Mi je žal…
s prehladnimi obolenji, vročinami, astmatičnimi napadi in podobnim, kar je podaljšalo marsikatero noč in mi naredilo brez števila sivih las……….
Vem, da ti obkladki zmeraj pomagajo in še boljše počutje prinesejo…….
Moje počutje pa se je, tako včasih, pa tudi še danes, velikokrat ravnalo po tem, če je bilo z otroki vse lepo in prav, ali če ne……….:-)))
Stelčka,ker imam na žalost izjušnje od vročinskih krčev…..sem se podrobno naučila pravo zbijanje vročine..
delamo namreč napake…
Ohlajat je potrebno predel okoli prs,prsnega koša..To narediš tako,da otroka zavijaš s plenico okoli prsnega koša.Tam kri ob povečani temperaturi dobesedno vre…in ko nastopi najhuje tist vročinski krč,kri zavre še v možganih….Mogoče se kruto sliši..apak tisto hladni obkladki na čelo oz.noge ne pomaga čisto nič….
Tak da hladi predel prsnega koša…Močno ga čez plenico zavij še s suhimi brisačami in pokrij z odejo.Plenica je ob taki temperaturi v momentu čisto vroča ..To naredi parkrat in pazi da ga ne prehladiš…In čisto iskreno,ja raje pokasiram kako pljučnico,kot pa vročinski krč..Ma je tak hudo to stanje…..da ni za opisat….
Drugače pa sem v vsem tem spoznala,da dajemo premahjno količino sredstva za znižanja..V bolnici sem videla na lastne oči,kake doze dobijajo otroci…In stvar zagrabi šele čez uro in pol…prej nikakor…
Tak da moj recept…daj žličko in pol paracetamola……vzporedno ga hladi z omenjenim hlajenjem ( otrok naj bo od pasu navzdol,čim manj pokrit celo nogice mu lahko masiraš,,,( navzven seveda).če ne pomaga,potem boš morala vzeti močnejše sredstvo za znižanje–svečke voltaren…polovico svečke za njegovo starost..al še manj…..In tako bo sredstvo resnično zagrabilo..V ritko….
Stelči ti mene kar pokliči,če lahko pomagam sam reci…res se diplomirala z vročino. Mirne živce in predvsem razmaki med zdravili naj bodo 4 ure….SREČNO!!
Hvala za vse napisano. Danes je sicer bolje….eh…saj mora bit po vseh svečkah, ki sem mu jih zgatila v ritko…:))) In pa seveda kopelih…. V kolikor se poslabša bom poslušala tvoj nasvet…. Aja…in v kolikor te bi še kaj rabila…..hm…….kam te pa lahko pokličem???
Oz. mail v profilu je pravi? Ti lahko pišem tja?
CMOKA in še enkrat hvala….
Ej Nikita…..
sej sem rekla, da sem bila slabe volje zaradi ta malega…
Drugače pa………..ja……..včasih paša gledat kako TV limonado…pa tudi tle gor kaj takega prebrat….sam včeraj enostavno ni bil moj dan… In sex v mestu………hja…………včasih se je res za nasmejat….ampak včasih so gor take bedarije, da ne veš al bi se jokal al smejal………
Akcija??? Tisto pa itak………..he,he,he:))))))))))))))
Kako si kaj Niki?
Mail je pravi ja……in mislim da ti tudi telefonske nau problem dobit.Saj veš koga moraš le spomnit na to?!!
Drugače pa,ja so bogi,ko jim tele svečke sluznico čist izsušijo….malo bolj na debelo ga namaži večkrat na dan čisto tam ob ritki( sej veš ne kje)…
Drugače pa..ja super sam da je bolje….držim pesti..pa čim več tekočine naj pije…..