Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Metka Tekavčič (SD) ponovno nadzornica?

Metka Tekavčič (SD) ponovno nadzornica?

Čeprav izbor za nadzornike NLB še ni dokončen, veliko prahu dviga Metka Tekavčič, ki naj bi kot nadzornica NLB pred leti omogočila miljonsko nagrado Marjanu Kramarju.

PAHORJEV KAS LE PESEK V OČI, VLADA SPET KADRUJE POLITIČNO !

Premier Borut Pahor ni želel komentirati tega, da naj bi se v ožji izbor za nadzornico Nove ljubljanske banke uvrstila Metka Tekavčič. Ta je banko sicer že nadzirala, in sicer od leta 2001 do 2005, in takrat naj bi med drugim Marjanu Kramarju omogočila milijonsko nagrado.

Pahor tudi očitno nima vseh kolesc v glavi tako, kot bi morala biti.

no……ker na tem forumu prevladujejo predvsem teme o komunistični revoluciji in njenih posledicah, nikar ne pričakuj na tole prevelik odziv……

Kje ste sedaj vsi tisti, ki ste volili to vlado in se zaklinjali, kako jo boste znali kritizirat če bo treba????????

na žalost ali srečo je imel JJ samo en mandat in grehi starih- novih voditeljev države še niso poniknili v never never land……..

Pahor bo pokleknil in Tekavčičeva bo lepo tam, kjer so ji njeni botri obljubili, da bo…….sve se plača, sve se vrača……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Hja, to privržencem vladnega “trojčka” (četvorčka) ne ustreza. Zato tudi ne komentirajo. Zanimivo je tudi to, da je afera Patria “poniknila” v neznano. Ali niste več zainteresirani, da se stvar razišče in se s prstom pakaže na krivce?! Pa Cviklova fotokopirna afera – kje so dokazi? Pa Pahorjeva predvolilna obljuba »…dajem tudi tukaj pred ljudmi obljubo, da ne bom zamenjal niti enega človeka na javni funkciji, če ne bo utemeljenega suma, da ni dobro opravil svojega dela. Niti z eno besedo ga ne bom vprašal, kateremu svetovnemu nazoru ali politični opredelitvi pripada.«

Vsa trenutna vladna politika je le farsa oz. kako čim dlje ostati pri koritu ne glede kako bodo delavci in upokojenci preživeli iz mesca v mesec z mizernimi plačami in pokojninami

ma hudiča a nisi ravno ti vpila, kako si drznemo kritizirati vlado, katero smo volili, kaj sedaj, a je prišel čas da jo lahko, al kako???

aha, sedaj ko ti misliš da dela vlada slabo, bi ti pa vsi morali kimati!!!

ne strinjam se z njegovo potezo, ampak hkrati pa je ime JJ-ša možnost 4 leta da bi popravil pogodbo, kolikor vem, je veliko njegovih nadzornikov vedelo za to!!!Bolj kot ta miljon me skrbijo krediti, ki jih je banka talala v času vladavine tvojega idola!!!!

še vedno bi izbrala isto stranko, kjub mlahavosti te vlade in še vedno se mi zdi boljša izbira od prejšnje, a je zadost, a bi rada še kaj več!!!

ninej…….samo spomniti sem želela nekatere…..ampak nekaterim je ljubši JJ (kot večni zoprnik)…in potem nekako pozabijo, da imamo novo vlado….če pa se že spomnijo, da je nova vlada, pa vse grehe, ki jih stori, vsa nesposobnost, ki jo pokaže, pade po neki čudni logiki na JJ (pa ga ne branim, daleč od tega….ampak tole je že PATETIČNO)…..

