Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mia Skrbinac

Mia Skrbinac

Je čisto dovolj povedala, da lahko vsak ugotovi, za koga gre. Samo eden ustreza njenemu opisu. Povedala je, kaj je doživljala in zakaj tega takrat ni dala v javnost. Da se to ne bi več dogajalo, je zdaj zbrala pogum, da bi preprečila, da bi to doživljala še katera od bodočih igralk. Že po komentarjih v tej temi pa se vidi, kako ljudje gledajo na to. Kriv je tisti, ki pove. Ker nima oprijemljivih dokazov, ne? Krivci so običajno kar precej previdni, da jih ne dobijo s prsti v marmeladi. K sreči nikoli nisem doživela česa podobnega, sem bila pa enkrat zraven, ko je to doživel nekdo drug. Grozljivo. Storilec je bil dolgoletni profesor, zdaj že pokojen, ki se je zavedal svoje nedotakljivosti.
[/quote]

Tako Šturbej kot Tribušon učita igro in delata v Drami. Me pa čudi sprenevedanje Gračnerce in ostalih profesorjev, ki problem POZNAJO in so bili vsi tiho do sedaj.

Tako Šturbej kot Tribušon učita igro in delata v Drami. Me pa čudi sprenevedanje Gračnerce in ostalih profesorjev, ki problem POZNAJO in so bili vsi tiho do sedaj.
[/quote]

Ali lahko nehate z imeni? Blatite, pa ne veste, če je kriv. Ugibate, nekdo bo pa prebral in bo rekel, aja ta pa zlorablja študentke.

Bi tako pisali, če bi bil ta profesor vaš sin?

[/quote]
Že res, ampak njen letnik je učil samo eden od njiju. Ni nujno, da problem poznajo. Take reči se ne dogajajo glih na odru.

Ali lahko nehate z imeni? Blatite, pa ne veste, če je kriv. Ugibate, nekdo bo pa prebral in bo rekel, aja ta pa zlorablja študentke.

Bi tako pisali, če bi bil ta profesor vaš sin?
[/quote]Saj to je velika sramota. kar tako počez omenjati imena.To je tudi velika napaka, ki jo je to dejkle naredilo. Ožigosala je vse profesorje. Kako se počuti mama, ki ji sin poučuje na tej fakulteti, kako žena, otroci? ne morem si zamislit.Lahk vem, da nistorilec, toda? in ni nič kriv. Je samo profesor, sedaj pa zgražanje sovražnih žensk. Žalostno, kot je žalostno to, da ob vsej medijski podpori, dekle ni povedalo, kdo to je. Po dolgih sedmih letih, ko je zbrala pogum.
Če bi dobila svoje odvetnike in šla v prijavo kot se zagre. Vse več bo tega, moški, fantje, pazite kaj počnete, pa sem ženska in če rečem odločno ne, je ne, ni tu kaj debatirat.
Pa ne mi zdaj o tem, da niso vse močne. A za rečt “ne” rabiš bit močen?
Veš, da ne neha, prijavi ga, zakaj ne? zakaj ne takoj? veš, da ne bo dobre ocene? A je to vzrok , da se zamolči? Ni.

Vsi vejo, kdo je to, od vodstva naprej. Tudi študenti vejo. Taki predatorji tako nastopajo tudi drugod, ta študentka je le ena izmed žrtev. Vsi vejo.

Saj to je velika sramota. kar tako počez omenjati imena.To je tudi velika napaka, ki jo je to dejkle naredilo. Ožigosala je vse profesorje. Kako se počuti mama, ki ji sin poučuje na tej fakulteti, kako žena, otroci? ne morem si zamislit.Lahk vem, da nistorilec, toda? in ni nič kriv. Je samo profesor, sedaj pa zgražanje sovražnih žensk. Žalostno, kot je žalostno to, da ob vsej medijski podpori, dekle ni povedalo, kdo to je. Po dolgih sedmih letih, ko je zbrala pogum.
Če bi dobila svoje odvetnike in šla v prijavo kot se zagre. Vse več bo tega, moški, fantje, pazite kaj počnete, pa sem ženska in če rečem odločno ne, je ne, ni tu kaj debatirat.
Pa ne mi zdaj o tem, da niso vse močne. A za rečt “ne” rabiš bit močen?
Veš, da ne neha, prijavi ga, zakaj ne? zakaj ne takoj? veš, da ne bo dobre ocene? A je to vzrok , da se zamolči? Ni.
[/quote]

Tako je.

