Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MI SMO MI, EVROPA JE PA EVROPA

MI SMO MI, EVROPA JE PA EVROPA

Draga gmajnica, dobro jutro.

To sem prejela po e-pošti, posredujem še
vam, za tole lepo pomladno sončno jutro.
Več pa kasneje :

Naši znanstveniki so ugotovili, da je med prebivalci Evrope in Slovenci, vsaj nekaterimi, se razume, ogromna razlika. Za začetek smo podrobneje analizirali predvsem Gorenjce.

Ko pri +15 stopinjah Celzija v Španiji ljudje nosijo plašče in rokavice, se Gorenjci, denimo, sončijo in plavajo v Bohinjskem jezeru, ki ima 10 stopinj. Ko se pri +10 stopinjah Francozi pripravljajo na kurilno sezono, začnejo Gorenjci flancati rože po vrtovih.

Ne gre za gorenjsko pretiravanje, če pri +5 stopinjah italijanski avtomobili ne zaganjajo več normalno, na Gorenjskem pa se začne sezona vožnje z motorji in na zapravljivčkih. In ko pri nič stopinjah začne zmrzovati celo destilirana voda, se v Bohinjskem jezeru le malo zgosti.

-5°C

Pri tej temperaturi običajno na Portugalskem ali v Veliki Britaniji veliko ljudi skoraj zmrzne, Gorenjci pa se začnejo na dvoriščih pripravljati na zadnji piknik pred zimo.

-10°C

Na mrzlem Škotskem le začnejo kurilno sezono, Gorenjci pa so šele začeli nositi dolge rokave.

-20°C

Turisti pri tej temperaturi množično bežijo s sicer tople Mallorce, v Bohinju pa so se začela praznovanja na prostem.

-30°C

V Grčiji začnejo zaradi podhladitve množično umirati, na Gorenjskem pa začnejo sušiti perilo v zaprtih prostorih.

-40°C

V Parizu se zaradi mraza vse življenje ustavi, medtem pa na Gorenjskem odigrajo hokejsko tekmo na prostem. Reporter poroča, da je ozračje na tekmi med Jesenicami in Olimpijo “zelo vroče”.

-50°C

Pri tej temperaturi se običajno dedek Mraz preseli na jug, iz vojašnice v Bohinjski Beli pa se odpravijo na enotedenske priprave “Kako preživeti v zimi”.

-70°C

Znanstveniki ugotovijo, da mikrobi v hrani pri tej nizki temperaturi ne preživijo več, problem pa imajo tudi gorenjske krave, ki se pritožijo, češ da imajo kmetje mrzle dlani.

-80°C

Znanstveniki ugotavljajo, da pri tej temperaturi preneha nihanje v atomih, Gorenjci pa pri tej temperaturi začnejo ugotavljati: “Dans je pa zahvadvu, ejga!”

-100°C

Konec dober, vse dobro? Pri tej temperaturi naj bi zmrznil celo pekel. Čudež? Jasno, saj pri takšnih temperaturah celo Gorenjec sosedu posodi denar (za kurjavo).

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

New Report

Close