dej ninej, tvoj zadnji odstavek….naštej mi pet stvari, ki ji je storila v dobro nas davkoplačevalcev (poudare v dobro NAS DAVKOPLAČEVALCEV)……….me res zanima v čem je ta vlada boljša (razen če izvzamemo non stop kregarije v koaliciji….kle definitivno vodijo pred vsemi dosedanjimi vladami)….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Kaj ne komentiramo? A sem komentirala Pahorjeva narobe obrnjena kolesca ali nisem? Ampak to, da so njegovo narobe obrnjena, še ne pomeni, da so Janševa obrnjena prav. Afera Patria pa ni poniknila v neznano, kot je nekdo zgoraj napisal. Očitno ta nekdo ne spremlja, kaj se dogaja v naši državi, če lahko napiše, da je afera Patria izginila. Ta država bo pa tako ali tako propadla.

hahahaha….al me občasno nasmejete……torej se gremo al so bolj narobe obrnjena kolesca od Pahorja al od JJ…pa dajte si že enkrat dopovedat, da JJ s to vlado nima nič…..res ste patetični….JJ je volitve izgubil….

in ne afera patria ni poniknila, afera patria se je sedaj celo preslila k našim najljubšim sosedom……in če koga, mene zelo zanima zaključek vseh teh štorij te afere……..ampak finci delajo francoze:))))))nekaterim v Slo pa to zelooooooooo odgovarja…..

Nima Janša s tem sranjem zdaj nič, to je res. Se pa vlečejo še v današnji dan posledice enih njegovih umotvorov in imajo strašne posledice, kot bodo imele strašne posledice te bedarije, ki se jih ti gredo zdaj. Obupni so vsi, to je vse ena velika mafija.

fejst leva…ne zmerit, vendar Slovenija kot država, se ni začela z JJ leta 04….začela se je že daleč prej in tudi posledice vlad pred JJ čutimo še sedaj………..je pač bolj priročno lajnat, da je za vse kriv JJ v mandatu 04-08….ali imamo selektiven spomin?

Sem jaz napisala, da je za vse kriv Janša, a sem? To je vse ena mafija in vsi skupaj so povezani, okej? Se sicer fajtajo, kdob bo dobil večji kos pogače, to že, vejo pa, da morajo držati skupaj, da bo pogača njihova. In vsi lepo molčijo o vseh svinjarijah. Ker to je tako, če bo A razkrinkal B-ja, bo tudi B imel kaj za povedati o A-ju. Enako je s C-jem, D-jem, E-jem in tako do konca abecede. En bo povedal, kdo je pokradel to firmo. Potem se bo ta maščeval in povedal, kdo je švercal orožje. Na koncu bi šli vsi v paketu v zapor. Tako pa nobeden ne gre. Masla na glavi imajo pa vsi ulalalala!

drži fejst leva….ti tega nisi lajnala (so drugi, ampak pustmo stat:)))….ampak je pa priročno a ne? vsega je kriv JJ:))))))))…

Lastninjenje firm se je začelo že tako po osamosvojitvi SLO……..celo vedelo se je, da če v firmo pride določena oseba, da bo konec s firmo (imenovali smo jih POGREBNIKI), firma bo šla v stečaj in se lastninila……..takrat to niso imenovali tajkunizacija….imenovali so to TRANZICIJA…….kar je ostalo pod državnim varstvom, pa se je s pomočjo bančnih kreditov olastninilo in se poimenovalo tajkunizacija……..

Tranziciji jaz pravim kriminal. Uničevali so firme, da bi jih lahko potem pocenili kupili (že samo zemljišče je bilo vredno 10 krat več, kot so za firme dali), ljudi pošiljali na zavod in v breme davkoplačevalcem. Nobeden jih ni zaprl, nobeden od teh ni bil zaprt. Nobeden ni vprašal, kako lahko Duhovnik s profesorsko plačo skoraj kupi Litorstroj, čisto malo mu je zmanjkalo? Že samo zemljišče je bilo vredno celo bogastvo, če nič drugega ni bilo vredno nič. V tistih starih časih so te vsaj prišli malo povprašat, od kod ti toliko denarja, danes nobeden nobenega nič ne sprašuje, banditizem.