Dvomim, ker bi se takoj našel nekdo, ki bi zaščitil ostale nič krive profesorje.
Tako, da to ni res, da bi se vedelo. Če ne drugega bi to kakšen profesor anonimno povedal kdo je to in spral madež z ostalijh profesorjev.

Dvomim, ker bi se takoj našel nekdo, ki bi zaščitil ostale nič krive profesorje.
Tako, da to ni res, da bi se vedelo. Če ne drugega bi to kakšen profesor anonimno povedal kdo je to in spral madež z ostalijh profesorjev.
[/quote]

hahaha, briga njih ker točno vedo, kdo je. Pa še nekaj – ni to nič posebnega v tem fohu, kako pa misliš da dobijo službe v gledališčih. Pa mlade punce igralke in stari in grdi igralci poročeni…. Jih je kar nekaj parov. V kleti Drame se dogaja marsikaj, ni to nobena skrivnost kako se pride do vloge ali zaposlitve. Ni ta igralec edini s tako prakso, če bi stene in zidovi gledališč govorili……. Tako pač je, vsi vedo in so tiho, ker drug drugega ščitijo. Zdaj bo padel ta pajac, kaj pa drugi, ki so izkiriščali igralke?

[/quote]
Hahaha, a to po kakem filmu sklepaš? V gledaliških in filmskih krogih se marsikaj dogaja in nihče nikogar ne špeca. Se pa to sigurno dogaja na vseh faksih. Tukaj je zaradi specifike študija to veliko lažje kot na kakem faksu, kjer 100 ljudi sedi v predavalnici in ti ni treba prestopiti vrat profesorjevega kabineta. Ker se v zadnjem času k sreči o tem vedno več govori, sem samo čakala, kdaj bo tudi za akademijo prišlo kaj ven.

hahaha, briga njih ker točno vedo, kdo je. Pa še nekaj – ni to nič posebnega v tem fohu, kako pa misliš da dobijo službe v gledališčih. Pa mlade punce igralke in stari in grdi igralci poročeni…. Jih je kar nekaj parov. V kleti Drame se dogaja marsikaj, ni to nobena skrivnost kako se pride do vloge ali zaposlitve. Ni ta igralec edini s tako prakso, če bi stene in zidovi gledališč govorili……. Tako pač je, vsi vedo in so tiho, ker drug drugega ščitijo. Zdaj bo padel ta pajac, kaj pa drugi, ki so izkiriščali igralke?
[/quote]Torej namiguješ, kako so igralke prišle do vlog? do zaposlitve?
Tosi zapisal-a kot trditev, da ni skrivnost. No meni je! Meni to ni znano. Torej obsojaš vse igralke? To je huda obtožba!

Hahaha, a to po kakem filmu sklepaš? V gledaliških in filmskih krogih se marsikaj dogaja in nihče nikogar ne špeca. Se pa to sigurno dogaja na vseh faksih. Tukaj je zaradi specifike študija to veliko lažje kot na kakem faksu, kjer 100 ljudi sedi v predavalnici in ti ni treba prestopiti vrat profesorjevega kabineta. Ker se v zadnjem času k sreči o tem vedno več govori, sem samo čakala, kdaj bo tudi za akademijo prišlo kaj ven.
[/quote]A ha razumem, torej so vsi profesorji prostovoljno krivci, storilci. To bo ja!

zdaj vsi profesorji na akademiji čukasto gledajo in se sprašujejo, je mogoče mislila mene???

misliš, da samo profesorji kolegi? kaj pa žene, otroci, vnuki, mame?

