Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mi kdo svetuje kak trpežen napihljiv kajak ali kanu, ampak spet ne profesionalnega?

Mi kdo svetuje kak trpežen napihljiv kajak ali kanu, ampak spet ne profesionalnega?

Do zdaj smo imeli 25 let češkega – Barum, ki se je super odrezal, zdaj pa je nekako svoje odslužil, ima luknjo, popravili smo ga za silo. Želeli bi nekaj podobnega, trpežnega – ne vem, ta je bil nekaj med gumo in plastiko, skratka super. Gledalo smo te intex zadeve, pa so videti slabi – čisto plastični. Sedaj gledamo Sevylor Rivera (dvosed) za približno 160 € ali Tahiti (trosed) za 199 €. So ti kajaki OK, so trpežni – jih ne preluknja vsak kamen, na katerega nasedeš? Še kaka druga ideja v tem cenovnem rangu?

Omenjenih ne poznam, mi imamo Pathfinderja že nekaj let in smo izredno zadovoljni. Imamo ga za na morje, reke in jezera in se zelo dobro obnese. Tudi ostre skale je že preživel, ne samo peščenih plaž. Imamo pa takega za dva odrasla oziroma odraslega in dva otroka.

Prijatelji so ga pa pred kakšnim mesecem kupili v Decathlonu in so zaenkrat tudi zadovoljni.

Za okoli 200€ zna biti viamare oz. Pathfinder najboljši.

Za 200 eur ne morete kaj dosti pričakovati od kajaka.
Profesionalni se pa nad 10.000 eur začnejo.
Jaz imam od napihljivca Ottawa Sewylor pa mi je top.

Kateri je boljši – trpežnejši – viamare oz. Pathfinder ali Sevylor Tahiti?

New Report

Close