Mia Skrbinac
Pa ne moreš javno zapisat imena, no ! Kaj ti tukaj ni jasno? To bodo storili drugi, ko/če bo obsojen! Nehajte držat roko kriminalcem! Storila je prvi korak, zdaj so na vrsti drugi. POtrebno jo je zaščitit, ker se je izpostavila.
Vi pa – dajmo sežgat čarovnico.
Razložite, zakaj ne bi smela spregovoriti!
Ti si omenila najprej mojo hči, zakaj ne bi jaz tvojo? Ti pač nisi opravila vzgoje kot potrebno, da hči ne ve, kje so te meje preko katerih se ne sme. Niti pod razno.
Zanimivo, a ti se nisi srečala nikoli z nadlegovanjem???
Glej pri meni ni trte mrte, kot je napisala ena zgoraj, postanem rotvajler zase in tako učim tudi svoje otroke.
Se dogaja kje pa ti živiš?
Toda se spregovori takoj, čez leto. Ne čez desetletja ali več.
[/quote]
Postavi vendar že svojo hči v pravi sklon. Bo tvoja hčer ponosna nate in bo lahko nekoč svoji hči razlagala kako šolana mater jo je vzgajala.
Natasa Barbara Gracnar, Tribuson in Brane Sturbej so edini ucitelji igre v vseh letnikih.
Ta punca je rekla, da se je to “vedelo” na akademiji, kdo je to, tudi vodstvo, pa se ni nic naredilo, ta tip se vedno uci.
V Tedniku se je javila tudi Natasa Barbara G. in to ostro obsodila, ampak glede na to, da to ni velika ustanova, profesorjev in studentov malo, v primerjavi z ostalimi fakultetami. . Sem prepricana, da Gracnerjeva tocno ve, za koga se gre..
Postavi vendar že svojo hči v pravi sklon. Bo tvoja hčer ponosna nate in bo lahko nekoč svoji hči razlagala kako šolana mater jo je vzgajala.
[/quote]Saj ni čudno, da pol ob takih, kot si ti otrok ne za reči oster NE, če jo skozi celo otroštvo in puberteto učiš, kako se napiša mama, sory mamica
Če bi jo še poučila, da je gospodarica svojega telesa in uma, se to ne bi dogajalo kot se.
Mama, manj tupenja z leporečjem.
Saj ni čudno, da pol ob takih, kot si ti otrok ne za reči oster NE, če jo skozi celo otroštvo in puberteto učiš, kako se napiša mama, sory mamica
Če bi jo še poučila, da je gospodarica svojega telesa in uma, se to ne bi dogajalo kot se.
Mama, manj tupenja z leporečjem.
[/quote]
Oprosti, tole kaže na neko tvojo težavo. Posvetuj se s kom.
Samo izobražena (ni tukaj govora o stopnji izobrazbe) ženska se lahko na tak ali drugačen (kot je ta) način zoperstavi nasilju. Veliko žensk ali otrok ali morda moških, še vedno molči. Molči pa večina zaradi sramu. Nekoč, če premagaš ta sram, spregovoriš. Upam, da so se začele podirat domine.
..ampak, zdi se mi škoda da se punce izpostavljajo z imenom in da ne prikrijejo svoje podobe na televiziji, sploh če ni razrešeno s strani sodišča in dejansko ne moreš javno izpostaviti krivca. Nekako se mi zdi, da so potem dekleta, ki se izpostavijo lahko še bolj na udaru in nezaščitene. In bolje je če skupaj stopi več žrtev, da se potem morebiten pritisk porazdeli.
Oprosti, tole kaže na neko tvojo težavo. Posvetuj se s kom.
Samo izobražena (ni tukaj govora o stopnji izobrazbe) ženska se lahko na tak ali drugačen (kot je ta) način zoperstavi nasilju. Veliko žensk ali otrok ali morda moških, še vedno molči. Molči pa večina zaradi sramu. Nekoč, če premagaš ta sram, spregovoriš. Upam, da so se začele podirat domine.
[/quote]Ti si sigurno tupa magistra brez lastnega, Jaz-a.
Ne bo ena, druga namesto tebe rekla NE! Ni čudno da ste tam kjer ste! Poišči si pomoč. Samozavest ti je šibka točka.
Potem sledi neznanje, delaj na tem!
če se prov spomnem..
ima una Z. Mlakarca eno kontaktno oodajo na SLO..
inje tud obravnavala te reči .kr nekaj nazaj..
kar ona reče je pa ja prov in oh in sploh..
zdej se pa nihče na to ne sklicuje..??
tam so vse to povedal …za travme..pa da ne zastara, da se ne sme potlačit.
da je potrebno pomagat.. itd itd..
kukr vam paše..enkrat tako, ko pa ni “kler” zraven..
ej pol so pa drugi vatli.. in seveda drugi “strokovnjaki”..
