Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mi ljudje smo kot morje.

Mi ljudje smo kot morje.

Dober večer zbrana družba.

Ja, res je, danes sem prirogovilil nazaj.
Nisem več normalen.
Vsako leto sem po dopustu bolj sesut.
Da ne bo pomote…psihično.
Ker sem moral nazaj.
Ker se počutim ujetnik….ker sem tipičen morski človek, ki živi na celini.
Mediterraneo….s premalo mediteranske klime.
Ko vidim veliko vodo se umirim in sprostim.
A moram živet tu, kjer sem doma.

Sorry…čez par dni sem vedno boljši, ko mine.
Takrat bo tudi kaka pikantna zgodbica…kako je bilo, ker je danes nisem sposoben.

Imam luskavico in po tednu dni mi je mrknila najman 80 odstotno.
Od morja…sonca…soli…Strunjana…sprostitve, ipd….

Ko bojo moje gnezdo zapustili moji ptički, bom brez dvoma nekje v Slovenski istri kupil kmečko hiško s pogledom na zaliv…in se preselil tja.
In hodil zjutraj na kapučin in po solato na Piransko tržnico…

Trenutno pa se ubadam z bednim občutkom, da garamo 345 dni v letu….da smo lahko 20 dni s tistimi, ki jih imamo radi…pa še takrat moramo prisilno mobi ugasnit. Če je to napredek in pravo življenje, potem bi bilo res mogoče bolje pustit vse in it strgat sol skupaj v Strunjanske soline.

Hvala vam vsem, ki ste se oglasili, vsem ki ste pisali…vsi dobiste vse nazaj.
Samo…jutri grem res za botra mojemu necaku Erazmu…na njegov krst, in potem ponedeljek no comment glede sluzbenih obvez in zadrzanosti.

Enkrat sredi drugega tedna pa…ako bog da…se vrnem malo bolj razpoložen…..

Lubčke vsem in za vse.

Šaško.

********************** Šišam, brijam, zube vadim !

Saško… ma se popolnoma strinjam z vsem napisanim… zadnjič ko smo bili v Strunjanu, sem razmišljal prov to… da bi človek kar pustil vse skupaj in šel strgat sol .. tja dol 🙂

Ampak… mislim, da je vseeno tud tko lepo kuker je… je že za kej dobro tako a ne 🙂

Dobro jutrio in.. se beremo enkrat ja.. tud še drug teden in nato … možgane in mobi na off!!

Čau Saško, čau hmajna 🙂

Saši , tole je naslov pesmi skupine Faraoni….poznam…
in veš kaj…tako te čutim v teh tvojih besedah :))ravno zato oprosti , ti ne morem replicirati…bom drugič……
Veliko veš , mi pomeniš !

Zajček !

Ravno njih sem imel v mislih ko sem napisal naslov.
Oziroma klaviaturista Ferda, ki je bil njihov od začetka…35 let torej.
In je umrl ko je šel na Triglav prejšnji teden in so mu Faraoni tako posvetilo v slovo v Primorskih novicah napisali, da sem jokal ko sem bral.
Je bil v petek pokopan na Piranskem pokopališču.

Mene full stvari, full zgodb dol vleče.

Cmoka zate srce.

Sevede je lepo Jani, ampak sej veš…pridejo momenti ko bi vse to kot je zdej poslal v kurac. Ampak pustimo zdej to….tebe talepše še čaka :))))

Čau Jani.

HI, SAŠO!

Se enkrat hvala, da si se, takrat ko ti je bilo najlepše, spomnil tudi name! Sicer sem to že napisal pod temo “srcki” nekje spodaj. Uf, pri tem sem mimogrede “svašta” izvedel. Moral bi sicer sedaj tam odgovorit, predvsem tistim, ki so razumeli moje sporočilo. Pa se mi to zdi kot Sizifovo delo. Iz vrha se kamen vedno skotali v dolino! Tisti ki jim bi bil odgovor namenjen, ga ne bi zaradi odsotnosti mogli ali utegnili prebrati, od novincev pa tako ne smemo pričakovati poznavanja starejše zgodovine.. Vseeno naj se tu javno zahvalim VSEM za vse izrečene lepe in prijazne besede; predvsem pa ljubemu zajčku, preudarni in skrbni Mariči, najbolj stalnemu mušketirju Janiju, nekoč vihravi in danes umirjeni muci in nagajivo sprevrženi severnici…

Uf, kako prekleto normalen si! Ravno to, da si vsako leto po dopustu psihično sesut, je kazalec tvoje normalnosti. Dobro, jasno je , da management tvoje firme od tebe sedaj pričakuje se vec dela! Hmm, a imas se isto šefico?

He,he, he.. morsi clovek na celini? ! Priznam, da sem tudi sam, kljub še mnogo bolj celinski priraščenosti, to tudi sam veckrat to občutil. Tudi mene umiri in sprosti velika voda.. Komaj čakam, da jo vidim, občutim in okusim.. In tudi jaz moram živet tu, kjer sem doma…

Bemti, kaj ne poveš glede luskavice.. Hmm, velika slana voda tudi pri meni ucinkuje enako..

