Metoda all on 4 DA ali NE?
Kot so ti že napisali – mnogo bolj strokovni in specializirani so za določene posege na nekaterih hrvaških klinikah, kot pri nas. Tudi medtoda all on 4 je ena izmed njih. Je pa to bolj zahteven poseg, čeprav ne izgleda tako.
Pred izdelavo tudi all on 4 je pametno naredit še rentgen obeh čeljusti s 3D CBTC rentgenom, če ti tega še niso naredili – imajo ga vse tadobre hrvaške klinike, upam da tudi tvoja izbrana – le tako se bo vedelo, ali so kosti zdrave in primerne za poseg.
Pri nas je problem, ker ZZZS krije samo klasični rentgen, s katerim se pa lahko spregleda marsikatero stanje na zobni kosti, obzobnih tkivih in zobeh.
3D CBTC rentgen pa to pokaže v zgodnjih fazah takoj.
To je pa zelo, zelo drago. Morda poznate kje, kakšnega zobarja, ki niso tako dragi?
[/quote]
tukaj imaš še slovenskega ponudnika, za primerjavo – se oglašujejo:
tukaj imaš še slovenskega ponudnika, za primerjavo – se oglašujejo:
Morda je bi že kdo od vas za ta poseg v Sloveniji?
Ste zadovoljni? Kaj pa cenovno?
All on 4 baje ni vedno najboljša rešitev, saj se proteza še vedno lahko maje, zato nekateri zobarji priporočajo all on 6 ali še kakšno drugo varianto. Meni je moj zobar svetoval pregled pri enem od teh, ki to delajo, saj bi vnaprejšnje podajanje cen lahko precej zavajalo. V plus al pa minus, tako da me on ne bo strašil s cenami. Zdaj pa še cincam ali ostati na navadni protezi ali dat par jurjov za ta all on 4. Gledam zdaj https://www.ezobozdravnik.si/all-on-4-zobna-proteza-na-implantatih/, in morda pa zberem pogum in grem v akcijo.
Imam že eno leto v zgornji čeljusti in sem zelooo zadovoljna. Takoj po operaciji so mi dali fiksno protezo in cez nekaj casa se novo kvalitetnejso. Cena 5200€ v kateri je vkljucen 3dCt, puljenje preostalih zob, implantati, kontrole, skrataka super izkusnje. Op je trajala 2h in je samo 1dan bolelo oz semogla jemati ibubrofen. Pa se lepo narejeno, skladno z mojim obrazom.
Imam že eno leto v zgornji čeljusti in sem zelooo zadovoljna. Takoj po operaciji so mi dali fiksno protezo in cez nekaj casa se novo kvalitetnejso. Cena 5200€ v kateri je vkljucen 3dCt, puljenje preostalih zob, implantati, kontrole, skrataka super izkusnje. Op je trajala 2h in je samo 1dan bolelo oz semogla jemati ibubrofen. Pa se lepo narejeno, skladno z mojim obrazom.
Zobne vsadke po metodi all on for, so mi vgradili v zobozdravstvu Gros v Radečah. Pred tem so mi odstranili štiri preostale zobe. Opravljeno strokovno. V 24. urah sem dobil začasne zobe. Prvo noč sem prespal v njihovem apartmaju, naslednji dan pa z novimi zobmi odšel domov. Zelo kvalitetno, priporočam. Kar se tiče bolečin pa takole: sam poseg načeloma ni boleč. Jaz sem imel nekaj bolečin, ker je bil v odstranjenih zobeh že karies in inekcije niso najbolje prijele. Po posegu dobiš protibolečinske tablete. Jemlješ jih po potrebi, bolečina je prisotna nekako dva tri dni. Pojavi se odteklina, ki jo hladiš z hladnimi obkladki, moraš biti vztrajen, mine peti dan. Nekako po tednu dni si nekako že v normalni funkciji, po 10 dneh, ko odstranijo šive, pa se ti življenje normalizira. Naslednja dva meseca ješ bolj mehko hrano in paziš ne ugrizneš na polno.
Adriadent Reka. Super so, cene imajo javno objavljene. Sposobna ekipa, prijetni prijazni..