Vidim, da te spomin služi……sedaj pa samo prečekiraj še vsa imena politikov, ki so takrat (osamosvojitev pa do 2004) bili v vladi…..in verjamem, da te bo malce zmrazilo………

V sosednjem mestu, so določenemu gospodu znanemu kot pogrebniku, dobesedno prepovedali vstop v firmo (revolucionarno dejanje za takratnji čas)….sedaj pa je gospod na čelu enega od medijev, ki v našem prostoru ni tako nepomemben………

Na oblasti je bil, kdor je bil. Jaz vem, zaradi koga je moja familija imela največ težav. Tri imena: Duhovnik, Bavčar in Peterle. In zato mi gredo ti trije najbolj v nos. Vsak pa zase ve, kdo mu gre v nos.

Ne moreš ti tega razumeti in nikoli ne boš mogla, teh stisk in strahov, tega ne poznaš, nisi doživela in ne razumeš. Stiske ene mame, ki jih Peterle na teveju grozi z zbiranjem podpisov in jih je tudi začel zbirati, pa so ga potem ustavili, da bo pol milijona ljudem vzel državljanstvo. In če ga tebi, kaj boš potem? Pustila moža, pustila otroka in šla? Neko revizijo se je on hotel iti. Ja, saj potem bi ta državljanstva vračali po neki svoji presoji, ki bi bila bogvekakšna. Živi ti v tem strahu nekaj časa, ko ne veš, kaj bo, če ti vzamejo državljabnstvo in moraš tukaj pusitti otroka, ki hodi v šolo in moža. Zraven ti pa še Duhovnik vsak dan odpusti sto sodelavcev. Ja, se je za mojo mamo vse dobro končalo, tako z državljanstvom kot s službo, ampak hej!!! Misliš, da jaz tega nisem pozabila, da se jaz ne spomnim tistih pogovorov med mamo in očetom, tistega zaskrbljenega maminega obraza, tistih stisk? Misliš, da jaz desničarjev ne maram kar tako za brez veze? Ne, z dobrim razlogom jih ne maram. Pa dobro vem, da so levičarji enaki lopovi, bom vedno volila levico in nikoli desnico.

sem pa doživela stiske ene žene, ki se je morala zgovarjati zaradi prošnje za potni list in pisma iz tujine….zagovarjati se je morala tako na postaji milice, kot na centrali partije v mestu…..in tole tvoje skrenjenje iz neke drug teme na državljanstva….ne vem…..pa bom vseeno napisala, je PATETIČNO………..koliko let je bia katera od opcij na oblasti od samostojnosti…katera je kaj naredila????????? (zanimivo je, da se ve, samo katera kaj ni naredila a ne?????)

me pa vseen zanima tale silna Peterletova grožnja, bi prosila za kakeršenkoli link…….

Mi nikoli nismo bili na policijo, pa smo vsak teden dobili po več pisem iz tujine, tudi dolarji in marke so bili v njih. Pa smo vsako leto imeli dva meseca (ne mi, babica) na obisku sorodnike iz Amerike. Mi pa sorodnike iz Nemčije. Pa potovali smo, v to isto Ameriko in Nemčijo. Nikoli se nismo za nič zagovarjali nikjer.

Link tega zbiranja podpisov sem enkrat že iskala, ampak ga nisem našla, ker nisem vedela, kaj točno moram vtipkati. Vem pa, da moja mama ne laže, ko pravi, da je že začel zbirati podpise, ampak so ga ustavili. Hotel je vsa ta državljanstva preklicati oziroma vzeti nazaj in presojati vsak primer posebej.

Takole bom rekla….moja mamaje definitivno šla na zagovor zaradi pisem, ki jjih ji je moj oče pošiljal iz tujine (služba pač)….da ne govorim o tem, da so bila pisma vsa dosledno odprta…..na zagovor je šla tudi zaradi prošnje za potni list……
predvidevam po tvojem pisanju, da si kar nekaj mlajša od mene….prav tako tvoji starši…….
Aja….zadeva pa se je dogajala med leti 1965 in 1970……..