Samo poglejte koliko ogledov in komentarjev je dobila ta ne ravno slavna igralka pri izjavi, da so jo spolno nadlegovali, koliko je šele anonimnih žensk, ki so dile deležne takega nasilja.

In nihče ne ukrepa.

Oni že vedo, za koga gre, tako kot vedo še za kakšnega drugega igralca. Eni in isti krožijo po okoliških lokalih pa frklje zraven.

To so Brane Štrubelj, Aleš Valič, Matjaž Tribušon, Klemen Dvornik… za vse bi rekla, da tega niso počeli.
Ali se pač motim ?
[/quote]
Braneta Štrublja ni na AGRFT …, je pa Šturbej.
In na osnovi česa se ti vsi zdijo tako zelo nedolžni?

Oni že vedo, za koga gre, tako kot vedo še za kakšnega drugega igralca. Eni in isti krožijo po okoliških lokalih pa frklje zraven.
[/quote]Torej tebe lahk jutri nekdo ožigosa, da si spolno nadlegoval-a. saj ni važ n če je res.

Ti si omenila najprej mojo hči, zakaj ne bi jaz tvojo? Ti pač nisi opravila vzgoje kot potrebno, da hči ne ve, kje so te meje preko katerih se ne sme. Niti pod razno.
Zanimivo, a ti se nisi srečala nikoli z nadlegovanjem???
Glej pri meni ni trte mrte, kot je napisala ena zgoraj, postanem rotvajler zase in tako učim tudi svoje otroke.
Se dogaja kje pa ti živiš?
Toda se spregovori takoj, čez leto. Ne čez desetletja ali več.
[/quote]

Mene ni nikoli nadlegoval noben profesor. Nima kaj profesor ogovarjat in namigovati študentkam niti studentom. Delo profesorja je da poučuje in ne da si domišlja da je prišel v kurbenhaus.
Mene je enkrat bivši sosed za rit zgrabil in zelo obžaloval. Se me je izogibal potem na kilometer. Ti dam prav da si rotvajler, treba jih je zgristi svinje.

Ja… Ko odprem tak članek, vsaj pričakujem, da se bo pojavila slika kake privlačne ženske, zato me je tale pojava nemalo presenetila. Rekel bi, da je imel tale profesor, ki jo je nadlegoval, resne psihične probleme.

Zakaj so kar naenkrat trend spolnega nadlegovanja igralke?
Eno šiviljo, ki jo šef nadleguje, eno natakarico, ki je deležna opolzkosti in nadlegovanja nihče ne zaščiti. Če bo komu povedala, se ji bojo še smejali.
Zakaj ni v novicah natakarco je spolno nadlegoval? Mhm, ni dovolj pomembna in storilec tudi ne.

V zvezi te prijave so intervjujali Barbaro Gračner. Tudi ona že ena maherca (bivša od ‘osumljenca’ pa še podobni sta si) je zapeljala več kot 20 let mlajšega kolega. :-))))))
Kaj če se lepega dne ON odloči in jo prijavi? 🙂

Sem proti vsakemu nasilju – koliko tega je drugje……. v Policiji? V družinah. V eni levi tovarni?
Uf, če začnejo pisat oškodovanci/ke – smo dobri za 10 let branja “Naše malo misto”.

A mlade igralke pa ne vedo, kako se pride do vloge in zaposlitve?
A so to v klet hodile prostovoljno, al so jih starejši igralci za lase dol vlekli?

In kdo bi potem dobil te vloge, ki so jih deklice prigarale v kleti?

Skrajni čas je, da starši FANTE naučijo, naj se brzdajo. Skrajni čas je, da starši fante naučijo, kaj je prav in kaj ni. Zakaj bi bilo treba vzgajati dekleta, da jih bo moških strah? Bogpomagi, dekleta dopuščajo? Punce je strah, so v šoku, jih je sram, se počutijo krive, večkrat niti ne vejo točno, kaj se jim je zgodilo, in to po tvoje dopuščajo? Pa kaj je s tabo, da niti z besedo ne omeniš tistega, ki je dejansko kriv za dekletove travme? Ona ni dopustila, njej je to naredil en moški. Treba je spremeniti, kako se o tem govori in piše, ker je v tem zmeraj poudarek na ženski, ki je žrtev, in ne na krivcu. Namesto, da se piše, da je nadlegovanih X žensk, naj raje pišejo, da so moški v X primerih nadlegovali ženske. Naj bo poudarek na tistem, ki je kriv.

