnikov. Prvo in edino popravilo teh očal v desetih letih! Očala so imeli pri sebi 15 min, znotraj katerih so mi nosnike sicer zamenjali (ni pa se jim dalo očistiti maščobnih in prašnih ostalin okoli nosnih luknjic), so si pa vzeli čas da so mi iz neznanega razloga “popravili” ušesni del očal. In mi ta zadnji, pomembni del, zamolčali! Očala so mi doma dobesedno razpadla v momentu ko sem si jih nataknil na obraz. Šele takrat sem opazil da je ušesni del zalepljen skupaj, in to zelo slabo in zelo grdo.
Moja teorija je, da je serviser z očali pregrobo ravnal in jih polomil. Svojo napako je skušal popraviti, prodajalka pa mi jo je še zamolčala.
Očala sem takoj naslednji dan nesel popraviti in jih danes dobil nazaj. Svoje krivde niso nikoli priznali, prodajalka me je skušala prepričati da so očala bila razmajana in da so opravili korektno in pošteno popravilo. In da naj bom vesel, da so vse to opravili brezplačno. Mojih kontra argumentov in očitkov – ki sem jih naštel tukaj – ni želela slišati, na koncu me je želela prepričati še v to da 10 let stara očala sodijo v smeti, da naj bom srečen da so zdržala tako dolgo.
Nikoli več ne prestopim praga Mestne Optike, moja edina napaka je bila da nisem šel do optika, pri kateremu sem očala kupil – Optika Zajec.
Škoda, ki so v Mestni Optiki Ljubljanajo uspeli narediti v 15 minutah je tako velika, da so zdaj očalom šteti dnevi.
Tole sem jim mislil poslati pa jim mail ne deluje…
Pozdravljeni!
Glede na današnji telefonski pogovor o reklamaciji pošiljam svojo plat zgodbe o nakupu novih korekcijskih očal z datumom računa 16.11.2017 (CE-BLAG1-17001060) ter dobavo kakšen teden kasneje. S tem sporočilom ničesar ne terjam od vas. Tudi ne želim imeti več opravka z vami. Podajam samo svoj pogled nakupa za 356,84E.
Za nabavo v vaši optiki sem se odločil slučajno, ker sem se takrat ravno nahajal v Mercatorju Celje. Mimogrede, pred tremi leti sem ravno tu nabavil korekcijska očala z narobe izmerjenimi cilindri. Tudi kontaktne leče. Tri leta sem uporabljal narobno dioptrijo. Ja, tudi optiku se je zdelo neverjetno, ko smo pregledali novi izvid. Upam, da se bo tega spomnil/a.
Po okulističnem pregledu sem izbiral med borno izbiro moških okvirjev. Eden se mi je zdel kolikor toliko v redu (Benetton). Sem pa na okvirju na levi strani opazil manjšo plastično deformacijo. Prepričan sem, da jo je optik ob montaži leč tudi opazil. Pričakoval sem kakšno omembo glede tega, ampak je ni bilo. Ker sem bil v nekoliko enosmerni ulici (pregled narejen, leče dobavljene in zmontirane, nisem malenkosten) sem bi tiho in pač prevzel kar sem dobil. Žal.
Po treh mesecih uporabe je eden od držal ob snemanju padel stran. Ne bi rekel, da bi okvirji bili deležni ektremno slabega ravnanja.
Šestnajst dni po reklamaciji še ni bilo odziva, zato sem poklical. Odgovorili so mi, da so sicer nepopravljena očala že poslali na moj naslov ter da so prispele nazaj v optiko. Kaj res? Upam, da boste ob ponovnem pošiljanju priložili račun ter reklamacijski zapisnik.
Pa srečno!
http://www.optikas.com/domov.html
Jaz sem bila v optiki Oblak in zdravnik optometrist mi je res v nulo izmeril dioptrijo. Očala so noro dobra, ameriška, ki so istočasno lahko tudi sončna, stekelca so na magnet. Cena s popusti: okoli 500€ na obroke. Tudi jaz sem kupovala očala na internetu, samo nisem dobro videla z njimi. So pa bila cenejša.
Totalno nesposobni. K njim hodim že najmanj 4 leta in sem tam pustil vsaj 2000 €.
Lani sta mi odpadla vijak in vzmet in ko sem šel k njim, da mi popravijo, so rekli, da se ne da in da rabim nove okvirje. Seveda ti povejo vedno višjo ceno kot je realna in ti nato ponudijo nek popust, da se počutiš posebnega.
Danes se mi je zgodilo podobno, le da vijak ni čisto izpadel. Sem šel k njim, da mi ga zategnejo ampak niso naredili popolnoma nič.
Na poti domov sem se ustavil v optiki Pirc v Šiški, kjer so mi brez problema in vprašanj v cca. 20 minutah zamenjali in vijake in vzmeti.
Najbolj me je presenetilo, da kljub temu, da nisem njihova stranka niso zaračunali popolnoma nič.
Pa tudi meni so večkrat narobe naročili stekla, enkrat sem jih čakal več kot 1 mesec, ker so 3x naročili stekla z napačno dioptrijo.
Tako da ja treba je it še kam drugam in ne vztrajat pri istem, vem da sem neumen, da nisem že prej menjal optika.
Lp,
Tudi sama v Mestni Optiki ocala kupujem ze od zacetka, to je sedaj 15 let. V tem obdobju sem zamenjala 5 razlicnih okvirjev in da ne omenjam koliko denarja sem pri njih se dodatno pustila, saj sama naceloma preferiram uporabo lec. Na dopustu so mi letos ukradli ocala zato sem se kot ponavadi napotila v Mestno optiko po nakup novih. Naj omenim, da mi je gospa STOKRAT omenila, da imam okolisticni pregled zastonj le v primeru , da pri njih opravim tudi nakup okvirjev. Stokrat ji povem, da vse to vem, sem ze v sistemu, saj sem tu redna stranka. Naj se omenim, da sem ocala pri njih kupila ravno pol leta nazaj za njih pa odstela 500€. Od zacetka se mi je dioptrija na ocalih zdela napacna ampak saj oni verjetno vedo kaj delajo. No tokrat so mi namerili se vecjo dioptrijo in v roku pol leta so mi namesto cilindra 0,25 le tega izmerili 0,75, lece kupujem -3,50 in moj vid je z njimi izvsrsten. Seveda pa mo cisto nobena ocala v optiki niso bila vsec. Cutila sem pritisk prodajalke, ki mi je na silo zelela prodati kar ena ocala in tudi ko sem omenila, da mi pac nobeni okvirji niso vsec je njen odnos postal se bolj hladen in vzvisen. Med drugim sem tudi pri njej ze veckrat kupila ocala, prisla po lece in tak je odnos do stranke, ki pri njih nakupuje ze 14 let? Na koncu mi je listek z izmerjeno dioptrijo izpulila iz rok in rekla, da me bo ta listek kar lepo pri njih pocakal. Zakorakala sem iz njihove optike, ki me ne vidi vec nikoli. V Clarusu sem dobila cudovita nova ocala, njihova ponudba je vecja, osebje veliko prijaznejse in dosti bolj profesionalno- SAME POHVALE!! In najpomembnejsi del, dioptrijo so mi merili kar dvakrat in obakrat namerili -3,50 in astigmatizem 0,75 – skozi ocala VIDIM IZVRSTNO! V mestni optiki pa so mi pol leta nazaj namerili dioptrijo -4,25 in -4,50 ter astigmatizem 0,25-bolano… Same pohvale cez Optiko Clarus!