Moji ptički že po malem zapuščajo gnezdo.. Seveda jim ostaja gnezdo še za varno utočišče. Pa vseeno bo še nekaj let bo najbrž treba intenzivno skrbeti zanje..Joj, kmečka hiša s pogledom na zaliv, bo pa meni ostala le pravljična želja. Ob svoji plači pridem komaj do konca meseca, zato ni šans za kaj takega.. Ti si mlajši, imaš več energije in moči in tudi časa za uresničitev cilja, zato ti bo zagotovo uspelo..Zares sem prepričan v to! Morda se kdaj celo srečava na piranski tržnici; ti kot skoraj pravi domačin in jaz kot ostareli turist s palčko, hehe.. Namest kapučina, bova spila kaj konkretnejšega, hehe…

To, da garamo da garamo 345 dni v letu….da smo lahko 20 dni s tistimi, ki jih imamo radi je golo dejstvo, ne gre le za občutek.. Žal, se od solin danes ne da preživet..Strganje soli v Strunjanskih solinah poznam, vsi govorijo med delom le italijansko!.. Hmm.. Sploh skusam spremljat, kaj se godi tam doli.. Mimogrede, a si prebral zgodbo o noseči Izolčanki, ki ji je pred nekaj dnevi spodrsnilo pri Križu nad Mesečevim zalivom?..

Pa še to; Vedi, da imam shranjenih nekaj tvojih stavkov, ki so me zadeli v srce.. Gre za misli, ki jih sam vseskozi nosim v srcu, pa jih nisem znal tako konkretno izrazit kot si jih nekoč povedal ti.. Odgovor nanje bi bil lahko pravzaprav moje pojasnilo Sprevržencu..Ta je iz ta pravega testa in ima nekaj čisto tvojih značilnosti, hehe..Sicer pa ga ti bolj poznaš…Čeprav si to takrat namenil le ozki skupini prijateljev, menim, da že zaradi realnosti življenja naslednji vprašanji zaslužita objavo na forumu. Konec koncev gre za časovno distanco skoraj dveh let in upam, da boš še spoznal svoje besede, hehe.. Torej:
” Ali imam te forume zaradi svojega veselja, zabave in sprostitve, ali mi je to
osnovna okupacija, zabava in sprostitev?
Ali naj bo to dopolnilo mojemu življenju, ali naj bo glavno polnilo, mašilo, pa
če ga ni, nastopi tesnoba in žalost?”

AMEN!

ps: A morda veš, kje se sedaj klati naša “lisička”? Zdaj, zdaj bo menda vpis moških in ženskih prostovoljcev v SV.. Glede na njeno naravo, bi lahko tudi tja zalutala, hehe. Sicer pa ne vem, a bomo v NATU še imeli konjenico? Ti bi to moral vedet , že zaradi čina!

Ljubezen je drugo sonce, ježek

… v gmajni ima svoj kvartir …

… še vedno ga ima , precej pa se zateka tudi v kletko . Tam je našla nekaj biserov , ki ji pomagajo , da se ji življenje zdi lepše in da popolnoma ne izgubi vere v človeškost, iskrenost .. no , kar je takega .
Dragi moj prijatelj .
Dobro veš , da ti sledim po forumih in te zelo pazljivo in natančno prebiram ( tudi med vrsticami 🙂 Enkrat sem ti nekaj skušala razložiti , čakala sem tvoj odgovor in pojasnilo … no , nisem še obupala in glede na vse besede , ki sva si jih že povedala – še vedno potrpežljivo čakam :)))

Ježek. Prijatelj. P…
Veš , vedno manj je ljudi , ki jim povem vse o sebi . Vedno znova in znova spoznavam , da sem še vedno naivna deklica , ki verjame prav vsaki ljubeznivi besedi in je prepričana , da se za vsakim nasmehom skriva dobro in čuteče srce.
Zdaj , ne vem … a sem sama tako čudna , a sem eden redkih primerkov še živečih romantikov , a sem pa kar preprosto trapa …
Imam to srečo , da sem bila obdarjena z značajem , ki hitro pozablja in se zlepa ne prepusti obupu. In to nesrečo , da ne vem , kaj je to diplomacija … ergo …. Nikiti se ne ljubi več veliko … ali kot praviš ti – moda je ta vlak prehiter tudi zame…
S Saškotom sva ugotovila , da najbolje funkcioniram takrat , ko sem pod pritiskom , ko pa ta mine , se sesujem …
Veš , Nekdo me ima po svoje kar rad … vneto skrbi za to , da pri meni pritiskov ne zmanjka , dozira mi jih v rednih časovnih intervalih , tako da se ves čas počutim kot na
tistem famoznem “vlakcu smrti” … hehe še v Gardaland mi ni treba … :)))
… trenutno je moja situacija malce podobna tvoji … če me razumeš …

Drugače pa vse po starem .
In konjenica je vedno dobrodošla v vseh vojskah :)))

Nikita , ki ji še vedno odzvanja v ušesih blagi ježkov glas , v srcu pa njegove misli in dobre želje ….
Nikita , ki bi rada ohranila nekatera prijateljstva … pa si ne upa nadlegovati …
Nikita , ki še vedno verjame , da bo prej ali slej ukrotila svojo divjo anglo-arabsko kobilo in nekoč , enkrat , na njej prijahala ježku na obisk ….

Nikita

Takole brati,ne morem skoraj ne znam skriti tistega notranjega nemira,ki me prevzema……
Prekleto preveč močno čutim vse vas!!!!
Zato mi je hudo,zato bi res kar zakričala od vsega tega……………..a ne bom….bom le globoko zdihnila,za par minut zaprla oči……….
Vem da ne paše zdej semle tole moje pisanje…želim samo nekaj povedati….Preveč trdo sem padla..ja tisti bodo že razumeli,..preveč trdo v realno živlenje…Mogoče bo nekomu to znano…Ali pač ne….
Zato…….le ena misel; živlenje gre dalje…jaz definitivno grem z njim……NAPREJ!!!

PA SREČNO VSEM VAM DRAGI MOJI…….

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

New Report

Close