Ne bereme veliko forumov, vidim pa tukaj eno zanimivo, pravzaprav žalostno situacijo. Tukaj izvajajo nekateri pravzaprav verbalno nasilje. Če berete zgoraj, so to zagovorniki nasilnežev. Tisti, ki trdijo da zdaj nima tega pravice prijavit. Nekateri že prav histerično odgovarjajo.
So to tisti, ki izvajajo nasilje isti kot oni, ki zagovarjajo nasilno branjenje pred nasiljem?
Ker je lažje javno pljuvat in dobiti zastonj reklamo.
Če pa gre na policijo, pa mora imeti DOKAZE.
Tako pa bodo nekateri že kar pribili na križ (brez dokazov) nekega profesorja. Še vedo ne, za koga gre, pa že svinjajo. Na podlagi izjave ene igralke…
[/quote]
Seveda, na sodišču štejejo DOKAZI in PRIČE. To vedo tud profesorji in zato izkoriščajo nemočne mlade študente, študentke, ki šele spoznavajo kakšen je realen svet in kako nekateri izkoriščajo svoj višji položaj v službi, faksu.
Kako boš pa ti dokazu, če jaz tebe kot profesor na ustnem spraševanju, ko sva sama v kaninetu zagrabim za jajca, te primem za penis ali začnem božat po joških, z roko počasi segam pod krilo!!!???
Sram te bo in boš tiho…. šele kasneje, ko si starejši se zaveš, kaj te tlači in to moraš dati ven in opozarjat te probleme, kar je edino pravilno.
S to javno izpostavitvijo je in bo sedaj rešila marsikatero študentko pred nadelgovanjem.
Saj taisti profesor igralec še danes predava in se sigurno ne bo več upal spolno nadlegovati študentk. Sem prepričan, da vsak, ki študira tam ali je študiral na tej fakulteti se točno ve ime in priimek tega igralca profesorja. Pa tudi med samimi igralci se točno ve, kdo je to!
Tako je tudi v službi sploh pa v javnem sektorju, med novinarji, ki se borijo za položaje….
Le zakaj potem kasneje najdeš toliko parov med igralci, novinarji in v drugih javnih službah.
Seveda imaš pa tudi ženske, ki želijo preko postelje priti do položaja ali v igralstvu do pomebne vloge v filmu, gledališču, drami…
Koliko dejanski in krutih posilstev je že bilo prijavljenih, ki so se dogajale. Posiljevalec zmeraj trdi, da je bilo prostovoljno, čeprav jo je na ulici napadel….. in na koncu je oprošćen zaradi pomanjkanja dokazov.
Mogoče celo njen bivši…
Mogoče sta oba, tisti, ki nima nič pri tem, bo že drugega zašpecal. Na tem agrft itak vsi vedo za koga gre.
Vsak ve, če pove javno njegovo ime, ga lahko igralec toži…. bo pa prišlo tudi pravo ime na dan za širšo javnost..
Tudi taka kazen je velika, ko bo hodil po hdoniku, ulici, pa bo slišal komentarje za seboj :)))
Mogoče celo njen bivši…
Mogoče sta oba, tisti, ki nima nič pri tem, bo že drugega zašpecal. Na tem agrft itak vsi vedo za koga gre.
Vsak ve, če pove javno njegovo ime, ga lahko igralec toži…. bo pa prišlo tudi pravo ime na dan za širšo javnost..
Tudi taka kazen je velika, ko bo hodil po hdoniku, ulici, pa bo slišal komentarje za seboj :)))
[/quote]
Je čisto dovolj povedala, da lahko vsak ugotovi, za koga gre. Samo eden ustreza njenemu opisu. Povedala je, kaj je doživljala in zakaj tega takrat ni dala v javnost. Da se to ne bi več dogajalo, je zdaj zbrala pogum, da bi preprečila, da bi to doživljala še katera od bodočih igralk. Že po komentarjih v tej temi pa se vidi, kako ljudje gledajo na to. Kriv je tisti, ki pove. Ker nima oprijemljivih dokazov, ne? Krivci so običajno kar precej previdni, da jih ne dobijo s prsti v marmeladi. K sreči nikoli nisem doživela česa podobnega, sem bila pa enkrat zraven, ko je to doživel nekdo drug. Grozljivo. Storilec je bil dolgoletni profesor, zdaj že pokojen, ki se je zavedal svoje nedotakljivosti.