Ja, sem mlajša od tebe, ampak naši ameriški sorodniki so prihajali vsako leto že tam od leta 1958 dalje. Vsako leto. Nosili dolarje, darila, viseli tukaj celo poletje. Pa nobeden ni nikogar klical na zagovor, kaj se počne. Da ne govorim o tem, da je mož babičine sestre sodeloval z Nemci in so zato oni tudi pobegnili v Ameriko. Bi človek mogoče celo pričakoval, da ga bodo prišli kaj vprašat, ko je bil že tukaj, ampak ga niso. Jaz ne vem, kakšne probleme ste vi imeli. Pa to s cerkvijo. Ena sestra moje babice je bila trikrat na dan pri maši in zdaj ne zajebavam, trikrat na dan. Ji tudi nobeden ni nič hotel.

Jaz sem imel pa sorodnike v VB pa sploh nisem vedel za to.
Mi nihče ni upal povedat. Pa ni šlo za nikakršne sodelavce ali simpatizerje okupatorjev, au contraire… 🙂 Samo za kolaborante komunistov, ki so pakt tito-šubašič vzeli zares.

Ne vem jaz, v kakšnih familijah ste vi živeli, da ste si med seboj skrivali sorodnike in so vas zaradi pisem klicali na policijo. Moja mama in oče sta potovala po Evropi, oče je vedno govoril čez oblast (saj še danes) in tudi v vojsko nikoli ni šel (se je vlekel ven na neko poškodbo noge, ves ta čas pa hodil smučat). Meni so te vaše zgodbe znanstvena fantastika.

hahaha, v naši vasi pa jih je več kot pol delalo v Nemčiji, pa so se popolnoma prosto gibali iz države v državo, hodili na dopuste, nosili dinarčke (s katerim so zidali hišice), darila, pisali pisma itd-. Ti šment, čudn, da nikoli v naši vasi ni strašila milica in ljudi vozila na zagovor!!!!:))))))))))))

Dej ga no lomit no, brihtna buča.
A kar pol vasi je delalo v Dojčlandu?
Zakaj pa, ko je bil pa tukaj tak raj na zemlji? In so vsi imeli delo ter si s proletarskimi plačami zidali gradove?

Kako grejo pa tvoji glupi ideali o čudovitem socializmu skupaj s polovico vasi na “začasnem delu” v tujini? Če ti to ne da mislit, pol pa tud ne vem…

hehehe, veš taktrat je bilo tako, če si želel boljšo pa večjo hišo,pa če si si želel tanartabolš traktor, pa tanartabolš avto, hmm si šel tujino, si zaslužil in si imel v 5 letih vse! Če pa si delal hišo z delavsko plačo pri nas, si jo pač delal 10 let, pa nisi imel tanobel avtomobila, ampak si mel fička! Hehehehe, veš želje so različne tako kot danes, samo s to razliko, da danes le malokdo lahko sanja o svoji hiši še o stanovanju ne more, včasih smo imeli sanje vsi in smo jih lahko realizirali!!!

ni bilo vse idealno, bilo pa je bolje kot danes, definitivno, pa se ti lahko vržeš na zobe, veš pa tud milke mi ni mankal, so mi jo nosili sosedje, pa kindr jajčka tud, a veš vse to z delavsko plačo mojih staršev, pa odskočno desko tud, ki mi jo je zagotavljal sistem, a bi rad še kaj!!!!:)))))

hehehe, kaj od tega si danes lahko privoščita dva delavca s plačo 500€, za kolk ceglov je, mal si zračunaj, pa še stoške življenja odštej, pa da vidim v kolikih desetletjih sta sposobna kupit vsaj garsonjero!!!

New Report

Close