Zakaj obtožba zdaj? Ljudje smo si pač različni. Nekateri rabijo več let, morda tudi celo življenje, da predelajo nekaj travmatičnega. Da so sposobni povedati na glas svojim bližnjim, kaj se jim je sploh zgodilo, kaj šele, da to obelodanijo na TV.

Zakaj ni povedala imena in priimka? A ne veš, da jo na podlagi tega lahko toži? Krivec bo tožil žrtev. To je šele sprevrženo! Imena (morebitnih) storilcev se vedno skriva. Samo poglej črno kroniko v časopisu, včasih še inicialk ne napišejo. Po eni strani se mi zdi kar prav, da se bodo morali braniti tudi nedolžni, ker vem, da jih je kar nekaj o dogodkih vedelo, pa niso naredili ničesar, torej so na nek način dogajanje dopustili, v stilu “me ne briga, ni moja stvar, se me ne tiče”. Preprečevanje nasilja je stvar vseh nas.

Mislim, da je fante treba naučiti, kako se branijo pred puncami. Ti si iz prejšnjega stoletja, da ne veš, kakšne pravice imamo danes ženske.

Poznam eno kolegico, ki je krivo prijavila spolno zlorabo. Zakaj? Ker jo je tip pustil in se mu je maščevala. In je šla na policijo in tam jokcala. Fant je pa rabil nekaj let, da si je opral ime, pa še zdaj lahko kdo misli, da je kaj naredil.

Skrajni čas je, da starši FANTE naučijo, naj se brzdajo. Skrajni čas je, da starši fante naučijo, kaj je prav in kaj ni. Zakaj bi bilo treba vzgajati dekleta, da jih bo moških strah? Bogpomagi, dekleta dopuščajo? Punce je strah, so v šoku, jih je sram, se počutijo krive, večkrat niti ne vejo točno, kaj se jim je zgodilo, in to po tvoje dopuščajo? Pa kaj je s tabo, da niti z besedo ne omeniš tistega, ki je dejansko kriv za dekletove travme? Ona ni dopustila, njej je to naredil en moški. Treba je spremeniti, kako se o tem govori in piše, ker je v tem zmeraj poudarek na ženski, ki je žrtev, in ne na krivcu. Namesto, da se piše, da je nadlegovanih X žensk, naj raje pišejo, da so moški v X primerih nadlegovali ženske. Naj bo poudarek na tistem, ki je kriv.

Zakaj obtožba zdaj? Ljudje smo si pač različni. Nekateri rabijo več let, morda tudi celo življenje, da predelajo nekaj travmatičnega. Da so sposobni povedati na glas svojim bližnjim, kaj se jim je sploh zgodilo, kaj šele, da to obelodanijo na TV.

Zakaj ni povedala imena in priimka? A ne veš, da jo na podlagi tega lahko toži? Krivec bo tožil žrtev. To je šele sprevrženo! Imena (morebitnih) storilcev se vedno skriva. Samo poglej črno kroniko v časopisu, včasih še inicialk ne napišejo. Po eni strani se mi zdi kar prav, da se bodo morali braniti tudi nedolžni, ker vem, da jih je kar nekaj o dogodkih vedelo, pa niso naredili ničesar, torej so na nek način dogajanje dopustili, v stilu “me ne briga, ni moja stvar, se me ne tiče”. Preprečevanje nasilja je stvar vseh nas.
[/quote]

Imam sina, ki je v srednji šoli opazil, da eden od učiteljev/učiteljic počne/govori stvari, ki jih ne bi smel. In veš kaj? Bil je edini, ki je bil nad tem zgrožen, ostali so rekli, da ni nič takega.

New Report

Close